Początki

• 10 Odpowiedzi
  • 1356 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ivnz

• **
  • 218
  • Sprzęt: LG540
Początki
« dnia: Listopad 14, 2007, 15:36:30 »
Witam
Posiadam Hermesa od niedawna ściągnolem sobie program do szukania punktów dostępu Wi-Fi. Program nazywa sie WiFiFoFum nie wiem tylko czemu nie chce on znaleźć żadnego punktu skoro siedzę obok jednego oraz nie za bardzo orientuje sie jaki program będzie najlepszy do ustawienia dzwonków. Wiem że jesli chce ustawic sobie inny dzwonek smsa to trzeba przez program ustawiać.

Kolejne pytanie przez przypadek zainstalowałem "iGo my way". Nie bardzo wiem jak to teraz od instalować bo nie pojawia się w okienku "usuń programy".

Jeżeli coś jeszcze mi sie przypomni to na pewno napisze.

Update
Przypomniało mi się jeszcze jedna sprawa mianowicie internet i skonfigurowanie skrzynki e-mail czy można to zrobić za pośrednictwem GPRS? Jeśli tak to jak to zrobić? Bo gdy podaje swój adres e-mail to zyskuje mi że nie można się połączyć.

Jeszcze jeśli chodzi o pogodę to również nie może pobrać danych czemu? Co jest nie tak?
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2007, 15:48:55 wysłana przez Ivnz »

*

Offline snowrider

• 1357
Odp: Początki
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 14, 2007, 15:55:28 »
poruszyłeś w swojej wypowiedzi większośc tematów, których wyjaśnienie można tu znaleść bez większego problemu tylko trzeba poczytać.

wszystko zależy w jakiej jesteś sieci i trzeba pod nią ściągnąć ustwaienia GPRS lub zrobić to ręcznie.

a WIFI samo powinno sobie wyszukać nadajnik jeśli tylko będzie włączone w CommManagerze.

*

Offline Ivnz

• **
  • 218
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 14, 2007, 16:04:59 »
Skoro tak to  :ok: dzięki jeśli będę miał jakieś wątpliwości na pewno sie odezwe.

Sorka ale nie znalazłem w sumie żadnego wątku wprost mówiącego o Ustawieniach GPRS. Jedynie takie skrawki wiadomości nic konkretnego.
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2007, 16:28:28 wysłana przez Ivnz »

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 14, 2007, 17:20:47 »
nie podałeś w jakiej jesteś sieci bo to róznie jest zawsze, jak już to podasz to pewnie ktoś podeśle jakieś wieści.

*

Offline Ivnz

• **
  • 218
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 15, 2007, 15:05:11 »
Szlag :-| moja wina potrzebuje ustawień dla orange i plusa.
Znalazłem jedynie opis ustawień dla orange i to dla modelu m3000.

Znalazlem Cab dla M3100 ale duzo mi to nie pomogło bo z internetu dalej nie mogę korzystać :(
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2007, 15:21:30 wysłana przez Ivnz »

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 15, 2007, 18:44:02 »
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
  • Sprzęt: Moto Flipout
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 15, 2007, 19:07:40 »
ustawienia Orange pasują od SPV M3000. A jak nie chcesz mieć problemów z instalacją to warto sobie wrzucić programik z Kuchni POLOKA 2 pod nazwą Connection Wizard. Tylko, że w ustawieniach MMS trzeba zmienić punkt dostępowy na "mms" i użytkownika i hasło na "mms" a zresztą ustawienia MMS i GPRS są na stronach operatorów.

Jeśli masz świeżą kartę to jest całkiem możliwe, że nie masz uaktywnionej usługi GPRS oraz MMS u operatora. Wystarczy zadzwonić do biura obsługi i poprosić o uaktywnienie
« Ostatnia zmiana: Listopad 15, 2007, 19:10:03 wysłana przez Pinnhead »
Ipsa sua melior fama

*

Offline Ivnz

• **
  • 218
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 16, 2007, 12:09:11 »
Mam jeszcze taki mały problem z kalendarzem. Wyskakuje mi komunikat iż nie można otworzyc HTCkalendarz bo nie został być może załadowany z ważnego certyfikatu lub źle przypisany. Z przypisaniem wszystko gra bo patrzyłem w ustawieniach. Mam Oprogramowanie z Kuchni Poloka

Okazuje się że nie tylko kalendaż mi nawala ale również Word nie chce mi odpalić, bo reszta z Office Mobile działa jak należy.

Zastanawiam sie czy nie zainstalować romu od nowa...

UPDATE:
GPRS juz mi dziala jak trzeba a modyfikacje pisze z SPV  piekna sprawa. jeszcze zeby tylko ten kalendaz dziala i word t ojuz byl bym w niebie :)
« Ostatnia zmiana: Listopad 17, 2007, 00:53:40 wysłana przez Ivnz »

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 22, 2007, 10:46:13 »
A masz TodayAgenda ?? Jeśli nie to moze warto o nim pomyslec a jesli masz to nie mam pojęcia o co chodzi ... moze przeinstalowanie pomoze rzeczywiście
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 22, 2007, 14:16:36 »
Mam jeszcze taki mały problem z kalendarzem. Wyskakuje mi komunikat iż nie można otworzyc HTCkalendarz bo nie został być może załadowany z ważnego certyfikatu lub źle przypisany. Z przypisaniem wszystko gra bo patrzyłem w ustawieniach. Mam Oprogramowanie z Kuchni Poloka

Z tym kalendarzem to poszukaj w rejestrze wpisu HTCCalendar i zmien na Calendar i bedzie dobrze. widac nie zainstalowales jakiego modulu i znalezc nie moze - tez tak mialem, ale nie chcialo mi sie szukac czego brakuje to w rejestrze zmienilem sciezke do wlasciwego (oryginalnego) exe'ka i dziala.

*

Offline Ivnz

• **
  • 218
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 23, 2007, 17:51:17 »
Zaintalowałem sobie Full Wypas wersje POLOK v1.0 i jest fajnie :D.
Wszystko działa jak należy. Kupa programów nie wiem czy aby nie spowalniają samego Hermesa, ale co tam tylko obczaić co robią:D

Dzięki za chęć pomocy.