Gubienie zasiegu sieci w SPV M3100

• 8 Odpowiedzi
  • 815 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gubienie zasiegu sieci w SPV M3100
« dnia: Listopad 27, 2008, 22:51:11 »
Witam jestem nowym uzytkownikiem wiec prosze o wyrozumialosc i jest to pierwszy moj post :)

niedawno zakupilem ten wlansie model i wlozylem karte z ery, i co jakis czas telefon traci zasieg, a po chwili znowu jest Obok lezy drugi telefon z ery i ma pelen zasieg :)
wiec nie wiem czy moze jakies zle ustawiania bo tam duzo bylo ustawionych sieci preferowanych zagranicznych. odznaczylem wszystkie i zaznaczylem Ere. No i podczas rozmwy tez sa zaklocenia i brak sygnalu rozmowcy

co to moze byc ?

*

Offline misiek83

• *
  • 87
  • Sprzęt: HTC Hermes + 4Gb SDHC SanDisk + Pentagram PathFinder
Odp: Gubienie zasiegu sieci w SPV M3100
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 28, 2008, 07:50:40 »
jaka masz wgrana wersje radia?

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 28, 2008, 14:49:10 »
kupiłeś używke czy nówkę?
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 28, 2008, 16:12:19 »
Witam jestem nowym uzytkownikiem wiec prosze o wyrozumialosc i jest to pierwszy moj post :)

niedawno zakupilem ten wlansie model i wlozylem karte z ery, i co jakis czas telefon traci zasieg, a po chwili znowu jest Obok lezy drugi telefon z ery i ma pelen zasieg :)
wiec nie wiem czy moze jakies zle ustawiania bo tam duzo bylo ustawionych sieci preferowanych zagranicznych. odznaczylem wszystkie i zaznaczylem Ere. No i podczas rozmwy tez sa zaklocenia i brak sygnalu rozmowcy

co to moze byc ?
Nic wielkiego zmien radio rom pewnie bedaiesz musial przetestowac kilka zeby dalo efekt. niestety nie ma pocketa ktory ma identyczny zasieg jak zwykla komorak
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 28, 2008, 20:53:30 »
kupilem uzywke z allegro z wgranym wm6 pl i bez simlocka telefon byl z orange a karte mam teraz wlozona z Ey

Radio jest takie : 1.16.00.00

zrobilem twardego reseta aktualnie jak mi polecil sprzedajacy bo teleofn jest na 3 miesiecznej gwarancji i nie wiem czy odeslac zeby on sie bawil czy samemu sie bawic i nie wiem czy nie spodowoduje to utraty tej gwarancji ?
« Ostatnia zmiana: Listopad 28, 2008, 20:56:16 wysłana przez bartulllo »

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 28, 2008, 23:13:20 »
zmiana radia tylko na oryginalne htc, wtedy nie powinienes stracic gwarancji (musisz spytac sprzedajacego). Twoje obecne radio jest stare i na pewno zalecam przejscie na wyższe. Zepsuć przy wgraniu radia nic nie powinienes. Zresztą jest faqu w podwieszonym temacie qsqa i zobacz sobie czy widzisz jakieś trudności
« Ostatnia zmiana: Listopad 29, 2008, 17:59:18 wysłana przez hhalunek »
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline misiek83

• *
  • 87
  • Sprzęt: HTC Hermes + 4Gb SDHC SanDisk + Pentagram PathFinder
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 29, 2008, 16:16:41 »
osobiscie tez uzywam radia 1.16.00.00 i dziala mi zupelnie bez lopotu, a jak napisal globalbus w tym radiu jest nizsze zuzycie energi wiec bateria trzyma dluzej... sprawdzalem na karcie orange i ery i zasieg mialem caly czas praktycznie na maxa...

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 29, 2008, 22:30:30 »
zmiana radia tylko na oryginalne htc, wtedy nie powinienes stracic gwarancji (musisz spytac sprzedajacego). Twoje obecne radio jest stare i na pewno zalecam przejscie na wyższe. Zepsuć przy wgraniu radia nic nie powinienes. Zresztą jest faqu w podwieszonym temacie qsqa i zobacz sobie czy widzisz jakieś trudności

przejscie na wyzsze oki
ale jakie byscie polecili zeby wgrac RADIO ?

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 29, 2008, 23:10:00 »
sciągnąć z xda..., naladować na full telefon, najlepiej na laptopie by nie wyłączyli przypadkowo zasilania i uruchomić plik dołączony do radia ruu... i klikać next... update... poczekać kilka minut i już:)