Nie działa głosnik ... :|

• 5 Odpowiedzi
  • 563 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie działa głosnik ... :|
« dnia: Kwiecień 23, 2009, 12:19:45 »
Witam ....

Mam problem z moim Hermim ... mianowicie raz działa a raz nie działa głośnik "główny" (ten od muzyki) .
Od kilku tygodni mam ten problem ale po gotowaniu wina 6.0 Globalbusa działo się to zadziej .... a teraz (mając ten sam ROM) głośnik praktycznie w ogolę nie działa .
Dodam ze gdy podłącze słuchawki wszystko gra ( na słuchawkach).

Widzę ze na forum  było wiele takich problemów ... ale zauważyłem ze żaden się nie rozwiązał .

Z góry dzięki za Pomoc :P

*

Offline maryush

• 1847
    • http://maryush.pdaclub.pl/
  • Sprzęt: i5700, HTC TyTN, FS LOOX 720, Palm III
Odp: Nie działa głosnik ... :|
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 23, 2009, 15:28:20 »
mialem podobna sytuacje, siada Tobie glosnik i tyle, czeka Cie wymiana jego (nie jest to kosztowne), pewnie jak pukniesz w phona to zalapie na chwile i potem cichnie? jak tak, to urywaja sie przewody biegnace od cewki do obudowy glosnika skad ida zwykle przewody zakonczone wtyczka wpieta w plyte glowna, wymiane mozna przeprowadzic samemu (zdjecie tylnego panelu, odkrecenie jednej sroby mocujacej antene, glosnik, aparat, wypiecie jednej wtyczki, wpiecie nowego glosnika i montaz calosci)

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 23, 2009, 17:42:11 »
Ja kupiłem głośnik z jakiejś hurtowni 50 zł nowy oryginalny i sam wymieniłem. dosłownie chwila:)) :E.
jak ktoś potrzebowałby namiary na części do hermesa to na maila dac znac devie@vp.pl

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 23, 2009, 23:55:12 »
Ile by mnie kosztowała wymiana głośniczka w serwisie ?? i czy w każdym będą dali to zrobić ??  Żeby dostać się do głośniczka muszę mieć jakiś specjalny klucz czy zwykły śrubokręcik wystarczy ?? :P   

"Tak wiele pytań :PP...."

*

Offline maryush

• 1847
    • http://maryush.pdaclub.pl/
  • Sprzęt: i5700, HTC TyTN, FS LOOX 720, Palm III
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 24, 2009, 09:14:39 »
do dostania sie to: srubokret torx (nie pamietam rozmiarow) + maly krzyzak, powinni dac rade zrobic w kazdym o ile beda mieli taki glosniczek, ja wymienialem samemu i wynioslo mnie to z przesylka ~20zl :)

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 24, 2009, 10:42:00 »
Wielkie dzięki...

chyba zabiorę się za to sam ..... najwyżej potem oddam do serwisu :PP
Napisane: Kwiecień 24, 2009, 10:08:27
WYPIĘTY WTYK !!!   :E

Kamień z serca wystarczyło odkręcić 2 śrubki i wszystko gra jak należy  :mrgreen: