poszukuje polski rom do m3100

• 14 Odpowiedzi
  • 1441 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xkot

• 9
poszukuje polski rom do m3100
« dnia: Kwiecień 09, 2007, 23:20:05 »
Widział ktoś linka do polskiego rom-u do spv/ tnyt/ taki jak w era w mda vario2 byl stosowany?

*

mobi_one

Odp: poszukuje polski rom do m3100
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 09, 2007, 23:22:40 »

*

Offline xkot

• 9
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 09, 2007, 23:51:56 »
Byłem tam ale ten z ery jest na spv 3000   :-[ 

*

mobi_one

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 10, 2007, 00:12:43 »
nie zauwazylem ze masz m3100
gdzies widzialem jakis watek o tym romie swiezy byl, ale z tego co pamietam jest w formacie RAW

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 10, 2007, 00:24:13 »
PL-ROM z ERY nie jest dostepny w formie ship ( czyli upgradu jako plik exe)
Jesli nie chcesz zostać z cegłowką to  poczytaj jak robić upgrade ROM-u zanim się do tego zabierzesz - na początek zakup polonizację systemu - będzie to dla Ciebie duzo bezpieczniejsze ( zawsze lepiej wydać circa 100 zł niz uwalić sprzęt za 1500 zł)
Gotowy Ext_ROm dla Hermesa ( HTC_TyTn_PL_ExtROM_v._1.18.255.8008.zip) ze spolszczeniem jest tu: ftp://ftp.xda-developers.com/Hermes/Extended_ROMs/
Ale aby działanie trwało dlużej niż okres próbny musisz je kupić.
 ;D
potrzebna zgoda

*

Offline xkot

• 9
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 10, 2007, 22:29:50 »
Dziękuje jas-pik, widzę,ze często sie udzielasz na tym forum i konkretnie sie znasz na tym. Zazdroszczę aż wiedzy :) poszukam tej płatnej nakładki,może z poszukiwaniem tego pujdzie łatwiej. 

*

Offline xkot

• 9
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 10, 2007, 23:46:53 »
ok mam jeszcze pytanko :)

Mam rom z era i jest taki opis

LOCK:Enabled
SHOW:\Windows\extROM. bmp
CAB: \Extended_ROM\MT_PC_Hermes_Generic_REG_060609. CAB
CAB: \Extended_ROM\MT_Account-MMS. CAB
CAB: \Extended_ROM\P_Others_UXC. CAB
CAB: \Extended_ROM\P_Generic_UI. CAB
CAB: \Extended_ROM\P_BT_EarphonesList. CAB
CAB: \Extended_ROM\P_rilgsm_patch. CAB
CAB: \Extended_ROM\P_Patch_RTPlugInEx2. CAB
CAB: \Extended_ROM\TMPL_BC_CacheTime. sa. CAB
LOCK:Disabled     
RST: Reset

Ktoś mi może jaśniej powiedzieć co i jak bo nie mam 100% pewności a boje sie uwalić fona.

Dziękuje za cierpliwość. 

*

mobi_one

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 10, 2007, 23:57:28 »
to jest extended rom, ktory ma zainstalowac te caby i zrobic reset na koniec

*

Offline xkot

• 9
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 11, 2007, 00:21:57 »
czyli mam go skopiować do telefonu i odpalić tylko i on sam wszystko zrobi? tak mam to rozumieć?  tam jest plik AUTORUN OEM

*

mobi_one

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 11, 2007, 00:30:37 »
z tego co napisal jas_pik to tak wnosze, ale napisal tez zeby poczytac troche o zmienianiu ROM-u
Jesli w tytnie jest tak samo jak w wizardzie, to wystarczy odpalic ten pliki on wgra ten program

*

• 7793
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 11, 2007, 00:40:01 »
Ješli poczytasz trochę to będziesz mógł odblokować swój Extended_Rom usunąć jego zawartošć wrzucić ten.
Wtedy po HR wgra się automatycznie jego zawartošć.
Ale aby nasz język zadziałał będziesz musiał zakupić kod aktywacyjny w firmie Sunnysoft.
Moźesz też uruchamiać te caby osobno  np. z karty z tzw palca czyli klikając na każdy z osobna.
potrzebna zgoda

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #11 dnia: Kwiecień 11, 2007, 17:38:38 »
na początek zakup polonizację systemu - będzie to dla Ciebie duzo bezpieczniejsze ( zawsze lepiej wydać circa 100 zł niz uwalić sprzęt za 1500 zł)

Akurat polonizacja to najgorszy z możliwych pomysłów. Najlepszym po PL systemie jest polska klawiaturka i nauczenie się tych paru słów po angielsku, to nie boli. I nie zamula systemu oraz nie gryzie się z aplikacjami.

*

Offline e_nigma

• *
  • 61
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Kwiecień 11, 2007, 21:02:32 »
na początek zakup polonizację systemu - będzie to dla Ciebie duzo bezpieczniejsze ( zawsze lepiej wydać circa 100 zł niz uwalić sprzęt za 1500 zł)

Akurat polonizacja to najgorszy z możliwych pomysłów. Najlepszym po PL systemie jest polska klawiaturka i nauczenie się tych paru słów po angielsku, to nie boli. I nie zamula systemu oraz nie gryzie się z aplikacjami.

a od kiedy polonizacja muli system, pierwsze słyszę. Od kiedy to podmiana plików MUI ma mulić. To nie emulacja tylko podmiana.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #13 dnia: Kwiecień 11, 2007, 23:43:48 »
Polonizacja czyli nakładka typu Marchevka czy to czeskie... napisałem, że najlepszym rozwiązaniem jest system w wersji PL

*

• 7793
« Odpowiedź #14 dnia: Kwiecień 12, 2007, 23:57:59 »
Polonizacja czyli nakładka typu Marchevka czy to czeskie... napisałem, że najlepszym rozwiązaniem jest system w wersji PL
To co piszesz miało dużo racji w poprzednich wydaniach WM( muliło się i gryzło z kilkoma aplikacjami)  - od WM5 zmiana języka systemu to wyłacznie zmiana plików MUI.
Ponieważ na oryginalnym systemie w ROM-ie pozostają pliku MUI j.angielskiego  to róznica sprowadza się tak naprawdę do minimalnego zmniejszenia ilości pamieci storage ze wzgledu na dodanie do niej plików MUI  j.polskiego.
Ponieważ system musi obrabiać troszkę więcej plików to może być zwolnienie - ale jest to prawie niezauważalne.
Róznica pomiedzy systemem w języku polskim a z nakładką polską na system angielski  jest niewielka.

Gdyby nie pewne specyficzne sposoby kodowania ( w szczególności XIP) łatwo można by było zmieniać pliki MUI i zmieniać języki ROM-ów
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 13, 2007, 00:03:39 wysłana przez jas_pik:: Janusz Piwiński »
potrzebna zgoda