Problem z energią.

• 4 Odpowiedzi
  • 528 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z energią.
« dnia: Marzec 26, 2009, 20:54:47 »
Mam problem, a mianowicie w moim telefonie dzieje się coś dziwnego. Posiadam go od niedługiego czasu (używany) i po jakimś czasie od zakupu telefon zaczął się nagrzewać i natychmiastowo wyczerpywała mu się wtedy bateria. Opisując dokładniej po włączeniu telefonu pobór jest na rzędzie 30-40 mA po jakimś czasie wzrasta do jakiś 100 mA a w czasie gdy zaczyna się nagrzewać około 500 mA. Ma ktoś jakiś pomysł co się z telefonem dzieje i ewentualny sposób naprawy?

*

Offline malys

• 959
Odp: Problem z energią.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 27, 2009, 12:53:02 »
Pewnie jakieś pierdzielniki na płycie głównej siadły, z wymianą tego ciężko (trudno dostępne części) więc najlepiej wymienić mobo.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 27, 2009, 19:54:54 »
Dzięki za odpowiedź jakbyś mi mógł tylko powiedzieć co to jest to mobo  :oops: i jaki może być tego koszt.

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 28, 2009, 11:46:10 »
Mobo czyli motherboard, a po polsku plyta glowna. Co do kosztow to nie wiem jaki moze byc, ale raczej niemały...

*

Offline virus20

• **
  • 112
  • HTC Touch PRO 6.1 + WiN Se7Em + Android
  • Sprzęt: HTC Magican--> Uniwersal-->Hermes--> Touch PRO
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 28, 2009, 16:46:24 »
Poszukaj w dziale sprzedaż , spotkać można m3100 z rozbitym wyświetlaczem, czasem ludzie na części sprzedają może ci się po farci i dorwiesz jakąś ładną sztukę:)  :ok:, zostaje ci jeszcze allegro :) Życzę powodzenia w szukaniu:)