M3100 a blokowanie klawiszy!?!?

• 3 Odpowiedzi
  • 648 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

M3100 a blokowanie klawiszy!?!?
« dnia: Listopad 08, 2008, 12:12:40 »
witam
moze glupie pytanie na poczatek, ale jestem zupelnie zielony w pda, kupilem go 2 dni temu i zaczynam powoli sie wdrazac jest to SPV M3100 ma wgranego WM6.1
pierwszy problem z jakim sie napotkalem to mianowicie :

nie moge znalezc funkcji ktora by blokowala klawisze i ekran po wygaszaniu sie ekranu, czy cos takiego wogole istnieje ? chodzi o to ze jak wrzucam go do kieszeni to mi sie cos tam zawsze wlaczy, nawet w etui musze obchodzic sie z nim jak z jajkiem zeby sie nie wlaczal ... moze prozaiczne ale bardzo klopotliwe

*

Offline mati55664

• 256
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Hermes
Odp: M3100 a blokowanie klawiszy!?!?
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 08, 2008, 13:44:00 »
Naciśnij raz klawisz power (po prawej stronie telefonu) to go zablokujesz tak samo go sie odblokowywuje

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 08, 2008, 17:19:45 »
nie moge znalezc funkcji ktora by blokowala klawisze i ekran po wygaszaniu sie ekranu, czy cos takiego wogole istnieje ?
Chodzi o blokadę po wygaszeniu podświetlenia, czy po całkowitym wyłączeniu ekranu przyciskiem Power?
Jeśli to drugie to prosto: Start/Ustawienia/System/Blokada klawiatury i zaznacz pierwszą opcję na górze - "blokuj wszystkie przyciski oprócz przycisku Zasilanie"  :ok:

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 08, 2008, 19:27:43 »
dzieki za podpowiedzi, chodzilo mi o standardowe dla telefonow blokowanie klawiszy, czyli blokuje sie po minucie czy pieciu i moze latac sobie po kieszeni ale jak ktos dzwoni to normalnie odbieram