PLAY w Hermesie

• 56 Odpowiedzi
  • 11793 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nlk

• *
  • 86
  • Sprzęt: TyTN TNT 2.0; HTC Touch HD, Samsung Galaxy SII
Odp: PLAY w Hermesie
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 29, 2007, 10:20:50 »
Tylko niech mi ktos napisze JAK to zrobic. Babeczka zmieniala mi karte sim i oczywiscie moj Uni nie ruszyl. Zaczelismy szukac kart bez kropek i okazalo sie ze startery z a 30 zl wszystkie sa z kropkami a te za 9 bez kropek. Zdecydowalem sie na prube z ta za 9 niestety pani mimo checi i telefonow do obslugi nie miala pojecia jak przepisac moj numer na karte ktora juz jakis numer ma przypisany. Prosze napiszcie kto dokladnie wam to zrobil (ktory salon Playa) to podejde do dziewczyny i zadzwoni sobie do tego salonu, byc moze powiedza jej jak ma to zrobic. Frustruje mnie to wszystko cokolwiek wrrrrrr....

Z tego co mnie poinformowano nie ma możliwości przepisania numeru na karte prepaid z już nadanym numerem telefonu.
Istnieje możliwość zrobienia tego na czystą kartę. Wygląda to tak: masz numer prepaid na jakiejś innej karcie, wtedy podchodzisz do punktu play, tam mają  czystą ( bez numeru ) kartę prepaid kosztującą 30 zł na którą mogą przypisać Twój numer telefonu. Dotyczy to niestety tylko numerów prepaid. Właśnie takie karty są bez kropek.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
    • Komputery UMPC, technologie mobilne, PDA, Smartfony
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3GS, iPad 64GB .... itd
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 01, 2007, 00:57:47 »
problem wystepuje z aplikacja device.exe i druga ktorej nazwe podam po kolejnym crashu, zgodze sie ze nie ma nic do rzeczy wersja radioromu, moze protokol. mam nowego tytn wczesniej jakis sofcik z kwietnia na bazie wm6, obecnie  polok 1.0, radyjko 1.16. zwis hermesa po niespelna minucie. pin, zielona sluchawka , zwis, karta abo play. BOK sugeruje wymiane telefonu :) Pytanie do wlascicieli kart abo, na jakich radyjkach wam te karty dzialaja. chetnie przeanalizowalbym konfigi bo to dziwny problem. generalnie na orange nie ma zadnych bledow softu jak dotad przez dwa dni. wystarczy play i wisi system. 
---
Homo sum et nihil lupus ex ovo esse puto :)

*

Offline nlk

• *
  • 86
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 01, 2007, 08:59:52 »
problem wystepuje z aplikacja device.exe i druga ktorej nazwe podam po kolejnym crashu, zgodze sie ze nie ma nic do rzeczy wersja radioromu, moze protokol. mam nowego tytn wczesniej jakis sofcik z kwietnia na bazie wm6, obecnie  polok 1.0, radyjko 1.16. zwis hermesa po niespelna minucie. pin, zielona sluchawka , zwis, karta abo play. BOK sugeruje wymiane telefonu :) Pytanie do wlascicieli kart abo, na jakich radyjkach wam te karty dzialaja. chetnie przeanalizowalbym konfigi bo to dziwny problem. generalnie na orange nie ma zadnych bledow softu jak dotad przez dwa dni. wystarczy play i wisi system. 

Karta abo nie zadziałała mi na żadnym radiu które miałem a miałem. Poczytaj wątek który założyłem o problemach kart uSIM i Play.
Szukałem także softów które mogłyby pomóc z obsługą GSM'a, ale nie znalazłem nic co pozwalałoby usunąć ten problem.
Pozdrawiam

*

Offline _blacker_

• 41
  • Sprzęt: Mio P560 + 2gb
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 01, 2007, 09:15:32 »
No to jeszcze raz:
nie ma kart abonamentowych bez kropki....
sa karty bez kropki prepaid za 9 pln i 30 pln, te karty maja przypisany numer i nie da sie na nie przeniesc numeru z abo !

teraz UWAGA:
Sa karty prepaid za 30 pln bez kropki i BEZ PRZYPISANEGO NUMERU TEL !!!

i teraz - nie wolno im przypisac numeru ABO ! .......... ale MOŻNA !!!!
i tu jest pies pogrzebany, jak znajdziesz kumatego to ci to zrobi, stracisz 30 pln za cene karty ale bedzie dzialac.
Warunek: musi to byc "niekobieta" i posługiwac sie bardziej rozumem niz skryptami ze szkolen.
Napisane: Październik 01, 2007, 09:14:49
aaaa i jeszcze jedno, potwiedzam ze wersja softu i radia nie ma znaczenia....

Poprawilem oczywistą pomyłkę dotyczaca kropki ;) przepraszam za zamieszanie.....
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2007, 14:12:50 wysłana przez _blacker_ »
MIO P560 + 2gb

*

Offline nlk

• *
  • 86
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 01, 2007, 09:19:32 »
No to jeszcze raz:
nie ma kart abo bez kropki....
sa karty z kropka prepaid za 9 pln i 30 pln, te karty maja przypisany numer i nie da sie na nie przeniesc numeru z abo !

Napisane: Październik 01, 2007, 09:14:49
aaaa i jeszcze jedno, potwiedzam ze wersja softu i radia nie ma znaczenia....

Ja kupiłem kartę za 9 zł prepaid'a bez kropki i działała bezproblemowo.

*

Offline Marcinw77

• 17
  • Sprzęt: E50, Galaxy S
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 16, 2007, 21:03:48 »
Witam Serdecznie

Mialem zamiar zmienic mojego p990 wlasnie na Hemresa/spv3100 ale przegladajac forum trafilem na watek o problemach z kartami PLAY'a, i sie zalamalem ;-) gdy kupilem 4mc temu p990 musialem wymienic karte play (bez kropki 30, nie abo) bo ta ktora mialem nie dzialala (p990 nie logowal sie do sieci) przepisano mi numer za free na nowa karte i wszystko hula dzisiaj sprawdzam i dostalem karte z przekleta kropka ktora z opisow nie bedzie dzialac na HTC :-( a nie usmiecha mi sie za kazda zmiana telefonu biegac do salonu i wymieniac karte, czy naprawde jestem pozbawiony mozliwosci uzywania hermesa :-( chyba nie zaryzykuje kupna zeby tylko sprawdzic czy karta zadziala albo i nie, a nie znam nikogo gdzie moglbym to sprawdzic :-(.  :mad: :'( jestem zalamany a juz prawie sprzedawalem p990.

Pozdrawiam

*

Offline _blacker_

• 41
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 16, 2007, 21:27:52 »
Udaj sie na spotkanie z posiadaczem spv'a i sprawdz czy ruszy z twoja karta, ale male szanse...
MIO P560 + 2gb

*

Offline Marcinw77

• 17
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 16, 2007, 21:31:47 »
Udaj sie na spotkanie z posiadaczem spv'a i sprawdz czy ruszy z twoja karta, ale male szanse...

Problem w tym ze nie znam nikogo z spv3100 (Poznan) :(

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 16, 2007, 21:36:00 »
hejka

kolego mój spv działał na każdej akrcir PLAY do czasu kiedy nie zmieniłem radioRomu z 1.27 na wyższy i to wszystko. jesli sprawdzisz tego co masz zamiar kupić (a to widać podczas startu) i zobaczysz ze jest inne radio no to pewnie będziesz miał problem, ale jesli jest to starsze a pewnie tak będzie bo Orange takie radio dawało w specyfikacji to nie masz się czego obawiać.

Blacker a jak Twoje walki z PLAYEM sie zakończyły?

