Witam,
Moje pytanie również dotyczy głośnika dlatego postanowiłem nie zakładać dodatkowego wątku, tylko zadać pytanie jeszcze w tym samym.
Otóż jestem posiadaczem SPV m3100 od dokladnie 2 dni. Telefon zakupiłem poprzez serwis aukcyjny od osoby prywatnej. Telefon miał być używany bardzo mało i nie mieć żadnych wad, i tak też sie wydaje być. Jedynie moją uwage przykuwa praca głośniczka umieszonego z przodu telefonu - używanego do rozmów telefonicznych. Można zauważyć swego rodzaju charczenie lub też skrzypienie przy nieco wyższych tonach, oraz delikatne trzeszczenie przy maksymalnej głośności. Można powiedzieć, że dzwięk nie jest czysty, w przeciwieństwie do dzwięku który można usłyszeć w słuchawkach, lub też na głośniku głośnomówiącym.
Ponieważ nie mialem doczynienia wczesniej z tym modelem telefonu - moje pytanie jest następujące - czy te telefony po prostu tak mają? czy też "Pan" sprzedający ukrył informacje o trzeszczącym głośniku....
Dodam, że można normalnie prowadzić rozmowy, nie jest to bardzo uciążliwy problem, jednakże mój stary w tej chwili 5 letni seT610 mial lepsza jakość dzwięku, co mnie delikatnie mówiąc irytuje.

Z góry dziękuje za ewentualne sugestie.
Pozdrawiam forumowiczów.
PIVO