Padnięcia systemu na różnych romach

• 3 Odpowiedzi
  • 653 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline smad

• *
  • 63
Padnięcia systemu na różnych romach
« dnia: Marzec 30, 2009, 00:10:58 »
Mam taki problem: po wgraniu romu system jest sprawny przez kilkanaście minut, później się wiesza i pomaga jedynie HR.
Problemy zaczęły się od momentu, gdy zmieniłem rom bez  autodetekcji, tylko zaznaczyłem spl-2.02/2.10/2.30  i   is it hard-spl?   - zawsze tak mi wykrywa. Miałem spl 2.09. Rom działał, lecz po 2 uruchomieniu potrafił się zawiesić lub wyłączyć jakąś funkcję (pasek startu itp.), po SR pojawia się obraz logowania i zielona dioda świeci cały czas, napis z numerem radio romu zdąża zniknąć i powinna być kolejna animacja, ale się zatrzymuje... Przez kilka dni wgrałem kilka romów i na każdym tak jest. Zmieniłem spl na 2.10 - nie pomogło.
Może to jest wina radia? Jakiś czas temu zmieniałem radia z 1.16 na 1.47, 1.50, 1.54 1.56 i powróciłem do 1.47.00.10. Od tej zmiany nie ruszałem romu do teraz.  Dzis wgrałem ponownie to radio - zawiesił się - wgrałem nowy rom i dalej  :-?
Ps. zauważyłem, że od czasu romu z "wadami"(i na każdym kolejnym romie) bateria zaczęła normalnie trzymać, czyli  na wyłączonym wyświetlaczu PPC bierze 1%  na godzinę - 4 dni czuwania  :grin:     na wcześniejszych romach znikało od 2 do 3%.
Muzyka jest pokarmem duszy, mądre słowa karmią mózg.

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
Odp: Padnięcia systemu na różnych romach
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 30, 2009, 07:02:20 »
Mam taki problem: po wgraniu romu system jest sprawny przez kilkanaście minut, później się wiesza i pomaga jedynie HR.
Sprawdź raczej, czy nie wgrałeś wersji RBS - spora część użytkowników narzekała na jej stabilność  :S
Wgraj coś nonRBS i sprawdź  :ok:

*

Offline wkielbasa

• 47
  • Sprzęt: HTC Raphael
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 30, 2009, 10:47:45 »
Miałe podobny problem z ROM-ami tylko w jezyku angielskim i jak mi doradził misiek83 pierwsze wgrałem czysty rom  z tego linka http://www.filedropper.com/officialattwm6striped a później wgrałem coś upichconego z xda problem zniknął.

*

Offline smad

• *
  • 63
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 01, 2009, 16:43:59 »
Wgranie oficjalnego romu pomoglo  :wink: dzięki.
Temat do zamknięcia.
Muzyka jest pokarmem duszy, mądre słowa karmią mózg.