Kilka pytań początkującego o MDA VARIO II

• 13 Odpowiedzi
  • 1514 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kilka pytań początkującego o MDA VARIO II
« dnia: Marzec 21, 2010, 09:42:37 »
Witam. Już od jakiegoś czasu jestem użytkownikiem MDA Vario II. Ogólnie sprzęt bardzo mi się podoba ale jest kilka rzeczy, z którymi sobie nie radzę.
1. Podczas rozmowy w cichym otoczeniu wszystko jest super, ale jeżeli dookoła jest chociaż jakiś średnio głośny szum (np w autobusie, na ulicy) to nic nie słychać mimo iż kręcę kółeczkiem na max głośność. Jak to zmienić?
2. Irytuje mnie, że jak dostaje sms to otwiera się jakaś dziwna aplikacja. nie mogę w niej odebrać wiadomości, a czasami nie da rady jej wyłączyć (x nie ma a na czerwoną słuchawkę nie reaguje)
3. Lista kontaktów jest jakaś dziwna. jak kliknę zieloną słuchawkę to mam ostatnie połączenia a niżej wszystkie kontakty. Jak włączę ikonkę na ekranie "kontakty" to mam tam tylko 3 osoby. Muszę dodawać każdego oddzielnie? Strasznie dużo roboty by z tym było.
4. W niektórych grach ekran obraca się w złą stronę. Nie dam rady grać na klawiaturze.
5. Ma ktoś poradnik jak krok po kroku ustawić ekran today, żeby był ładny? Ja bawiłem się tym trochę ale nic mi nie wychodziło.
Bardzo zależy mi na odpowiedziach.

*

Offline IronWolf

• 893
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad mini
Odp: Kilka pytań początkującego o MDA VARIO II
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 21, 2010, 09:57:01 »
2. Jaki masz rom, nie czytamy w myślach
3. to co wyżej
4. To już wina programistów tej gry, nie da się tego zmienić.
5. Sam musisz pod siebie ustawić ekran, dla każdego "ładny" znaczy co innego, np mi się podoba titanium, a nie nawidzę manili, innemu może się podobać właśnie manila.

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 21, 2010, 10:40:40 »
Do odpowiedzi IronWolfa dodam:
Ad.1 Podaj wersje Radio ROMu - na niektórych jest ciszej, na innych nieco głośniej, np. 1.47.00.10 jest całkiem głośne  :ok:
Ale różnice nie są zbyt duże - jeśli nic nie słyszysz w głośnym otoczeniu to raczej różnicy nie zauważysz po zmianie radia.

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 21, 2010, 13:38:41 »
No tak. W informacjach o OS mam tak. WM 6 Pro
SYS. CE 5.2.1620 (wersja 18125.0.4.2)
Z radio nie wiem o co chodzi.
Aha jeszcze kilka pytań. W S2U dam rade zmienić obrazki do odblokowywania??
W G-Alarm dam radę ustawić budzik tak, żeby budził np poniedziałek i piątek a o innej godzinie we wtorek?? Bo ja znalazłem tylko ustawienie od poniedziałku do piątku, na weekend i cały  tydzień.
Jest jakaś aplikacja, która działa jak flashlight tylko, że się sama nie wyłącza ??

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 21, 2010, 14:51:56 »
Start / Ustawienia / System / Informacje o urządzeniu -> tam znajdziesz wersję Radio Romu. Skoro masz jeszcze WM6 to i radio zapewne mocno stare...

Co do budzika - używam tylko standardowego ale... mogę ustawić w nim 3 alarmy - pierwszy np. poniedziałek i piątek 8:00, drugi budzik na piątek na 9:00  :)

Lampa flash MUSI się wyłączać, bo można ją spalić zbyt długim świeceniem.

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 21, 2010, 20:24:12 »
Radio wersja: 1.16.00.00

Co do lampy to tutaj chyba jest dioda a ona jak długo by nie świeciła to się nie spali... Inaczej jest z lampami xenomowymi czy jakos tak ^^

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 02, 2010, 23:19:07 »
Witam jako świeży posiadacz htc m3100 mam jedno pytanie użyłem programu mtty.exe do sprawdzenia CIDa otrzymałem wynik HTCSSuperCIDÔéÜHTCE  czy to oznacza że mam super CIDa czy nie??

*

Szczepan169

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 02, 2010, 23:41:19 »
Jeżeli w tym ciągu liter masz napis "SuperCID" to go powinieneś mieć. :ok:

pozdrawiam

« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 03, 2010, 09:43:34 »
Ok dzięki za odpowiedz a czy to możliwe jak mam rom POLOKa 1.0 ze tez jest cid

*

Offline zdzieszek13

• 582
  • Sprzęt: Galaxy Nexus
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 04, 2010, 14:17:36 »
Nie, jak nie masz orginalnego ROMu Htc lub innego operatora, a masz wgrany jakis nieoficjlalny to nie masz CID locka.
Samsung Galaxy Nexus @ 4.3
Samsung Galaxy S @ 4.2.2

« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 17, 2010, 22:07:13 »
Ostatnio pierwszy raz zmieniłem rom. Wszystko nowe. szybciej chodzi, stabilniej :D
Udało mi si grz java odpalić :D Wrzeszcie wróciłem do bitw z kumplami na wyniki w arkanoidzie :D
Kontakty ogarnięte. Teraz to wreszcie się przyjemnie używa tego HTC. No oprócz tego, że jest taki wielki :D

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 03, 2010, 12:20:59 »
Mam problem z mp3. Zawsze używałem TCMP i normalnie słuchałem. Po ostatnim zmianie romu jak telefon się blokuje to muzyka się wyłącza. Nie da się tak słuchać muzyki. Jak to zmienić?? szukałem w opcjach ale nie znalazłem.

*

Offline IronWolf

• 893
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad mini
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 03, 2010, 15:19:10 »
Niestety, ale żadne z nas nie posiada umiejętności czytania w myślach i nie wiemy jaki ROM sobie wgrałeś.

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 04, 2010, 19:26:59 »
Wersja ROM: 3.Abusalza. Radio najnowsze. Dużo osób go polecało