HERMES (VARIO II, QUTEK9600,M3100,TYNT)po wlosku zmiana jezyka ERA_PL_Extended_R

• 7 Odpowiedzi
  • 1065 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jak w temacie znalazłem cos takiego ERA_PL_Extended_ROM.  zip wazy to 333kb czy wystarczy to wgrać do mojego fona zęby byl po polsku proszę o wskazówki jak i co krok po kroku jak nie to to proszę o inny sposób jest tyle informacj na forom ze trochę mnie to przerasta proszę o  proste wytlumaczene i zebranie wszystkiego w jedną całość . 
2.   czy odpalając na kompie RUU_Hermes_QTEK_WWE_2[1].  11.  255.  1_102_6275_1.  38.  00.  10_108_Ship.  exe oczywisce po podlaczenu przez as telefon zaktualizuje sie do wersj angielskiej bez żadnych kombinacj bo jak napisalem widzalem tyle opisów ze juz sam nie wiem

3 znalazlem jeszcze cos takiego HTC_TyTN_1. 18. 255. 106_ExtROM_POL. zip moze to wystarczy

pozdrawiam i proszę o pomoc uczynnych forumowiczów w miarę mozliwosci bez odsylana do innych watkow (chyba ze inaczej sie nie da) i wyszukiwarki :)
pisze tego posta o 3:20 w nocy dzisiaj od 19:00 wlanie do tej pory studiowalem forum ale i tak sie obawiam wymiany ROMu niechcem zęby z HERMESA zrobil mi sie przycisk do papieru
czekam i bede wdzięczny. 
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2007, 04:00:01 wysłana przez gienek1974 »

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
Odp: HERMES (VARIO II, QUTEK9600,M3100,TYNT)po wlosku zmiana jezyka ERA_PL_Extended_R
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 30, 2007, 11:07:02 »
1. sam extended rom zawiera tylko drobne modyfikacje oprogramowania i ew. poprawki. Na pewno w przypadku ROMu Ery GSM nie zawiera to polonizacji.
2. Pokaż skąd wziąłeś ten plik, to powiem ci co on robi. Powiedz także jakie masz urządzenie dokładnie (wersja MDA Vario II z ery, z tmobile, czy może dopod czy inny). Dopiero gdy pasuje wersja urządzenia i wersja ROM, mozna zrobić update. Jeżeli rom nie pasuje ot tak do podwersji urządzenia, konieczne jest użycie róznych specjalny sposobów.
3. Extrom może i wystarczy, ale nie wiem do czego ma wystarczyć: do polonizacji (nie wystarczy) czy do pełnej aktualizacji rom (też nie wystarczy).

A tak na marginesie nie radzę ci w ogóle dotykać jakichkolwiek ROMów, jeżeli masz niechęć do czytania, zapoznania się i zrozumienia co do jest bootrom, extrom, rom, SPL, IPL i jakie wersje tychże potrzebujesz do zrobienia tego, co chcesz. Błądzenie po tym temacie i odpalanie na oślep bez zrozumienia poszczególnych exeków może skónczyć się skutecznym i ostatecznym przerobieniem Hermesa na poręczny ciężarek. Kilka takich przypadków jest opisanych na XDA-developers.
Zalecam więc XDA-developers z tamtejszym WIKI i forum dot. Hermesa. Na prawdę warto, jeżeli znasz angielski w stopniu podstawowym. i nie rób nic z ROM w nazwie, jeżeli nie rozumiesz dokładnie, co ta czynność robi i czym grozi jej wykonanie.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

Odp: HERMES (VARIO II, QUTEK9600,M3100,TYNT)po wlosku zmiana jezyka ERA_PL_Extended_R
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 30, 2007, 15:08:10 »
wlanie dlatego proszę o pomoc
a pliki SA z serwera XDA-developers
uzadzene moje to TYNT i nie ma na nim napisu żadnej sieci
jakie SA te specjalne sposoby
wlanie dlatego ze nie chce bladzic proszę o pomoc
z angielskim u mnie slabo

pomorze ktoś ?
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 30, 2007, 18:02:17 wysłana przez gienek1974 »

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 30, 2007, 17:44:09 »
wlanie dlatego ze niechcem bladzic proszę o pomoc
z angielskim u mnie slabo
pomorze ktoś ?

niechcem, pomorze ...

Z tego co widze to z polskim tez slabo...

Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 30, 2007, 17:55:12 »
gienek, najpierw spróbuj podać nam takie infirmacje, jak:
1. Jakie masz dokładnie urządzenie (nie ma i nie było nigdy Hermesów sprzedawanych z napisem TyTN, a już na pewno TYNT). Przejrzyj wiki.xda-deleopers.com i popatrz tam. Między innymi ustal, jaki masz IPL i SPL, oraz jaki masz w tej chwili ROM. (HINT: jest taka opcja w Ustawieniach/Settings).
2. Co planujesz zrobić, jak ci padnie Hermes? Stawiam jakies 50% szans, że uwalisz, jeżeli masz takie problemy z PL i ENG. Niestety jedyne wyjście to czytać i zrozumieć, jakie są zagrożenia.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 30, 2007, 17:59:56 »
na pewno siedzisz na tym forum zęby sledzic bledły ortograficzne daj sobie siana zajmij sie ważniejszymi sprawami nabijać to każdy sie potrafi

*

Offline OleYek

• [Pyrlandia] [GMzP]
  • 18341
    • http://www.oleyek.com
  • Sprzęt: iPhone 16 Pro, iPad Pro, Apple Watch
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 30, 2007, 18:01:54 »
Chcesz opanowac zmiane ROMu a nie opanowales ojczystego jezyka? ROTFL!
Linux is like a wigwam. No gates, no windows and apache inside.

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 30, 2007, 18:13:04 »
zaśmiecasz forum A.  Mickiewicz też był słaby z ortografii :) odczep sie odemnie poluj na byki gdzie indziej nie widzisz ze próbuje rozwiązać tu swój problem a ortografiom nikomu do niczego nie potrzebną nie będę zaśmiecać sobie głowy trzymam miejsce na ważniejsze sprawy