Witam,
Mam problem z instalacja Hermesa jako modemu pod Windows XP SP2.
1. Sterowniki ktore otrzymalem wraz z telefonem wydaja mi sie niekompletne. Dlaczego? Podczas instalacji domaga sie ode mnie pliku usbser.sys ktorego ja w swoim Windowsie nie posiadam.
2. Gdzies wyczytalem, ze plik usbser.sys nalezy znalesc w wersji instalacyjnej Windows 98SE i z tamtad, z CAB'a sobie pobrac... w porzadku, plik takowy zdobylem,
3. Modem wydawac by sie moglo, ze instaluje prawidlowo, lecz jeszcze probuje zainstalowac jakies audio device (do modemu) i nie wskazuje jaki konkretnie plik potrzebuje. Efekt jest taki, ze owe audio device jest w menedzerze urzadzen ze znakiem zapytania.
4. Modem, o ile sobie teraz przypominam jest na COM13 i przy probie laczenia sie zglasza, ze ma jakis konflikt z innym urzadzeniem - nie wiem tez jak sobie z tym poradzic.
Moje pytanie i prosba jest taka:
- czy ktos moze mi udostepnic normalne, pelne sterowniki oraz / lub wytlumaczyc co robie nie tak?
Chcialbym zaznaczyc, ze przy polaczeniu z komputerowym Bluetooth'em nie mam problemow z uzyskaniem polaczenia modemowego. Uzywam Bluetooth'a na USB i sterownikow Bluesoleil.
Bede wdzieczny za kazde rady.
Pozdrawiam i z gory dziekuje.