Problem Bateria w Hermes

• 7 Odpowiedzi
  • 1087 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Darqss

• 28
  • Sprzęt: SPV M3100
Problem Bateria w Hermes
« dnia: Lipiec 05, 2009, 19:19:47 »
Witam

Ostatnio mój SPV M3100 cale dni jest podłączony do Komputera a ja cale dni siedzę na kompie więc fon się ładuje i dzisiaj go odłączam od ładowarki a tu po 4 min wyskakuje ze telefon się wylonczył zaraz bo jest rozładowany i to jest dziwne bo wcześniej nigdy nie spotkałem sie z takim czymś teraz znowu go naładowałem i znowu po 4 min się rozładował i się wyłonczył

1Czy się popsuła Bateria od ciągłego ładowania?
2Czy coś jest nie tak z telefonem ze softem?
3Co robić ?

Pozdrawiam

*

Offline IronWolf

• 893
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad mini
Odp: Problem Bateria w Hermes
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 05, 2009, 19:33:15 »
Wyciągnij baterię na godzinę, może nawet dwie, i po tym czasie sprawdź czy dalej się tak dzieje. Oczywiście jak dysponujesz woltomierzem możesz sprawdzić napięcie baterii (przy pełnym naładowaniu powinno wynosić około 3,7).

*

Offline Artureski

• *
  • 71
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 05, 2009, 19:36:32 »
Wyciągnij baterię na godzinę, może nawet dwie, i po tym czasie sprawdź czy dalej się tak dzieje. Oczywiście jak dysponujesz woltomierzem możesz sprawdzić napięcie baterii (przy pełnym naładowaniu powinno wynosić około 3,7).

Dzieki za info tak zrobie niestety niemam woltomierza;/ na wylaczonym telefonie jak laduje to pokazuje sie dioda czerwona i znika potem miga pomaranczowa wyciagnelem karte sim zapalila sie czerwona przestala swiecic po chwili zapalila sie pomaranczowa i sie laduje narazie zobacze co z bateria po pelnym naladowaniu:)

*

Offline Darqss

• 28
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2009, 20:21:45 »
Wyciągłem Baterie teraz zaczekam  :O własnie jeszcze terasz jak wyciągałem byla naładowana pełna bateria i wyciągłem od ładowania to odrazu zyskoczyło ze jest bateria rozładowana i 100% zrobiło sie w 5 sekund 1% bateri  :-?

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 05, 2009, 21:12:34 »
no to chyba po baterii....  :worried:

*

Offline Darqss

• 28
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 05, 2009, 21:14:13 »
już dobrze działa nie wiem co było powodem ale teraz odłączyłem pograłem sobie w gre i bateria trzyma swój poziom

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 06, 2009, 09:36:21 »
Wygląda jak problemy z hp 514
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=85057.0
(...)

Ale na forum na stronie HP znalazłem inne rozwiązanie (bez HR). Problem jest tam też znany i dyskutowany.

Jeśli akumulator zaczyna szybko się rozładowywać (od max do zera w ciągu kilku-kilkunastu godzin, nawet bez używania telefonu) to należy wyłączyć telefon i wyjąć baterię. Piszą, że na 10 minut ale u mnie tyle nie pomogło. Jak za drugim razem wyjąłem na 20 to wtedy już było OK (dlatego na początku uznałem, że sposób z wyjmowaniem baterii jest nieskuteczny ale ponowiłem próbę z dłuższym czasem i faktycznie działa).
(...)

Tak czy inaczej jest to jakiś problem sprzętu i/lub oprogramowania.

*

Offline Darqss

• 28
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 06, 2009, 10:11:20 »
Ja wyciąłem na 10 min i pomogło bez problemu   B)