Proble z wysyłaniem poczty w orange na Hermesie

• 1 Odpowiedzi
  • 845 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
  • Sprzęt: HTC Kaiser
Proble z wysyłaniem poczty w orange na Hermesie
« dnia: Marzec 10, 2008, 08:39:12 »
mam skonfigurowanego klienta w hermesia,maile odbiera bez problemu ale jest problem z wysyłaniem.Po logowaniu wysyła ale pojawia się komunikat    "Nie mozna wysłać wiadomości.Sprawdź czy jesteś zalogowany w sieci  i czy informacje na koncie są poprawne.Następnie spróbuj ponownie"
Pomimo tego ,wiadomość dochodzi do adresata ale nie przenosi mi do wysłanych.
Na innych pocztach jak Tlen i wp nie ma tego problemu.
Skrzynkę ustawiałem osobiście po kilka razy,potem razem z konsultantem z BOK  az wreszcie w salonie Orange i nic.
Rom: Oryginalny HTC wm6.1  PLK wer.3.29.464.0
Radio: 1.71.09.01 ; SPL 3.56 hard spl
testowałem 16 rom-ów i 9 wersji radio - zawsze wybieram oryginał
2 lata na wm6.0 wer.1.27.12.11 WWE

*

Offline ernescik

• 322
  • kto pyta nie błądzi
  • Sprzęt: HTC Kaiser
Odp: Proble z wysyłaniem poczty w orange na Hermesie
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 13, 2008, 09:19:09 »
Jakos dziwne ze od roku 2006 nikt z tym nie miał problemu!!
A moze mało kto uzywa IE,sam juz nie wiem bo dla mnie to jest rzecz bardzo wazna a nie uznaje innych przeglądarek jak IE z dodatkiem Pieplus
A dlatego od roku 2006 poniewaz w tym roku powstał topic jak zmienić lokalizacje plików , cockie i historii na karcie.
Wystarczył kilka zmian w rejestrze i po bólu.
W nowej kuchni Poloka jak i w większości romów taka możliwość jest już na stałem i stąd własnie ten problem z kasowaniem historii.
Po wielu godzinach grzebania w hermesie (do godz 2:00 w nocy) udało mi się znaleźć i rozwiązać problem.
Jeśli pliki historii zapisywane są na karcie wtedy po restarcie IE są automatycznie kasowane,nie wiem dlaczego tak się dzieje ale zrobiłem coś takiego:
Otworzyłem edytor rejestru i znalazłem wpis [HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Shell Folders]
tam dalej History i tu zmieniłem z  \Storage ard\cacheie\History  na \History i nastepnie w My device utworzyłem folder History.
Soft reset i wszystko działa jak należy.
Historia IE zajmuje bardzo mało pamięci i umieszczanie jej na karcie jest zbyteczne
Cockie i cashe przeglądarki nadal mogą pozostac na karcie.
Rom: Oryginalny HTC wm6.1  PLK wer.3.29.464.0
Radio: 1.71.09.01 ; SPL 3.56 hard spl
testowałem 16 rom-ów i 9 wersji radio - zawsze wybieram oryginał
2 lata na wm6.0 wer.1.27.12.11 WWE