*

Offline nlk

• *
  • 86
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 17, 2007, 08:28:28 »
Witam Serdecznie

Mialem zamiar zmienic mojego p990 wlasnie na Hemresa/spv3100 ale przegladajac forum trafilem na watek o problemach z kartami PLAY'a, i sie zalamalem ;-) gdy kupilem 4mc temu p990 musialem wymienic karte play (bez kropki 30, nie abo) bo ta ktora mialem nie dzialala (p990 nie logowal sie do sieci) przepisano mi numer za free na nowa karte i wszystko hula dzisiaj sprawdzam i dostalem karte z przekleta kropka ktora z opisow nie bedzie dzialac na HTC :-( a nie usmiecha mi sie za kazda zmiana telefonu biegac do salonu i wymieniac karte, czy naprawde jestem pozbawiony mozliwosci uzywania hermesa :-( chyba nie zaryzykuje kupna zeby tylko sprawdzic czy karta zadziala albo i nie, a nie znam nikogo gdzie moglbym to sprawdzic :-(.  :mad: :'( jestem zalamany a juz prawie sprzedawalem p990.

Pozdrawiam

Problem jest rozwiązywalny. Jeśli Twoja karta nie zadziała z TyTN'em to - a w to wątpie, bo sprawdzałem wiele RadioRom'ów, także tych sprzed 1.27 - musisz przepisać numer na karte bez kropki, ale kczystą karte służącą do przenoszenia numerów prepaid. Mają takie karty, kosztują 30 zł i to zadziała. Próbowałem różnych kart: działają karty startera za 9zł, karty nadchodzi4 i karty do przenoszenia numerów prepaid.
Jest to jedyne rozwiązanie z Play'em i TyTN'em.
Pozdrawiam

*

Offline _blacker_

• 41
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 17, 2007, 18:38:24 »
Dokładnie tak, poszukaj na forum sprawa była wałkowana na 2 wątkach gdzie opisane były rozwiązania, moje przygody z kropkami na PLAY też tam są. Koniec końców ja mam karte play w moim spv 3100 i smiga  :ok: :D :D :D
Pozdrowionka   B)
MIO P560 + 2gb

*

Offline Marcinw77

• 17
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 17, 2007, 22:17:44 »
Problem jest rozwiązywalny. Jeśli Twoja karta nie zadziała z TyTN'em to - a w to wątpie, bo sprawdzałem wiele RadioRom'ów, także tych sprzed 1.27 - musisz przepisać numer na karte bez kropki, ale kczystą karte służącą do przenoszenia numerów prepaid. Mają takie karty, kosztują 30 zł i to zadziała. Próbowałem różnych kart: działają karty startera za 9zł, karty nadchodzi4 i karty do przenoszenia numerów prepaid.
Jest to jedyne rozwiązanie z Play'em i TyTN'em.
Pozdrawiam

O przepisaniu na karte bez kropki czytalem, tylko tak jak juz wspomnialem jakies 4mc temu juz raz przepisywalem numer gdyz karta bez kropki nie dzialala mi na p990 i jakos nie usmiecha mi sie znowu biec przepisac numer na nowa karte, a gdy powiedzmy spv nie przypadnie mi do gustu i bede chcial wrocic do p990 to po raz kolejny bieg po zmiene karty, troche to bezsensu ale wychodzi na to ze nie ma aktualnie innej opcji :-( bede musial powaznie przemyslec zakup spv choc po tych problemach z karta moj zapal delikatnie przygasl :-( (chyba ze te nowe karty bez kropki dzialaja teraz takze na p990, bede musial kupic ten starter za 9pln i sprawdzic)

Pozdrawiam

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #42 dnia: Październik 18, 2007, 10:54:56 »
te karty bez tzw. kropek są po prostu z ograniczonymi możliwościami zapisu czyli trochę starsza wersja i powinna działać na każdym telefonie.
największy problem jest w tym, że macherzy z Playa sztucznie szykują telfony do obiegu i dlatego też każdy telefon kupiony po za siecią ma pewne problemy z wystartowaniem.
najważniejsze są te esemesy konfigurujące, które po włożeniu karty telefon usiłuje odebrać i jeśli sie nie dogadają to karta nie odpala.

po zmianie na wyżej opisaną kartę takie smesy nie przychodzą (przynajmniej tak u mnie jest)

a jak zwykle decyzja należy do Ciebie.

