Piszczący głośnik

• 7 Odpowiedzi
  • 955 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Piszczący głośnik
« dnia: Marzec 12, 2008, 09:03:26 »
Dzisiaj dostałem mojego HTC TyTn i okazało się, że zaraz przy włączeniu zaczyna piszczeć głośnik na wierzchu palmfona, piszczy przez cały czas(nie bardzo głośno), co jest uciążliwe, podczas rozmów również piszczy, co może być tego przyczyną?

Teraz zauważyłem, że jeśli palm przechodzi w stan wstrzymania(wyłącza się wyświetlacz) to problem znika.

Kolejna rzecz jaką zauważyłem to taka, że jeśli wcisnę coś na wyświetlaczu, tak żeby się coś zaznaczyć, np. w zegarku gdy wciskam strzałkę, by zmienić godzinie, czy cokolwiek innego to pisk ustaje, lecz jeśli puszczę rysik to zaczyna z powrotem. 

« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2008, 11:25:44 wysłana przez Smyrtus »

*

Offline albano

• 28
  • Sprzęt: HTC tytn -> HTC HD2 -> NOTE2
Odp: Piszczący głośnik
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 12, 2008, 18:28:35 »
witam

mam to samo, tyle ze ja doszedlem do wnisku ze to nie glosnik ylko ekran.. albo cos z pod ekranu.
umnie caly czas piszczy nawet jak sie wcisnie, przestaje piszczesc tylko wtedy gdy wylacze ekran...
da sie cos z tym poczynic? :|
4.1.1

*

Offline xprimo

• 477
  • Sprzęt: LG G (E975)
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 12, 2008, 18:31:32 »

*

Offline Konrad Radwan

• 2583
  • LIONEL HUTZ!
  • Sprzęt: Sony Xperia Z3, Sony Smartwatch 3
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 12, 2008, 18:33:48 »
Ale zostało omówione na przykładzie Palma, rozwiązanie nie jest kompatybilne z Hermesem...

*

Offline xprimo

• 477
  • Sprzęt: LG G (E975)
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 12, 2008, 18:42:35 »
ups nie zwróciłem uwagi - przepraszam za wprowadzenie w błąd.

poprostu czytałem o tym wyświetlaczu piszczącym i myślałem ze pomoge.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 12, 2008, 21:44:29 »
To na pewno przetwornica wyświetlacza , miałem to samo w swoim hermesie. Oddałem go do naprawy gwarancyjnej , wymienili na nowy i jest ok. , co prawda też piszczy ale trzeba przyłożyć ucho do wyświetlacza i się wsłuchać. Najciekawsze jest jednak to , że w compakcie też piszczy na co wcześniej nie zwracałem uwagi.

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 03, 2008, 19:41:16 »
W moim Vario II też piszczy ale zauważyłem to dopiero po zmianie romu z WM5 na WM6. Czy to może być wina romu (oficjalny ROM ERY)?

Po zmianie roku na POLOKa i wgraniu radio 1.47 niestety nic się nie zmieniło (bo niby czemu) ale zauważyłem, ze nacisk na ekran wygłusza ten cholerny dźwięk. Może da się coś z tym zrobić? POMOCY!!!
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 04, 2008, 00:20:20 wysłana przez fezz »
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire

*

Offline fezz

• **
  • 192
  • Sprzęt: HTC Desire [MIUI XJ]
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 04, 2008, 14:30:46 »
Dzisiaj rano zauważyłem ciekawą rzecz. Chciałem sprawdzić co się stanie jeżeli na ekranie byłby jakiś stały nacisk wygłuszający to cholerne bzyczenie. Wyciąłem kawałek przezroczystego plastyku z blistra od karty pamięci, położyłem na ekranie i... cisza :D NO dobra, taki kawałek plastyku pewnie waży więcej niż ochronna naklejka, bo to był docelowy pomysł na stały nacisk ekranu. Wyciąłem prostokącik z papieru (waga bliższa tez jaką ma ochronna naklejka), położyłem na ekran i...   znowu cisza.

Teoria, choć szalona, wydaję się sprawdzać. Nie sprawdzałem z folią np. BRANDO ale jak tylko uda mi się takową kupić dopisze czy pomogło.
SPV C600->MDA M3100->HTC TyTN II->HTC Desire