Klawiatura ekranowa - czy używacie

• 6 Odpowiedzi
  • 761 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline malyd77

• **
  • 221
    • Mój Oriflame
  • Sprzęt: SPV M3100 Hermes
Klawiatura ekranowa - czy używacie
« dnia: Październik 14, 2008, 20:46:22 »
Witam

Czy używacie na swoich Hermes-ach klawiatury ekranowe np Resco Keyboard. Czy jest to wygodne rozwiązanie i nie trzeba używać stylusa.? Pytam bo jutro najdalej pojutrze dostanę Hermesa i zastanawiam się czy się przydaje.
Pozdrawiam, Dawid Szczęch
W poszukiwaniu Doskonałego Telefonu- Mój TYP TREO 650

Odp: Klawiatura ekranowa - czy używacie
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 14, 2008, 21:07:18 »
ehh, zanstalujesz i zobaczysz, jednemu odpowiada drugiemu nie, najlepiej samemu przetestować  :P
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 14, 2008, 23:06:10 »
Nie mam pojęcia jak na tym można pisać, bo ja to z pewnym trudem ogarniam na ekranie universala... a tapanie rysikiem to bezsens, do tego to i standardowa klawiatura ekranowa wystarczy.
Sprzętowa jest przyjemna, te ekranowe to na ewidentnie duże ekrany są, ale zaraz ktoś napisze, że on na 2,8" qvga ma i działa super... ale jak się nie ma sprzętowej to coś takiego trzeba mówić...

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 15, 2008, 08:05:01 »
Czy używacie na swoich Hermes-ach klawiatury ekranowe np Resco Keyboard. Czy jest to wygodne rozwiązanie i nie trzeba używać stylusa.?

Mając klawiaturę sprzętową dużo łatwiej i szybciej napisać np. smsa gdy się idzie - nie dość, że klawisze większe, to i dzięki "kliknięciu" masz pewność, że odpowiednio nacisnąłeś  :ok:
Używam też standardowej programowej - czasem jak mam niewiele do wpisania i rysik w ręku to nie chce mi się wysuwać sprzętowej  :mrgreen:
A tapania paluchami po ekranie staram się unikać - nie lubię co chwila czyścić ekranu z odcisków ;)

*

Offline MaryGave

• 452
  • Wszyscy kłamią
  • Sprzęt: HTC Touch Pro + Toshiba G900
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 15, 2008, 08:08:33 »
Ja tylko czasami programowej używam gdy na sprzętowej nie ma znaków kŧórych chcę użyć :D
Toshiba G900 6.1 by Globalbus

*

Offline neomod

• *
  • 58
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2008, 20:54:11 »
A ja prawie cały czas korzystam z klawiaturki programowej, co ciekawe obsługuje ją jakoś palcem choć troszkę to trwa.
Tak samo nie che mi się wysuwać klawiatury sprzętowej, używam jej tylko jak mam dużo do pisania, np. maila czy smsa.

*

Offline ujm

• *
  • 56
  • Sprzęt: Samsung Spica. Wcześniej: i780, Hermes, BA
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 01, 2008, 21:03:21 »
witam. przesiadłem się z Blue Angela właśnie z powodu lepszej hardwarowej klawy w hermesie. Resco zajmuje połowę ekranu. Teraz nie muszę macać ekranu i chwała hermesowi za to dobrodziejstwo. Ja bym nie instalował klawy resco. Ale jak chcesz to spróbuj triala, może takie rozwiązanie bardziej Tobie podpasuje.