Najlepsze słuchawki

• 13 Odpowiedzi
  • 2261 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Xavier123

• 42
  • Sprzęt: HTC Hermes
Najlepsze słuchawki
« dnia: Wrzesień 02, 2009, 19:56:26 »
Jakie polecicie słuchawki z jackiem, bo zakupiłem przejściówkę htc 3w1 i teraz zależy mi na słuchawkach. Chodzi mi oto aby grały głośno, czysto i miały dobry bass. Z góry dzięki.

*

Offline huba95

• 280
  • Sprzęt: Milestone
Odp: Najlepsze słuchawki
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 02, 2009, 20:00:02 »
to zależy jaki jest budżet , jakiej muzyki słuchasz, jaki rodzaj słuchawek lubisz

*

Offline IronWolf

• 893
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad mini
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 02, 2009, 20:07:52 »
Nie za bardzo rozumiem czemu ten temat jest w dziale z hermesem  :-|
A co do słuchawek nie ma czegoś takiego jak "najlepsze", bo w jednych ci się to nie będzie podobać w innych będzie cienki bass czy coś, tak jak kolega wcześniej powiedział.

*

Offline Xavier123

• 42
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 02, 2009, 20:38:26 »
muzyki słucham różnej, najczęściej dance ale hip-hop lub techno też czasem posłucham

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 02, 2009, 20:39:22 »
Jeśli dobry bas - to coś z dokanałówek - wali aż głowa boli  :mrgreen:
Ale podstawa to wspomniany budżet - obawiam się, że na takie naprawdę najlepsze to niewielu z nas byłoby stać  :wink:

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
    • Wirtualne Zacisze utak3ra
  • Sprzęt: Samsung Ace, Raphael, Hermes, Universal i inne
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 02, 2009, 22:54:32 »
Ale do techno nie potrzebujesz mocnych basów na szczęście, tam takowe nie występują.
Też polecę dokanałówki: ale jeśli nigdy takich nie używałeś, przymierz gdzieś na kilka minut - bo może się okazać, że nie tolerujesz....

*

Offline Xavier123

• 42
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 03, 2009, 17:03:37 »
dokanałówki czyli to takie jak np SONY ERICSSON HPM-70? Jeśli tak to na mojej starej komie cały czas na nich słuchałem (w595). Chodzi mi o podobny efekt jak w SE na tych słuchawkach HPM-70 (myślę że kilkoro z was miało kiedyś jakiegoś SE  :) i wie o co biega).

P.S Mógłbym a tak żeby nie zakładać drugiego tematu podać instrukcje wgrywania romu poprzez karte pamięci bo nie jestem pewien bo innym sposobem żaden komp nie chce mi się łączyć z moim hermesem?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 03, 2009, 17:54:06 wysłana przez Xavier123 »

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 03, 2009, 19:32:38 »
Mógłbym a tak żeby nie zakładać drugiego tematu podać instrukcje wgrywania romu poprzez karte pamięci ...

Mógłbyś  :ok:
Chociaż inni już  pisali o tym wcześniej, więc nie wiem czemu chcesz to ponownie opisywać.

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 03, 2009, 19:46:07 »
myślę że kilkoro z was miało kiedyś jakiegoś SE  :) i wie o co biega).

taaa.... ja miałem tylko do naprawy jednego od znajomego... jak go rozebrałem i zobaczyłem jego konstrukcję i bebechy - obiecałem sobie, że NIGDY nie kupię tego złomu....

szkoda, Ericsson, póki był na własnym garnuszku, tworzył bardzo dobre i udane konstrukcje - Sony wszystko spieprzyło  :-|

*

Offline Viewioor

• *
  • 79
  • Sprzęt: MDA Vario II+8GB+WM 6.1+DV5 - SGH i900 WM 6.5 Pro
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 03, 2009, 22:38:38 »
Creative EP-630 jak dla mnie bardzo dobre bo i dobrze "grają", są za przystępna cenę,można się "wyłączyć" z otoczenia,nie "hałasują" dla innych nie słuchających,głęboki basik :> , wygodne.
Można ciut dołożyć i kupić jeszcze jeszcze lepsze EP-830.
HERM100; DarkVisions WM6.5 ROM [08.21.09];build 23017; Radio: 1.48.00.10; WP: 32.81.7020.20H; ExtROM: DV5 Final - obecnie lezy rozebrany, tasma padla i nie mam czasu wymienic,moze go oddam potrzebujacym ;]
Now - i900 WM 6.5 Pro

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 04, 2009, 07:18:11 »
Creative EP-630 jak dla mnie bardzo dobre bo i dobrze "grają", są za przystępna cenę (...)
Są spoko - pod warunkiem kupienia oryginałów  :ok:
Już wcześniej pisałem, że na allegro większość z nich to podróbki, podobnie jak Sennheisery  CX300  :-?
Ale w żadnym razie nie są to "najlepsze" słuchawki - są dobre w swojej klasie cenowej i tyle. Autor nadal nie określił się ile ma do wydania - za większy budżet na pewno można coś lepszego kupić...  :S

Osobiście, z tych nie najdroższych (do ~80 zł) mogę polecić również swoje Philipsy SHE-9500

*

Offline Fatal1ty

• *
  • 92
  • Sprzęt: HTC Hermes (orange black)
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 04, 2009, 12:58:45 »
Ja również zaliczam się do grona osób, które używały HPM - 70 w swoich erykach, na prawdę świetne słuchawki godne polecenia, można ew. dołożyć przejściówkę z micro jacka 2.5 " na mini jacka 3.5", ale to niezbyt wygodne rozwiązanie, Creativy EP-630 również świetnie grają, tylko trzeba uważać na podróbki. Słuchawki dokanałowe znacznie lepiej odwzorowują tony i  doskonale tłumią ruch uliczny i inne "przeszkadzajki"  :)
SIemens C35 -> Nokia 2600 -> Sony ericsson T230 -> Sony ericsson K510 -> Sony ericsson K800i (ztuningowany) -> HTC Vpx (Blue Angel) -> HTC Hermes (orange black)

*

Offline Xavier123

• 42
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 04, 2009, 15:22:10 »
okej, to do wydania mam tak 60-80zl

*

Offline utak3r

• Ekspert WM
  • 1516
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 04, 2009, 16:51:22 »
Są jeszcze fajnie Pioneery - ale po niecałym roku(!) wytarł się cienki jak cholera kabelek  :-|  więc nie polecam: a szkoda, bo bardzo fajnie grają... ale tylko dla tych, co nie boją się lutownicy.