Hermes wariuje.... :/

• 6 Odpowiedzi
  • 585 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hermes wariuje.... :/
« dnia: Sierpień 13, 2008, 12:44:55 »
Witam, jestem nowy na forum. Przykro mi, że pierwszy post musibyć na temat problemu z tym telefonem. Mam SPV  M3100 i problem polega na tym, że od jakiegoś czasu system wariuje tzn. sam włącza nagrywanie notatek głosowych, albo głosowe wybieranie numerów i tak potrafi nagrywać dopóki mu się pamięć nie skończy... Mam ten telefon od około roku i nigdy z nim nie miałem problemów... dopiero jakieś 3 tygodnie temu zaczęły się takie cuda dziać... Zaraz po kupnie znajomy, który już miał go od ponad roku podał mi link do tej stronki i zrobiłem sobie WM6 przez kuchnie POLOKa i tak fukcjonowałem na nim bez większych problemów właśnie do czasu jak zaczął szaleć. Najpierw zrobiłem hard reset jednak oprócz utraty niektórych danych nic się nie zmieniło, dalej szalał... wczoraj zrobiłem przez Kuchenke cały nowy system (ten sam co za pierwszym razem) i niestety po włączeniu telefonu dalej sam włącza nagrywanie notatek głosowych... Wiecie może co z tym można zrobić ? Bo troszkę on mnie kosztował (przynajmniej jak na moją kieszeń) i przydałoby się jakoś go naprawić. Bardzo proszę o jakąć pomoc.

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
Odp: Hermes wariuje.... :/
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 13, 2008, 12:51:37 »
przemapuj przycisk z nagrywaniem na "brak"
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 13, 2008, 12:53:55 »
heh, no  kto szybszy ten lepszy  :ok:

EDIT: kto pierwszy ten lepszy  :ok: Przemapowanie "musi" pomóc, bo wygląda jakby ten przycisk był cały czas wcisniety  :ok:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 13, 2008, 12:55:53 wysłana przez maniekasus »
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 13, 2008, 14:19:23 »
Dobra... powiem szczerze, że do dzisiaj miałem się za osobę inteligentną (przynajmniej w miarę :P)... Mieliście oczywiście racje, po wyłączeniu przestał szaleć... powiem wiecęj jak kilka razy nacisnąłem ten przycisk mocniej to się odciął i już wogóle nie ma problemu.... Dzięki bardzo za pomoc i przepraszam za tak głupi problem xD

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 13, 2008, 19:27:34 »
A jednak... nie tylko te 2 przyciski wariują... Jeszcze kilka innych... sam się menu start otwiera itp. Czym to może być spowodowane ? Sam już nie wiem co z nim zrobić...

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 13, 2008, 19:33:25 »
Przyciski, albo digitizer. Ale problem z bocznym od nagrywania wskazuje, że może i przycisk "ok" z boku mógł się zepsuć.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 13, 2008, 21:16:34 »
No właśnie czasem sam się ok wciska i czasem niedziałają przyciski pod ekranem... Wątpie, żeby wszystko mogło się naraz popsuć... Nic z nim nie robiłem, normalnie używałem...