:ok:

*

Offline eSiK

• 37
    • Projektowanie internetowe
  • Sprzęt: HTC Hermes
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 19, 2008, 02:55:34 »
Czy cos ruszyło w tej sprawie...
Mam abonament w PLAY i co teraz? Mam zrezygnować z PLAY aby korzystać z Hermesa?!?
Aktualnie :: HTC Hermes [SPV M3100 UK] » ROM: 3.60.118.3 [Polok v3a] » Radio: 1.48.00.00
Dawniej :: Samsung i600, SPV C550 i inne...
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656

*

Offline nlk

• *
  • 86
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 19, 2008, 08:59:13 »
Czy cos ruszyło w tej sprawie...
Mam abonament w PLAY i co teraz? Mam zrezygnować z PLAY aby korzystać z Hermesa?!?

Nie, dlaczego?
Od września mam karte play która działa na Hermesie i przez tyle miesięcy wszystko jest OK.
Poproś w salonie o właściwą karte uSIM i tyle.
Pozdrawiam

*

Offline ssj4

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC TyTn II, 8GB SDHC
« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 20, 2008, 10:29:49 »
Idz do punktu PLAY i powiedz im jaka jest sytuacja oni Ci wymienią kartę na taką która będzie chodziła. Byłem ostatnio i rozmawiałem z nimi o tym i powiedzieli że mieli pare miesięcy temu i dalej wstecz problemy z kartami SIM ale teraz już wszystkie są takie same i wszystkie działają na wszystkich telefonach. Nigdy nie rezygnuj z Hermesa :)
-HTC TyTn II
Rom: Dutty's WM6.1 Hybrid v2
Radio : 1.64.08.21 (PLAY)

-MDA Vario II

-Blackberry 8707v simlock free, menu PL

*

Offline eSiK

• 37
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 20, 2008, 13:21:10 »
W moim wypadku pomogła zmiana Radio na ten z Ery i telefon widzi już prawidłowo oraz działają połączenia w obie strony. Mam jednak kartę bez kropki. W PLAY jestem od samego początku, jeszcze jak było Nadchodzi4 więc może dlatego...
Pozdrawiam.
Aktualnie :: HTC Hermes [SPV M3100 UK] » ROM: 3.60.118.3 [Polok v3a] » Radio: 1.48.00.00

*

Offline eSiK

• 37
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 21, 2008, 17:27:15 »
Ciekawostka:

Problemy z kartami PLAY moim zdaniem nie są powodowane wersjami Radio ROM w telefonie. To chyba kwestia OS.
Dlaczego? Otóż wykonałem kilka testów...

Radio 1.07 i stary rom WM6 - karta PLAY niewidoczna, telefon się zawiesza przy próbie połączenia;
Radio 1.50 który wgrał się wraz z oryginalnym romem Ery - karta PLAY widoczna, wszystko działa OK;
Radio 1.50 (niezmienione) i wgrany rom Polok v3 - karta PLAY znowu niewidoczna, zawiesza się telefon;
Radio 1.48 (wgrane na 1.50) bez zmiany Poloka - karta PLAY niewidoczna ("Servis Unavailable") ale telefon nie zawiesza się.

Dodatkowo testowałem Radio 1.54 - telefon zawieszał się.

Nie uważacie to za trochę dziwne... wygląda na to że to nie Radio wpływa na działanie lub niedziałanie kart sieci PLAY. A skoro nie Radio to co?!

*

Offline ssj4

• *
  • 97
  • Sprzęt: HTC TyTn II, 8GB SDHC
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 21, 2008, 19:44:29 »
Masz trochę racji bo ja miałem podobnie
Tylko że ja miałem tak:

Radio 1,54 Rom POLOK z kuchni i chodziła ale czasem miała problemu gdy się ją wyjęło i od nowa włożyło.

Potem Radio to samo 1,54 i ROM WM6,1 CRC  nie działa, ale dziwna rzecz bo napisane że jest na roamingu (ciekawe)
potem ten sam rom ale przy radio 1,27 i to samo.
Wszystkie radia wypróbowałem (dosłownie wszystkie) i na niektórych się wieszacł przy połączeniu albo roaming.

potem Salon PLAY wymiana karty na nową - na każdym radiu na każdym romie działa bez problemu.
-HTC TyTn II
Rom: Dutty's WM6.1 Hybrid v2
Radio : 1.64.08.21 (PLAY)

-MDA Vario II

-Blackberry 8707v simlock free, menu PL

*

Offline eSiK

• 37
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 26, 2008, 16:53:11 »
No więc wymieniłem kartę i  od tej pory problem z siecią został zażegnany  :ok:

Kilka info dla wszystkich:
- wymiany karty można dokonać w każdym salonie Play / Germanos
- wymiana karty trwa 5-10min
- wymiana karty jest bezpłatna!

Pozdrawiam :)

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
    • Komputery UMPC, technologie mobilne, PDA, Smartfony
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3GS, iPad 64GB .... itd
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 28, 2008, 09:53:05 »
No więc wymieniłem kartę i  od tej pory problem z siecią został zażegnany  :ok:

Kilka info dla wszystkich:
- wymiany karty można dokonać w każdym salonie Play / Germanos
- wymiana karty trwa 5-10min
- wymiana karty jest bezpłatna!

Pozdrawiam :)

Jak już gdzieś tam pisałem to i przeoczyłem tutaj za co przepraszam - będą działały tylko karty 6cio stykowe, problem powtarza się dla kart ośmiostykowych.
Kropka czy bez kropki nie przerabiałem tematu - potwierdzona i sprawdzona na kilkunastu kartach informacja - Play działa w Hermesie, na karcie sześciostykowej.
Wystarczy pójść do salonu, nie dać się spławić i zażądać nieodpłatnej wymiany wadliwej karty 8 stykowej na 6 stykową. Wina leży po stronie Playa, wiedzą o tym i udają greków jak tylko trafią na laika.
Ja walczyłem 4 miesiące z problemem, mam 6 abo w tej sieci, miałem szczęście za ntym podejściem trafić na tyle sympatyczną osobę w salonie firmowym.
Widząc że trafiła na kogoś zorientowanego, Pani przedstawiciel nie próbowała mi wciskać głupot w stylu telefon jest spoza sieci i nie będzie działał, albo nie daj boże co juz też słyszałem, że telefon nie jest 3G.
Wspólnie spędziliśmy godzinę na porównaniu kart działających i nie działających, wnioski jak podałem na wstępie.
Problem od pół roku mam zażegnany.
Najgorsze w tym problemie jest to że największy ferment sieje BOK Play-a i ich marketingowcy, traktują wszystkich jak imbecyli i tłumacza ludziom takie banialuki jakie są tylko w stanie na kolanie wymyślić.
Jak się przyciśnie przyznają że maja problem z częścią kart, ponieważ zakupili wadliwe, problem Hermesa wbił się w ich problem zaopatrzeniowy i nie mając gotowych rozwiązań zakładali wadliwość wszystkich kart, które były reklamowane.
Reasumując :
-Wymienić kartę 8 styków na 6 styków i wszystko gra.
---
Homo sum et nihil lupus ex ovo esse puto :)

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #51 dnia: Sierpień 28, 2008, 10:23:16 »
Albo użyć provxml  :evil:
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

*

Offline KamilloPL

• 31
  • Sprzęt: MDA VARIO II
« Odpowiedź #52 dnia: Sierpień 31, 2008, 17:24:38 »
mi na moim hermesie play chodzi

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #53 dnia: Sierpień 31, 2008, 17:38:27 »
mi na moim hermesie play chodzi

Jak się ma kartę 6-cio stykową to nie dziwne
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #54 dnia: Sierpień 31, 2008, 20:32:45 »
Z provxml chodzą wszystkie, zapewniam  :ok: Mam 8-stykową z "kropką" i śmiga.
Poza tym chyba wymyśliłem nowy sposób na konfigurację w .cab, ale muszę to wypróbować :D
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #55 dnia: Listopad 08, 2008, 21:36:59 »
jestem nowy wiec laikowe pytanie. co to jest provxml . i jak mam to zrobic bo mam playa, tego nieszczesnego.

« Odpowiedź #56 dnia: Listopad 09, 2008, 09:29:21 »
zajrzyj tu   :ok:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III