problem z comm manager:/

• 7 Odpowiedzi
  • 589 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z comm manager:/
« dnia: Grudzień 23, 2008, 17:42:58 »
Mam straszny problem z Comm Manager:( a mianowicie cały czas sam mi sie włącza i przez to nie działaja żadne przyciski i klawiatura, pomaga dopiero jak nacisne na klawiaturce przycisk z oknem windows ( ten przycisk z flagą). nie mam pojęcia co zrobić, wyczyściłem tel  przez ustawienia>>system>>wyczyść pamięć magazynowano i nie pomogło

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
Odp: problem z comm manager:/
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 23, 2008, 17:53:33 »
Mam straszny problem z Comm Manager:( a mianowicie cały czas sam mi sie włącza i przez to nie działaja żadne przyciski i klawiatura, pomaga dopiero jak nacisne na klawiaturce przycisk z oknem windows ( ten przycisk z flagą). nie mam pojęcia co zrobić, wyczyściłem tel  przez ustawienia>>system>>wyczyść pamięć magazynowano i nie pomogło
Pewnie masz coś mechanicznie uszkodzone...  :S
Możesz sobie wyłączyć ten guzik w Start/Ustawienia/Przycisk3 i wybranie <brak>

A w ogóle to zrób normalny HardReset, czyli dwa softkeye i reset  :ok:

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 23, 2008, 20:36:08 »
niestety ani HR ani wyłączenie guzika nie pomaga:(

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 23, 2008, 21:00:23 »
Nie za bardzo chce mi się w to wierzyć, bo odrzuciliśmy problem hardwaerowy i softwareowy, to może atmosfera świąt tak sprzyja. Kupiłeś mu jakiś prezent?

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 23, 2008, 23:16:25 »
nie no teraz jak wyłączyłem ten przycisk to nie wyskakuje mi comm manager ale dalej blokują sie klawisze i muszę te okna naciskać;/

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 24, 2008, 07:34:12 »
nie no teraz jak wyłączyłem ten przycisk to nie wyskakuje mi comm manager ale dalej blokują sie klawisze i muszę te okna naciskać;/
No cóż - pozostaje Ci oddać sprzęt do serwisu, ewentualnie jak się czujesz na siłach rozebranie Hermesa i sprawdzenie tego switcha  :S
Gdzieś tu się przewalały instrukcje serwisowe - poszukaj.

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 24, 2008, 14:17:58 »
ja sie nie znam na tym i nie chciałbym czegoś rozwalić:( a nie znasz może jest ktoś w wawie kto mógłby się tym zająć bo nie chce oddać do serwisu bo słyszałem że tam jest drogo i strach  oddać

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 25, 2008, 23:22:29 »
hm, a może jeszcze na wszelki wypadek zmień ROM...(choć nie wiem w czym to miało by pomóc)

PS. jeśli u mnie by sie okazało że któryś przycisk mi psoci, wyrwał bym go jak chorego zęba  :evil:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III