Hermes wykrywany jako Nieznane urządzenie

• 9 Odpowiedzi
  • 1407 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Xavier123

• 42
  • Sprzęt: HTC Hermes
Hermes wykrywany jako Nieznane urządzenie
« dnia: Wrzesień 05, 2009, 12:49:27 »
Otóż jak w temacie. Powiem wszystko pokolei. Gdy kupiłem hermesa z allegro komp widział go jako nieznane urzadzenie lecz normalnie mogłem się synchronizować. Na drugi dzien było podobnie tylko że już bez synchronizacji. Po kilku kolejnych podłączeniach hermesa wreszcie zainstalowało sie jaki "windows device [...]". Wczoraj zachciało mi się zmiany romu na wm6.1 i jak dzisiaj chciałem sobie poinstalować aplikacje wróciło ukochane nieznane urządzenie. Macie jakieś pomysły żeby mógł już normalnie synchroniowaz sie z kompem? Aha i dodam że próbowałem na 2 kompach (jeden z xp drugi z vista).

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
    • PdaSite.pl-idealne miejsce w sieci dla Twojego PDA.
  • Sprzęt: Acer C110, Motorola Milestone
Odp: Hermes wykrywany jako Nieznane urządzenie
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 05, 2009, 14:13:13 »
Rozumiem ze na komputerze z XP zainstalowales Actice Sync, a na pc z vista Centrum obsługi urządzeń z systemem Windows Mobile?
Moj nick (apelido) znaczy tyle co usmiechniety :D
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline Xavier123

• 42
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 05, 2009, 15:03:49 »
tak mam zainstalowane

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 05, 2009, 15:11:42 »
Sprobuj HR i wgrac nowy rom. Jak ani jedno, ani drugie nie pomoze masz uszkodzone gniazdo usb.
Toshiba G900--->HTC Universal (XDA EXEC)---> HTC Hermes (MDA Vario II)---> HTC TyTN II---> Nokia N810--> Acer C110 + Motorola Milestone

*

Offline Xavier123

• 42
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 05, 2009, 16:09:11 »
HR nie pomógł. Zaraz spróbuje wgrac poloka 3.0e i zobaczymy. Ale jak mogę mieć uszkodzone gniazdo usb jak od pewnego momentu na starym romie wszystko było OK? Chyba ze mam zły kabel USB bo mam zwykły kabel (usb-miniusb) a jeśli się nie mylę hermes ma extUSB czy jakoś tak.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 06, 2009, 10:33:02 »
Na poziomie komunikacji USB i synchronizacji extUSB i miniUSB są takie same.
Ja proponuję użyć innego kabla USB oraz (na próbę) innego komputera z ActiveSync lub WMDC.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Xavier123

• 42
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 06, 2009, 16:14:23 »
Tak inny kabel, niestety nie mam od kogo pożyczyć, jedyne co mi pozostaje to kupić nowy  :-|. http://www.allegro.pl/item732004046_dc_u300_oryginalny_kabel_htc_extusb.html co powiecie na temat tego kabelka, (chodzi mi czy się nada i nie za drogo gościu chce za niego), chyba że zaproponujecie inny.

*

Offline Bacao

• 1582
  • czyt. Bokął
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 06, 2009, 17:03:40 »
Jak jestes z trojmiasta moge Ci pozyczyc kabel miniUSB. :)

*

Offline Xavier123

• 42
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 06, 2009, 20:45:00 »
Ja z Bytomia wiec chyba nie da rady. Ale dzięki za chęci  :wink:

*

Offline Xavier123

• 42
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 07, 2009, 20:08:33 »
Tak udało się i to na tym samym kablu usb. Już pisze jak mi się to udało. Przypomniałem sobie jak mi się zainstalowało poprawnie na starym romie. Otóż pierw spróbowałem na viscie. Podłączyłem normalnie i wyskoczył znajomy komunikat o nieznanym urządzeniu, mówię ch.. podłącze w trybie bootloadera i odziwo wszystko OK - stery HTC USB Sync się zainstalowały i ku mojemu zdziwieniu po ponownym podłączeniu już przy odpalonym hermesie też wszystko się zainstalowało  :mysli:. Jednak nie wszystko poszło po mojej myśli już jak miałem nacisnąć synchronizuj na kompie połączenie się zrywało (za każdą próba) jednak nie poddałem się i przeniosłem się na drugiego kompa z XP i tam zrobiłem tak samo, najpierw w bootloader, później normalnie i teraz już nic się nie dzieje. Za każdym razem się synchronizuje, a ja jestem szczęśliwy od ucha do ucha  :grin: