Ładowarka Hermes jakie napiecie?

• 17 Odpowiedzi
  • 3525 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ładowarka Hermes jakie napiecie?
« dnia: Grudzień 26, 2008, 23:53:40 »
No wlasnie mam pytanie jakie napiecie powinna miec ladowarka do Hermesa? ja kupilem go niestety brandowanego na Dopod i mial ladowarke blackberry ale tylko 0.5A a wiec troche za malo i mysle ze to moze byc przyczyna tego ze musze ladowac telefon przynajmniej 2 dni aby wytrzymal 3 dni bo tak jak dzisiaj ladowalem go moze 1 dzien i od godziny 10 do 20 nawet nie wytrzymal.

I jeszcze jedna prosba mogli byscie podac linki do odpowiednich ladowarek albo podac mniej wiecej koszt ich albo jeszcze lepiej jak ktos by wiedzial gdzie mogl bym taka dostac w lodzi:)

Pozdrwiam

*

Offline malys

• 959
Odp: Ładowarka Hermes jakie napiecie?
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 27, 2008, 00:19:21 »
Wiesz, jeżeli miałem odpalone wi-fi, ekran na wysokim stopniu jasności to się nie dziw, że nawet 10 godzin nie wytrzymał. Pytasz o napięcie, a w treści piszesz o natężeniu, zdecyduj się. Oryginalna ładowarka ma na wyjściu 1A.

*

Offline beju

• Android Singularity
  • 7093
    • Mini poradnik przed zakupem - co wybrać
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 27, 2008, 00:23:00 »
ponadto, jesli masz zle sformatowana baterie to i tak nic nie wskurasz :sleepy:

IMHO, lepiej bylo by zainwestowac w nowa baterie.

sam uzywam ladowarki od motoroli i nie widze zadnej roznicy, po ladowaniu samochodowa/od-motoroli/z-komputera.

pozdrawiam, i dobranoc
iPhone SE 10.1
NEXUS 4 5.1
i780 6.1

« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 27, 2008, 00:40:31 »
no dobrze czyli ile musi miec amperow ;) wi-fi oczywiscie wylaczone podswietlenie na minimum wylaczenie (czy tam zablokowanie) po 30s. wszystko zeby trzymala jak najdluzej. A baterie rowniez kupilem nowa http://allegro.pl/item486288775_spv_m3100_qtek_9600_mda_vario_ii_1500_polymer.html
ale i tak samo trzyma krotko. No i wlasnie myslalem czy to nie jest wina ladowarki. A oryginalna HTC ma 1A nie 2A?

*

Offline dr_Henio

• 453
    • pdaclub
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 27, 2008, 12:40:10 »
Nie czytasz tego co piszą koledzy.

orginał ma 1A

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 27, 2008, 21:53:18 »
nie no oczywiscie przeczytalem tylko gdzies na innym forum(moze tutaj w jakims watku nie pamietam) przeczytalem ze ma ladowarka 2A i wlasnie sie zdziwilem bo domowych nie widzialem 2A tylko do samochodu

« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 28, 2008, 12:45:33 »
Oryginalna ma 1A, ale jeśli używasz 0,5 A też nie powinno być problemu, dla Hermesa to nie ma znaczenia, Wizard nie chciał się ładować ładowarką 0,5A jeśli był rozładowany na zero, ale z Hermesem nie ma takich problemów.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 28, 2008, 14:19:06 »
1A w mini faq jest link do akcesori do hermesa i tam tez masz ladowarki a mozesz bez problemu ladowac z portu usb

« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 28, 2008, 21:02:02 »
no tylko chodzi o to ze jak mam 0.5A to potrafi na wlaczonym dojsc do 50% i dalej nie ladowac a i tak za nim ruszy ladowanie to troche minie. No i ladowanie musi sie odbywac najlepiej dwa dni dlatego wolalem zainwestowac w 1A.

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 14, 2009, 19:37:28 »
Witam.
Kupiłem ten telefon na allegro (wniosek po dłuższych poszukiwaniach na różnych forach). Niestety sprzedawca nie poinformował mnie o zaistniałym problemie a mianowicie: gdy telefon jest włączony i podłączony do ładowarki to bateria nie chce się w pełni naładować. Telefon będąc wyłączonym również czasem nie chce się naładować (raz po jakimś czasie była pełna a raz po całej nocy ledwie 30%). Miał ktoś taki problem, bądź ma pomysł w jaki sposób go rozwiązać ?

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 14, 2009, 19:56:05 »
gdy telefon jest włączony i podłączony do ładowarki to bateria nie chce się w pełni naładować. Telefon będąc wyłączonym również czasem nie chce się naładować (raz po jakimś czasie była pełna a raz po całej nocy ledwie 30%).
Ładowarka sieciowa?
Bateria oryginalna?

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 14, 2009, 20:02:05 »
Tak
Tak
Jestem właśnie w trakcie rozładowywania baterii i zobaczę jak będzie tym razem. Ponieważ jestem świeżym posiadaczem tego telefoniku chciałbym wiedzieć czy tel można ładować gdy jest włączony czy tylko jak jest wyłączony. (Gdzieś w necie znalazłem że to 2, a kto pyta nie błądzi)

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 14, 2009, 20:18:51 »
Ponieważ jestem świeżym posiadaczem tego telefoniku chciałbym wiedzieć czy tel można ładować gdy jest włączony czy tylko jak jest wyłączony.
Oczywiście, że możesz ładować włączonego Hermesa - zawsze tak robię :ok:
Przy okazji w pracy go dodatkowo "dokarmiam" z USB ;)
Obawiam się, że możesz mieć uszkodzoną baterię w swoim, albo układ ładowania....

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 15, 2009, 08:47:35 »
Hmm spróbuję skombinować sobie jakąś baterie inną to sie okaże a jak będzie to układ ładowania to można temu jakoś zaradzić?

Po ładowaniu przez całą noc bateria doszła do 70% skoczyła o kolejne 10 gdy telefon włączyłem a teraz jest podłączony do kompa i leci bez problemu (chwilowo może być, lecz na jakiś wyjazd nie zawsze biorę laptopa)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2009, 08:56:10 wysłana przez Adamuszek »

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 15, 2009, 09:44:18 »
Po ładowaniu przez całą noc bateria doszła do 70% skoczyła o kolejne 10 gdy telefon włączyłem a teraz jest podłączony do kompa i leci bez problemu (...)
Jeśli przez USB Ci się poprawnie ładuje to może ładowarka sieciowa jest skopana, albo jakaś nieoryginalna dająca za mały prąd?  :)

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 15, 2009, 14:20:57 »
Fakt oryginalna to ona nie jest. Jakie poprawne parametry powinna mieć to sprawdzę w domu.

*

Offline open

• 799
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 15, 2009, 20:13:02 »
Fakt oryginalna to ona nie jest. Jakie poprawne parametry powinna mieć to sprawdzę w domu.
Moja oryginalna nazywa się Delta Electronics i daje na wyjściu 5V, 1A  :ok:

« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 15, 2009, 22:41:36 »
Hmm moja ma 0,5 poszukam po znajomych kogoś z 1A i jak pomoże to zakupie ;]  chwilowo będę żerował na laptopie  :grin: