Hermes - nie włącza się - 0 reakcji

• 7 Odpowiedzi
  • 796 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Hermes - nie włącza się - 0 reakcji
« dnia: Marzec 14, 2009, 21:46:52 »
Tytn bez przyczyny wyłączył się i nie włącza się. Nie reaguje na podłączenie ładowarki (z baterią lub bez), po prostu kompletny trup. Czytałem, że może to być wina bezpiecznika. Czy ktoś może powiedzieć gdzie się on znajduje? A może to problem z czymś innym?

*

Offline grzegorzb50

• 455
  • Sprzęt: iPhone 4,  LG E900
Odp: Hermes - nie włącza się - 0 reakcji
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 14, 2009, 21:55:57 »
niechce cie martwic ale chyba plyta glowna padla. zmierz miernikiem stan naladowania bateri, jezeli bateria jest dobra to moze byc ta plyta uszkodzona czego ci nie zycze.

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 14, 2009, 22:48:52 »
Przecież w pierwszym poście pisałem właśnie o uszkodzonej płycie. Z tego co czytałem to powodem nie włączania się może być uszkodzony bezpiecznik na płycie, chcę go wymienić tylko nie wiem gdzie on się znajduje.

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 15, 2009, 16:59:21 »
Było! Sam o tym pisałem.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 15, 2009, 19:24:12 »
A możesz podać linka do konkretnego tematu bo naprawdę nie mogę znaleźć...

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 15, 2009, 19:40:37 »

*

Offline Rexon

• **
  • 109
    • Gorzowska Grupa Ratownicza
  • Sprzęt: HTC Wildfire | HTC Desire
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 17, 2009, 10:25:53 »
Podczepiam sie pod wątek. Zadałem już pytanie w innym miejscu ale temat jest przyklejony i mało kto tam zagląda.
Otóż objawy mam podobne; tzn tez sie nie uruchamia z tym, że jak wyjmę baterię to z przodu fona zapala sie czerwona dioda. Przy włożonej baterii brak jakiejkolwiek reakcji. Co dziwne, wydaje mi sie, że urządzenie jednak ładuje baterię. Sprawdzałem miernikiem i bateria miała cos koło 3,45V, zostawiłem na kilka godzin z ładowarką i sprawdziłem powtórnie, napięcie wynosiło na baterii ponad 4V. Próby skorzystania z porad znalezionych na forum dotychczas nic nie wniosły. Czyli próbowałem mtty na dwóch kompach zero reakcji (brak portu USB), robiłem HR i nic sie niedziało, wciśnięcie przycisków do trybu BL tez bez reakcji. Pomału dociera do mnie, że być może uwalona jest płyta główna i dlatego dalej szukam innych możliwości sprawdzenia. Zaintrygował mnie post o tym bezpieczniku ale zastanawiam sie jak go sprawdzić< W końcu u mnie działa chyba ładowanie. I jeszcze jedno pytanie, czy w przypadku uszkodzonego wyświetlacza urządzenie sie uruchamia?

Szukałem też może na zapas, płyty głównej lub urządzenia ze zbitym wyświetlaczem i zostały mi chyba tylko serwisy ale tam ceny z kosmosu więc jeżeli ktoś ma lub wie kto ma płytę do Hermesa to będę wdzięczny za info.

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 22, 2009, 19:34:48 »
jakby sie okazalo ze to plyta lub jak ktos poprostu poszukuje plyty glownej to mam taka. mam prawie wszystkie czesci do hermesa

cena za plyte to 200zł