Padł dotyk...

• 5 Odpowiedzi
  • 1117 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline albin88

• 25
  • Sprzęt: HTC Touch Dual
Padł dotyk...
« dnia: Listopad 09, 2009, 22:16:44 »
Witam,
Szukałem na forum, ale nie znalazłem. Jest owszem sporo wątków na ten temat, ale nie ma mojego przypadku. Mianowicie - rano wszystko działało ok, wysłałem smsa, pisałem qwerty, schowałem klawiaturę i przestał działać dotyk. tak nagle, bez żadnych wstępnych ostrzeżeń. Od tego czasu cały czas świeci się wyświetlacz i klawiatura pod nim. Pokombinowałem i wyłączyłem go całkowicie. Za kilka godzin odpaliłem go znów i dotyk działał, ale tylko przez kilka minut... Czy to faktycznie warstwa dotykowa tak sama z siebie padła czy może to być coś innego? Hard reset nie pomaga, rom zmieniłem też to samo... Mógłby paść, ok, ale dziwi mnie ta ciągle świecąca klawiaturka ze słuchawkami (ta pod wyświetlaczem).
Pytanie nr 2 brzmi - czy jak już się faktycznie okaże, że to ta warstwa dotykowa to czy cały lcd z digitizerem z wizarda (m3100) będzie pasował czy raczej nie?
Proszę o jakieś porady.
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2009, 22:46:54 wysłana przez albin88 »

*

Offline gomis

• 44
  • Sprzęt: Acer N50 Nokia E51
Odp: Padł dotyk...
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 10, 2009, 14:58:20 »
Wizard to nie M3100 tylko M3000, i nie będzie pasował
Nokia 3310 > Nokia 3510i > Nokia 6610i > Sony Ericsson K750i > Nokia E51 > HTC Hermes (Era MDA Vario II) > Nokia E51 + Acer N50

*

Offline albin88

• 25
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 10, 2009, 16:27:28 »
Przepraszam, literówka... :)

*

Offline szpanbix

• 27
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 14, 2009, 15:59:21 »
Przypomnijmy że w Hermesie jest ruchoma klawiatura w której są podzespoły. Jest możliwość że ruch klawiatury mógł obluzować gniazdo taśmy. Spróbuj rozebrać Twojego Hermiego i docisnąć taśmę od LCD.  :E

Pozdro

*

Offline albin88

• 25
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 14, 2009, 19:18:29 »
Czego to ja nie robiłem... Dotyk sam się naprawił, ale po pół dnia znów padł i koniec. Podłączałem lcd od wizarda. Wszystko ładnie, pięknie, tylko kolorów jakby za mało. Za to dotyk znakomicie. Podłączyłem z powrotem mój lcd i kolory ok, ale dotyku brak... Kupiłem nowy, jak podłącze to zrecenzuję czy się poprawiło.
Co do wypowiedzi, że lcd od wizarda nie pasuje do hermesa to dementuję takie plotki. Trzeba tylko mieć lcd z czarną taśmą taką jak w hermesie (występowały takie wersje i w wizardach). W tym lcd ze złotą taśmą brakuje kolorów...

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 14, 2009, 19:39:55 »
Co do wypowiedzi, że lcd od wizarda nie pasuje do hermesa to dementuję takie plotki. Trzeba tylko mieć lcd z czarną taśmą taką jak w hermesie (występowały takie wersje i w wizardach). W tym lcd ze złotą taśmą brakuje kolorów...
Zgadza się, ebay prawdę Ci powie. :)
Czarny LCD pasuje.