Luzy na ekranie dotykowym

• 6 Odpowiedzi
  • 1123 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Luzy na ekranie dotykowym
« dnia: Listopad 16, 2007, 23:24:06 »
hej, zakupilem htc tytn i zauwazylem, ze w niektorych czesciach ekranu (lewa dolna czesc) wystepuja luzy - przy klikaniu rysikiem czuc jak po zabraniu rysika ekran tak jakby odskakiwal, widac to zreszta przy wylaczonym urzadzeniu, przy klikaniu widac jak odgina sie troche ekran. Czy to normalne ? Mialem kilka roznych PDA i to pierwszy taki przypadek, z ktorym sie spotkalem.

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
Odp: Luzy na ekranie dotykowym
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2007, 08:11:38 »
Myśle, że to normalne. Chyba nie ugina Ci sie z 0,5cm?
Sprawdzałem teraz u siebie i w lewym dolnym jak i górnym jest widac na wyłączonym ekranie jak też sie ugina... (jest to zauważalne). Nie miałem nigdy problemów z wyświetlaczem, nigdy nie upadł. Mam go odnoswosći wiec chyba jest to poprawne:)
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2007, 12:48:58 »
Podejrzewam, że to jest po prostu specyfika digitizera TyTN - porównałem właśnie i ekran Hermesa jest wyraźnie "mięciejszy"od BlueAngel. Dopóki odkształcenia nie powodują zmian w wyglądzie ekranu (takie tymczasowe "rozlanie" ciekłych kryształów przy nacisku) i digitzer nie oferuje nietypowych atrakcji (brak czucia w tym miejscu, rozkalibrowanie) to imho nie ma się czym przejmować.
Ew. dla własnej przyjemności spróbuj porównanć z innym TyTNem jak spotkasz.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
  • Sprzęt: Moto Flipout
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2007, 12:50:49 »
Ale widać, że jest przestrzeń pomiędzy ekranem a modułem dotykowym? Jeśli tak to coś jest zchrzanione a jeśli tylko delikatnie się ugina to nie.
Ipsa sua melior fama

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 20, 2007, 10:51:15 »
No własnie ..zreszta musisz okreslic jak bardzo Ci się to ugina ... moze to jest normalne a Tobie sie wydaje ze to nienormalne;) musialbyś zobaczyć /porównac z innym urzadzeniem posiadajacym ekran dotykowy ... ja mialem jeszcze p910i u powiem ze w SE ekran sie bardziej uginał :)
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 21, 2007, 08:00:03 »
Jak bardzo sie ugina?

Sprawdzilem w swoim tytn moim zdaniem prawidłowe ugiecie:). Czubek rysika nie wchodzi w zadne miejsce miedzy obudową a ekranem, nawet go przyciskajac. A ten czubek ile ma 2-3mm ?
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline luqasss

• 423
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO 2
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 22, 2007, 15:15:23 »
Gdzie tam jeszcze do wsadzenia rysika ... u mnie "szparka" ma dosłownie 0.5mm
SE P910i >> HTC Hermes >> HTC Kaiser >> HTC Raphael >> HTC Rhodium

ROM:  ¯`·.¸¸.- Energy -.¸¸.·´¯
RADIO: 4.49.25.77