Nie widzi karty i wariuje ekran.

• 3 Odpowiedzi
  • 452 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Lejra

• 17
Nie widzi karty i wariuje ekran.
« dnia: Listopad 29, 2008, 10:11:32 »
heyo.
Wczoraj przed spaniem, szarpałem sobie na hermesie. Coś mi się długo otwierał pasek start i powiedziałem "Idź do diabła". Wiem, że to głupie, ale wtedy osunął się z łóżka +/- 30cm i spektakularnie trzepnął o podłoge. Podnosze go i spoko, włączam gre i jazda. 30 min później ekran zaczął wariować - kreski poziome,pionowe, gasnące miejsca na ekranie. Myślałem, że już za dużo grałem. No to mówie "resecik i spać". No i niestety. Karty nie czyta. Ekran powiedzmy, że działa ale jeśli przycisne obudowe w miejscu czytnika kart, znów zaczyna wariować. Proszę o pomoc. Jeśli ktoś się orientuje, proszę blizej opisać ten problem. Kompletnie jestem skołowany. Nie chciałbym żeby skończyło się to serwisem.

I teraz pytania:
Czy zrobić:
a)hard reset
b)soft reset
c)rozkręcać i sprawdzic czy coś się nie odłączyło

ps. nie obrażajcie swoich telefonów -.-

EDIT///// Dobra po 4h siedzenia i myślenia "wtf" doszedłem do wniosku, że karte czyta tylko wszystko poszło się je* no...skasowało :) ale nie zmienia to faktu, że kreski dalej się pojawiają. Miałem nawet problem z uruchomieniem hermesa.
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 11:43:05 wysłana przez Lejra »

Odp: Nie widzi karty i wariuje ekran.
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 29, 2008, 14:46:56 »
może taśma nie łaczy, poszukaj tu na forum lub na xda Hermes Manual i zobacz o co kaman, lub oddaj osobie ktora sie na tym zna...
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 29, 2008, 23:11:54 »
jesli masz na gwarancji to lepiej samemu nie rozkręcać. tak jak napisał kolego sciagnij manuala i sproboj może jakoś podociskać w okolicach polaczenia tasmy ?
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline Lejra

• 17
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 02, 2008, 15:29:58 »
Słuchajcie. Zauważyłem, że się uspokaja gdy trzymam go pod odpowiednim kątem.
btw. Rozkręciłem go i dalej jak do tasiemki (ta co przyklejona jest szarą taśmą do płyty głównej) nie wchodziłem. Czy to o to chodzi?
« Ostatnia zmiana: Grudzień 02, 2008, 15:37:22 wysłana przez Lejra »