Problem z klawiaturą

• 7 Odpowiedzi
  • 746 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline alzail

• **
  • 118
    • http://www.barbesale.pl
Problem z klawiaturą
« dnia: Sierpień 21, 2008, 21:06:14 »
Witam,

mam problem z klawiaturą, a dokładniej z kilkoma jej przyciskami. M.in. chodzi o "kropkę" (0), ale również o literkę "z" i "e". Chodzi o te że aby w/w klawisze zadziałały trzeba użyć dużo większej siły niż w pozostałych (dzieje się tak też z innymi, ale nie pamiętam o które chodzi, raczej jest to problem ogólny). Oczywiście nie było tak od nowości, ale 1.5 roku używania PDA trochę go sfatygowały. Pytanie brzmi czy rozebranie Hermesa i no właśnie co tam można zrobić wtedy? Coś to da? Jest sens podejmowania ryzyka, że czegoś nie złoże itp.?

aha... do serwisu raczej nie wyślę telefonu... :)

Odp: Problem z klawiaturą
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 21, 2008, 22:27:05 »
powiem ci tak.. mam to samo ;) rozebralem juz hermesa i wielkiej filozofii nie ma jest bardzo duzo stron ktore w tym pomagaja. troche pomoglo ale szalu nie zrobilo ;) nie wiem od czego to zalezy i chetnie sie dowiem :) ale czuje ze juz troche go zabardzo zmeczylem
wklep w googlach "dismantling hermes" a znajdziesz duzo informacji wraz ze zdjeciami takze nie ma obaw ze sie nie uda go poskladac :) pozdrawiam
SPV M3100 ->> HTC DIAMOND (i juz zaczynam zalowac tej cudownej klawiatury i baterii :P)

*

Offline Prorok78

• **
  • 117
  • Sprzęt: Kaiser, hp hx4700, hp 3970, HTC HD2, HTC DHD
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 21, 2008, 22:35:18 »
NAwet tu na forum jest przyklejona orginalna instrukcja servisowa htc do hermesa. zdjecia i opisy. bardzo prosto tylko trzeba powoli i ostroznie sie zabrac za to :)
Regulamin

*

Offline alzail

• **
  • 118
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 21, 2008, 22:38:09 »
tak tak mam tą serwisówkę, ale pytanie czy warto...

LeNDo69 co robiłeś? czy tylko przeczyściłeś wszystko? Napisałeś że trochę pomogło, rozumiem że nie jest jak w nówce?

*

Offline Prorok78

• **
  • 117
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 22, 2008, 10:02:56 »
No coz.. ja w pierwszy wieczor po kupieniu Hermesa rozmontowalem go na czynniki pierwsze :) Nawet udalo mi sie go poskladac i dziala :) hehehe

powodem byly luzy na prowadnicach-udalo sie je calkowicie zlikwidowac-tel chodzi jak noweczka :) Co do klawiatury nie wiem, ale z drugiej strony nic na tym nie tracisz-tym bardziez ze do klawiaturki jest sie bardzo latwo dobrac:0 wg mnie takie rozkrecenie i wyczyszczenie, podokrecanie srubek i takie tam na pewno troche pomoga... a poza tym na ebay'u mozna za grosze kupic klawiaturke na wymiane tak wiec ja bym sie bral za to:)
Regulamin

*

Offline alzail

• **
  • 118
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 22, 2008, 17:26:29 »
W sumie kupienie klawiatury to nie byłby głupi pomysł, bo myślę że rozwiązało by to problem niestykających klawiszy. Właściwie to obudowę mój Hermes już powinien dostać nową, bo ta jest w średnim stanie :) Tylko nie znalazłem żadnej obudowy ani klawiatury do Hermesa na ebayu, wszystkie do Kaisera są ;/ Jak masz może gdzieś link do klawiatury do Hermesa to zapodaj.

*

Offline Prorok78

• **
  • 117
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 22, 2008, 20:43:04 »
Nie ma sprawy. tylko z pracy musze wyjsc...:) ale wrzuce ci pozniej:) Duzo jest... obudowy, wyswietlacze, gniazda, klawiaturki... i nawet nienajgorsze ceny - zestaw kompletna obudowa z klapka baterii, przod tyl obudowa klaw plus obie klawiaturki to okolo 30-40 euro.. przy czym to jest orginal z odzysku i refurbished.. czyli wyglada jak nowka :) wrzuce linka pozniej nieco :)
Regulamin

*

Offline Prorok78

• **
  • 117
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 25, 2008, 11:33:23 »
no dobra.. znalazlem np cos takiego:)

http://cgi.ebay.ie/Full-Housing-Cover-For-HTC-Tytn-P4500-Softbank-X01HT_W0QQitemZ140258494400QQihZ004QQcategoryZ14418QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

nie patrzcie tylko na ebay.com
znalezione rzeczy i ilosc ofert bardzo rozni sie na stronach narodowych:) ja np w wiekszosci szukam (i znajduje) na ebay.ie i ebay.co.uk :)
Regulamin