Jak wlaczyc HSPDA

• 9 Odpowiedzi
  • 3701 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline slawek.c

• 38
  • Sprzęt: HTC TOUCH PRO, HTC HD2, HTC EVO 3D
Jak wlaczyc HSPDA
« dnia: Styczeń 16, 2008, 15:22:52 »
Witam. Przesiadłem sie z Poloka 1.0 na 3.e normal i nie moge wlaczyc obslugi HSPDA. Nie ma jej wogole w telefonie. Nie wiem o co chodzi, bo na poprzednim systemie szlo ja wlaczyc. Jak to zrobic? Moze ktos wie?
HTC HD2, HTC EVO 3D

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
Odp: Jak wlaczyc HSPDA
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 16, 2008, 15:37:21 »
Witam. Przesiadłem sie z Poloka 1.0 na 3.e normal i nie moge wlaczyc obslugi HSPDA. Nie ma jej wogole w telefonie. Nie wiem o co chodzi, bo na poprzednim systemie szlo ja wlaczyc. Jak to zrobic? Moze ktos wie?

Nie mozesz wlaczyc ??
A skad wiesz ze nie jest wlaczona ??
Po czym wnioskujesz ze nalezaloby ja wlaczyc ??
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline slawek.c

• 38
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 16, 2008, 15:51:15 »
Do tej pory mozna bylo uzyc przycisku w telefonie: enable HSDPA, a teraz go nigdzie nie widac. pojawiala sie komenda ze system zostal zalaczony, a teraz nie ma nigdzie opcji zeby go wlaczyc. Nie mam pojecia co sie stalo.
HTC HD2, HTC EVO 3D

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 16, 2008, 18:10:16 »
No wrócmy do podstaw, a co rozumiesz pod pojęciem HSDPA i na czym miałoby polegać jego włączenie? Bo jak dla mnie to HSDPA to włącza operator, a ty z niego korzystasz, a korzystasz wtedy, gdy zachodzi taka potrzeba (to się dzieje automatycznie) w czasie transmisji danych, gdy jesteś w zasięgu UMTS i to UMTS jest wyposażone w rozszerzenie HSDPA.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 16, 2008, 23:09:46 »
HSDPA możesz włączyć, wyłączyć w programie HTCustom który można doinstalować z kuchni polok. W zakładce misc jest taka możliwość
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline slawek.c

• 38
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 17, 2008, 08:49:53 »
Wiem, tylko ja w tym programie ta zakladke mam niestety pusta.  :S
HTC HD2, HTC EVO 3D

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 17, 2008, 19:15:38 »
No wrócmy do podstaw, a co rozumiesz pod pojęciem HSDPA i na czym miałoby polegać jego włączenie? Bo jak dla mnie to HSDPA to włącza operator, a ty z niego korzystasz, a korzystasz wtedy, gdy zachodzi taka potrzeba (to się dzieje automatycznie) w czasie transmisji danych, gdy jesteś w zasięgu UMTS i to UMTS jest wyposażone w rozszerzenie HSDPA.
obsluga hsdpa w hermesie pojawila sie dopiero od radia 1.27 dlatego mozna w/wylaczyc obsluge hsdpa. co do reszty to sie zgadza hermes uruchamia hsdpa tylko w czasie transmisji danych i jest ona automatyczna oraz uzalezniona od operatora i bts`u
« Ostatnia zmiana: Styczeń 17, 2008, 19:21:34 wysłana przez romulus »
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline snowcraft

• **
  • 162
  • Sprzęt: HTC X7500 Orange/BB 8310 Era
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 18, 2008, 23:39:47 »
co do reszty to sie zgadza hermes uruchamia hsdpa tylko w czasie transmisji danych i jest ona automatyczna oraz uzalezniona od operatora i bts`u
Automatyczne załączanie HSDPA przy POBIERANIU danych jest specyfiką nie tyle samego Hermesa lecz HSDPA na jakimkolwiek urządzeniu.
-----------------
Saludos

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 19, 2008, 19:16:13 »
co do reszty to sie zgadza hermes uruchamia hsdpa tylko w czasie transmisji danych i jest ona automatyczna oraz uzalezniona od operatora i bts`u
Automatyczne załączanie HSDPA przy POBIERANIU danych jest specyfiką nie tyle samego Hermesa lecz HSDPA na jakimkolwiek urządzeniu.
no patrz, pisalismy o hermesie i pewnie dlatego odnioslem sie do HERMESA, ale dziekuje za uswiadomienie mnie ze to nie odnosi sie tylko do hermesa.
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline gader

• 1455
    • gader - Play - Nowi znajomi
  • Sprzęt: Magic  & i200
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 20, 2008, 03:45:55 »
Jesli juz rozmawiamy o szczegolach technicznych to bedac podlaczeni do BTS nie uswiadczymy ani UMTS ani HSDPA, do tego musimy byc podlaczeni do Node B - tak nazywaja sie stacje UMTS.
Be more digital.
pıoɹpuɐ