Potencjalne usterki w Hermesie

• 8 Odpowiedzi
  • 1045 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Kozak

• 517
  • Sprzęt: HTC Desire HD
Potencjalne usterki w Hermesie
« dnia: Styczeń 02, 2009, 14:53:22 »
Zastanawiam się nad kupnem Hermesa i nie wiem, jak wygląda sprawa z jego awaryjnością od strony technicznej? Czy częstym problemem jest przecierająca się taśma łącząca ekran i klawiaturę? Czy od częstego rozsuwania mechanizmy rozsuwania wyrabiają się?
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

*

Offline rechot

• *
  • 56
  • Sprzęt: XDA Trion
Odp: Potencjalne usterki w Hermesie
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 02, 2009, 15:14:53 »
to zależy od ręki (inaczej w przypadku delikatnej kobiecej, a inaczej w przypadku męskiej  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:), a z innej beczki to mój hermes przeżył kilka upadków na różne podłoża (kafelki, parkiet, chodnik) i żyje :grin:
BYŁO - POLOK 3.0, TNT 19199, QUEROMB1 Essentials WM6.5, FCWs home HD, 3.Abusalza, M2D 2G/3G i inne
JEST - DarkVisions WM6.5 ROM by utak3r
BYŁO - 1.56.70.11, 1.35.00.10, 1.16.00.00, 1.27.00.00, 1.47.00.10 i inne
JEST - 1.47.00.10

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 02, 2009, 15:17:18 »
to zależy od ręki (inaczej w przypadku delikatnej kobiecej, a inaczej w przypadku męskiej  :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:), a z innej beczki to mój hermes przeżył kilka upadków na różne podłoża (kafelki, parkiet, chodnik) i żyje :grin:

Mój głównie upada jak spożyję większe ilości alkoholu ;) raz upadł to się zawiesił tylko reset i git ;] za którymś razem jak upadł to przycisk od aparatu wpadł trzeba mocno wcisnąć aby zadziałał i rysik już słabo się w otworze trzyma ;/
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

*

Offline Kozak

• 517
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 02, 2009, 15:19:34 »
Głównie chodzi mi tu o ewentualne usterki związane z typem obudowy "slider", typu sławetna taśma. Telefony trektuję dobrze,ten mi się bardzo podoba, ale ewentualne problemy z taśmą powodują, że cały czas nie mogę się zdecydować.
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 02, 2009, 15:56:35 »
moj hermes juz niejedno przezyl... i ciagle jakos dziala  :wink:
co do kwesti tasmy to mam go 2 lata i czesto bawie sie w rozsuwanie  jak nie mam co robic  :proud:
tasma jeszcze nie padla i nie ma zadnych oznak aby maila to zrobic ;) pozatym nie widzialem jeszcze osoby ktura by miala akurat z tasma problem (zbytnio sie nie interesowalem tym aspektem wiec mozliwe ze cos przeoczylem)

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 02, 2009, 16:14:38 »
moj hermes juz niejedno przezyl... i ciagle jakos dziala  :wink:
co do kwesti tasmy to mam go 2 lata i czesto bawie sie w rozsuwanie  jak nie mam co robic  :proud:
tasma jeszcze nie padla i nie ma zadnych oznak aby maila to zrobic ;) pozatym nie widzialem jeszcze osoby ktura by miala akurat z tasma problem (zbytnio sie nie interesowalem tym aspektem wiec mozliwe ze cos przeoczylem)

Właśnie problem z taśmą to najczęstsza przyczyna często problemy z taśmą można zauważyć np gdy po odblokowaniu ekranu masz biały ekran. Mój hermes jak go kupiłem był jak nowy klawiatura sprzętowa w ogóle nie była starta żadnej ryski na ekranie po prostu jak nówka
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 02, 2009, 18:15:20 »
Ja go rozbieralem i tasma sama w sobie jest solidna, do tego ma porzadne mocowanie. A problem mialem z mikforonem - odkleil sie i nie zawsze kontaktowal, trzeba go bylo przylutowac. Poza tym wiekszych problemow z hermesem nie mialem.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 02, 2009, 18:21:38 »
Używałem pół roku, raz był w serwisie, bo podczas deszczu bez zadaszenia zmieniałem karte SIM  :grin: Ogólnie sam z siebie nawet nie zajęczał przez cały okres uzytkowania  :P
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 02, 2009, 19:05:10 »
moj hermes tez nie ma latwego  zycia, coraz to czesciej upada (z biegem czasu czlowiek przestaje sie obchodzic z pda tak jak z jajkiem, nie wiem czy wy tez to zauwazyliscie :) )

a tak poza tym nic sie nie  dzieje z tasma ani nic, tylko sobie sam na wlasne zyczenie zepsulem guziki :E

ale mniejsza, po podwazeniu i zapchnieciu w szczeline kawalka papieru wszystko dziala i ma sie dobrze :D

iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1