problem z dotykiem

• 9 Odpowiedzi
  • 2088 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mateusz6

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC  HERMES & HTC Touch Pro 2
problem z dotykiem
« dnia: Grudzień 31, 2009, 10:39:34 »
odkąd mam mojego hermesa(wersja niemiecka od producenta z wgranym globalbusem 6.1) mam problem z "wariującym" dotykiem.Najbardziej mnie wkurza jak piszę rysikiem i np.wciskam na środek "a" i normalnie jest a za drugim razem już wyskakuje np.s,w,q i  żeby uzyskać "a" trzeba wcisnąć q albo w.POdobnie jest w menu.Wciskam programy a tu włączają sie ustawienia.Po HR ekran muszę wyrównywać nawet ze 20 razy.Cos jest nie tak z oprogramowaniem czy co?

*

Offline fender80s

• 1317
  • Sprzęt: Blackberry z10, Nec MobilePro 900c, Intermec 6651
Odp: problem z dotykiem
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 31, 2009, 10:51:36 »
odkąd mam mojego hermesa(wersja niemiecka od producenta z wgranym globalbusem 6.1) mam problem z "wariującym" dotykiem.Najbardziej mnie wkurza jak piszę rysikiem i np.wciskam na środek "a" i normalnie jest a za drugim razem już wyskakuje np.s,w,q i  żeby uzyskać "a" trzeba wcisnąć q albo w.POdobnie jest w menu.Wciskam programy a tu włączają sie ustawienia.Po HR ekran muszę wyrównywać nawet ze 20 razy.Cos jest nie tak z oprogramowaniem czy co?

Niestety ale chyba będę musiał Cię zmartwić. Pierwsze wersje Hermesa miały taki defekt. Ja kiedyś też tak miałem. Jest to wada fabryczna i nic się za bardzo nie da z tym zrobić. Opcje są dwie. Jeśli masz jeszcze gwarancję to musisz z niej skorzystać. Jeśli nie masz gwarancji pozostaje Ci wymiana wyświetlacza na własną rękę. Jeśli jesteś w takie sytuacji w jakiej ja byłem (brak gwarancji) to ze swojej strony mogę polecić usługi forumowicza pajeros. Za stosowną opłatą wymienił mi wyświetlacz i było po problemie.

Ewentualnie spróbuj jeszcze zobaczyć jak się będzie zachowywał na innym romie. Jeśli będzie podobnie to na 100 % będzie to przypadłość którą wymieniłem powyżej

*

Offline mateusz6

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC  HERMES & HTC Touch Pro 2
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 31, 2009, 11:06:29 »
gwarancji nie mam niestety... pobawię sie dzisiaj z jakimś innym romem.Dzięki za  info

*

Szczepan169

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 01, 2010, 21:27:00 »
Spróbuj wykalibrować ekran.

pozdrawiam

*

Offline zdzieszek13

• 582
  • Sprzęt: Galaxy Nexus
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2010, 09:00:25 »
Spróbuj wykalibrować ekran.

pozdrawiam

@Szczepan169 myslisz ze ktos jest na tak glupi ze4 zanim napisal tego posta to nie skalibrowal ekranu?
Samsung Galaxy Nexus @ 4.3
Samsung Galaxy S @ 4.2.2

*

Offline kubusik

• 340
  • Pan inż. EiT ;)
  • Sprzęt: Leo, Kaiser, 2xNiki, Hermes, Magician
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2010, 09:10:03 »
Digitizer do wymiany, ewentualnie sztuczki z luzowaniem śrubek itp (opisane na xda-dev)

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 02, 2010, 09:56:37 »
Digitizer do wymiany, ewentualnie sztuczki z luzowaniem śrubek itp (opisane na xda-dev)

W moim przypadku te sztuczki nic nie dawały. Dopiero wymiana wyświetlacza pomogła.

*

Offline kubusik

• 340
  • Pan inż. EiT ;)
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 03, 2010, 12:45:33 »
Zamiast wymiany całego lcd można wymienić sam digi, wyjdzie taniej. Oczywiście jeśli się trafi sprawny i pasujący - a nie jest to łatwe, o czym sam się przekonałem.

*

Offline fender80s

• 1317
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 04, 2010, 13:08:11 »
Zamiast wymiany całego lcd można wymienić sam digi, wyjdzie taniej. Oczywiście jeśli się trafi sprawny i pasujący - a nie jest to łatwe, o czym sam się przekonałem.

Ja niestety też, ale całe szczęście trafiłem na ofertę pajerosa i wszystko dobrze się skończyło.

*

Offline kubusik

• 340
  • Pan inż. EiT ;)
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 04, 2010, 13:53:50 »
A ja kupiłem w końcu (za trzecim razem- za każdym wcześniejszym przychodził zły, ale kasę oddawali) za 30zł i sam zmieniłem :)