rozebrałem ostatnio hermesa i okazało się że zalany nie był, i całe szczęście. Postanowiłem przeczyścić klawiaturę qwerty, więc odkleiłem folie i papierem ściernym przetarłem całą płytkę, działa jak nowa:)
Przy okazji jak go miałem rozebrany postanowiłem też zabezpieczyć taśmę lcd. Zrobiłem to tak jak w wizardzie
kupiłem też jakąś badziewną folie lcd na alledrogo za 2zł plus przesyłka, nakleiłem ją na warstwę dotykową. Ale ta folia okazała się takim g....m ze zostały same plamy od kleju, a co gorsza tak sie przykleiła że nie można jej odkleić, jest też tak sztywna że w rogach dotyk ciężko reaguje
kupiłem juz drugiego hermesa, a raczej spv m3100 (ja mam htc). Kupie dobrą folie i przerzuce cały lcd, sprawdze też baterię z niego
troszku sie juz rozpisałem ale mam jeszcze pytanie, w kontaktach mam pokazane kontakty zapisane na karcie sim, jak je kopiuje na pamięć telefonu to mam podwójnie każdy, jak wyłączyć pokazywanie kontaktów sim? nie chce mieć każdego kontaktu x2 ale jak mam pojedyńczo to jak ktoś dzwoni to wyświetla tylko numer bez nazwy kontaktu