« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 10, 2007, 15:11:16 »
Mam podobny problem tyle ze mam telefon w simplusie i posiadam ERA MDA III. Po pewnym czasie powiedzmy okolo 12 godzinach nie moge sie do nikogo dodzwonic tzn. dzwoni sie normalnie jest normalen polaczenie ale ja nie slysze ani sygnalu podczas telefonowania ani rozmowcy.
Zrób twardy reset. Jeżeli masz WM2003, zrób kopię wszystkich danych i nie instaluj żadnego własnego oprogramowania. Poza przywróceniem konfiguracji fabrycznej (skasowanie danych i aplikacji) niczym to nie grozi. Jak masz nieco samozaparcia, znasz angielski i lubisz grzebać, zrób aktualizację softu do najnowszego 1.40, albo wogóle przejdź na WM2005. To na prawdę lepszy system, zwłaszcza dla mda3.
Jak sie wogole wylacza MDA III. Jest przycisk power ale ma calkiem inne zastosowanie( albo wylacza ekran albo podswietlanie) i nie moge za jego pomoca wylaczyc tela. Musze wyjmowac baterie.
Power to właściwie tylko uśpienie urządzenia: wyłącza wifi (Bluetooth także, ale to wina błędu w sterowniku), ekran i minimalizuje pobór mocy przez procesor - dzięki temu urządzenie może czuwać przez 2-3 dni, a nie jedynie 4h. Jak chcesz wyłączyć moduł GSM, użyj odpowiedniej opcji (nie pamiętam, jak to się robi w wm2003, ale pamiętam, że była taka opcja). Wyjęcie baterii jest niezdrowe, bo w wm2003 na pewno powoduje soft reset, a przy wyjęciu na dłużej, niż kilak minut, może spowodować hard reset ze skasowaniem wszystkich danych z pamięci RAM.

Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500