Internet z Komputera na PDA??? Jak?

• 10 Odpowiedzi
  • 1567 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Internet z Komputera na PDA??? Jak?
« dnia: Luty 03, 2008, 10:02:35 »
Tak sie zastanawiam czy sie da po kablu USB lub inna drogą (poza WiFi) korzystać z internetu który jest na kompie. Temat ten już CHYBA kiedyś poruszano ale nic z niego nie wynikało.
Znajomki mają MIO A702 i po podłączeniu kablem do kompa automatycznie im sie łączy z internetem. Też bym tak chciał. Poszukuję instrukcji krok po kroku jak co zrobić bo ogólnikowe wypowiedzi często wprowadzają w błąd.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Internet z Komputera na PDA??? Jak?
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 03, 2008, 10:12:22 »
Wystarczy że masz internet w PC a Twój pda jest podpięty do niego i nastąpiła synchronizacja za pomocą Actve Sync-a.
Niestety jesteś ograniczony wyłacznie AS na kablu lub przez BT.
Inny rodzaj komunikacji - WiFi możliwy będzie tylko wtedy gdy uruchomisz PC-ta jako acces point.
potrzebna zgoda

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 03, 2008, 11:51:03 »
Wystarczy że masz internet w PC a Twój pda jest podpięty do niego i nastąpiła synchronizacja za pomocą Actve Sync-a.
Niestety jesteś ograniczony wyłacznie AS na kablu lub przez BT.
Inny rodzaj komunikacji - WiFi możliwy będzie tylko wtedy gdy uruchomisz PC-ta jako acces point.
neta bedzie mial w kazdym trybie nie tylko ap
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 03, 2008, 15:37:26 »
Jak podpinam kablem i synchronizuję AS-em to ani Opera ani Gadu ani nic nie potrafi sie połączyć. Czy gdzieś w telefonie są jakieś ustawienia które trzeba wprowadzić żeby wszystko ładnie działało. W AS mam ustawione Internet ale w telefonie to nie wiem co i jak, mam Poloka 3

*

Offline Pinnhead

• **
  • 133
  • Sprzęt: Moto Flipout
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2008, 10:31:07 »
A taka usługa nie jest jeszcze zależna od tego czy jest możliwość dzielenia łącza internetowego? nie potrzeba przypadkiem routera do tego? :-?
Ipsa sua melior fama

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2008, 14:58:41 »
ActiveSync (o ile w ogóle zadziała) sam zajmuje sie udostępnianiem łącza dla PDA. Ale znając problemy z AS na to nigdy nie liczę.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline ornitolog

• 2466
    • Odkrywczy
  • Sprzęt: Nokia Lumia 630
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2008, 17:43:18 »
AS działa rewelacyjnie po kablu
podłączasz i już jes net na PDA

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 04, 2008, 21:15:39 »
Jak podpinam kablem i synchronizuję AS-em to ani Opera ani Gadu ani nic nie potrafi sie połączyć.

odpal ten pliczek kompie  (bez znaczenia xp czy vista)
powinno dzialac bez najmniejszego problemu
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 09, 2008, 09:53:52 »
nie chcialem zakladac nowego tematu wiec pisze tutaj: Gdy lacze sie z gadu lub przez prezgladarke gprs (edge) ladnie smiga, strony sie wyswietlaja. ale po dluzszej bezczynnosci ( roznie od 30min do 1 godz) nadal na gorze ekranu jest litera E i strzalki ze polaczono, ale juz nie moge wyswietlac stron w przegladarce. Wyskakuje komunikat ze bledny adres, a w gadu jak naciskam zeby polaczylo to nawet nie probuje nawiazac polaczenia z serwerem. Wchodze w tedy w comm manager i naciskam na rozlacz (gprs) i w ustawieniach jest ze rozlaczono ale na ekranie jest E i strzalki. Za kazdym razem pomaga Soft reset ale ile mozna?  :mad:

Troche dlugo  :P ale mam nadzieje ze ktos to przeczyta i pomoze. Z gory wielkie dzieki
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 09, 2008, 15:05:53 »
maniekasus zmien radio romik bo hermes u mnie na radiu 1.43 mam sesje po 24h bez problemu, nie zawsze pamietam zeby rozlaczyc gprs i sobie tak hula samowolnie
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #10 dnia: Luty 09, 2008, 15:41:18 »
zmieniam radio na 1.47. zobaczymy czy pomoze  :P

zmieniłem ale nadal to samo sie dzieje po dłuższej bezczynności edge....
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2008, 09:44:36 wysłana przez maniekasus »
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III