dwa problemy (aparat i dzwonki)- bardzo prosze o szybka pomoc

• 22 Odpowiedzi
  • 1952 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mikolaj91

• *
  • 62
  • Sprzęt: Poszukiwania w trakcie
witam. od trzech dni mam htc tytn. mam dwa problemy (dosc powarzne).
Pierwszy problem jest taki ze nie wiem jak ustawic dzwonki. telefon ma sprawny glosnik ale jak ktos do mnie dzwoni to nic nie slychac.
Drugi problem(powarzniejszy) jest taki, ze jak wlaczam aparat to jest wlaczona jakas funkcja (prawdopodobnie jakis portret) i nie da sie jej zmienic. nie dziala zaden przycisk na ekranie. jak go resetowalem to po wlaczeniu dalej byla ta funkcja.
Prosze pomozcie! nie wiem co mam robic.
HTC TyTn -> HTC M650 -> HTC Kaiser -> HTC Diamond -> ??

Odp: dwa problemy (aparat i dzwonki)- bardzo prosze o szybka pomoc
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 28, 2008, 22:09:27 »
co do dzwonkow: ustawienia/Dzwieki powiadomienia/druga zakladka powiadomienia/  i tam masz do ustawienia (ze dzwoni, wibruje itp. do wyboru) U Ciebie pewnie jest bez dzwieku  :ok: jesli glosnik sprawny  :P Kupiles uzywanego Hermeska??
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline mikolaj91

• *
  • 62
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 28, 2008, 23:11:08 »
juz to ustawialem a hermesa kupilem nowego. gorszy jest ten aparat. bardzo prosze jesli ktos wie o pomoc bo nie wiem co mam robic

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2008, 06:51:16 »
juz to ustawialem a hermesa kupilem nowego. gorszy jest ten aparat. bardzo prosze jesli ktos wie o pomoc bo nie wiem co mam robic

dla pewnosci polecam HardReset wykonac

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 29, 2008, 09:09:57 »
dokladnie zrob sobie hard reset, nie soft. Jesli kupiles używke na pewno bedzie lepiej bo nie wiadomo co tam kto na mieszał. a tak bedziesz mial prawie nowke:)
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 29, 2008, 14:18:56 »
dokladnie zrob sobie hard reset, nie soft. Jesli kupiles używke na pewno bedzie lepiej bo nie wiadomo co tam kto na mieszał. a tak bedziesz mial prawie nowke:)

Hermesa kupił nowego ;P Ale HR moze pomoc  :ok:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline mikolaj91

• *
  • 62
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 29, 2008, 18:01:54 »
to pytanie moze jest glupie ale jak sie robi hard reset?? i jeszcze kto moze mi powiedziec co z tymi dzwonkami? w ustawieniach dzwonkow juz je wlaczylem dawno ale telefon nie dzwoni. moze to byc wina radio roma??

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 29, 2008, 18:30:04 »
Hard reset:
 przytrzymujesz lewy i prawy softkey razen, i nie puszcajac wkladasz rysik do otworu przy porcie ładowania. Gdy to zrobisz powinno wyskoczyc Ci okno czy chcesz zrobic hard reset. I wtedy naciskasz z klawiaturu "R".
Jeśli to zrobisz to i dzwonki powinny działać. Jednak pamiętaj że sms, kontakty, programy zainstalowane w pamięci pda zostaną skasowane. Ale rom i radio będą działać.
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline diski

• 3
  • Sprzęt: Cingular 8525
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 29, 2008, 19:27:24 »
a załóżmy, że mam WM6PL i jak robie hard reset to mam czysty WM6, czy wraca do pierwotnej wersji WM5 ?

*

Offline KeriM36

• 809
    • www.klos.net.pl
  • Sprzęt: Nokia E66 i powrót do MDA Compact 3
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 29, 2008, 19:33:39 »
a załóżmy, że mam WM6PL i jak robie hard reset to mam czysty WM6, czy wraca do pierwotnej wersji WM5 ?

podstawy podstaw  :mad:

bedzie czysty wm6

*

Offline mikolaj91

• *
  • 62
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 29, 2008, 20:16:04 »
zrobilem ten hard reset ale teraz mam jezyk angielski (wczesniej byl polski) i pojawily sie nowe ikonki (midlet manager, messenger, sapsettings, i windows live). moglby mi ktos teraz pomoc z wgraniem polskiego spowrotem? i wogole to wszystko jest ok jesli tak sie zrobilo?

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 29, 2008, 21:35:07 »
Miałeś jakąś nakładke pl?
Czy działa aparat i dzwonek? :)

Spojrzyj teraz na ten wątek, a głównie moją 2 wypowiedz.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=99041.0

*

Offline mikolaj91

• *
  • 62
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 30, 2008, 15:40:03 »
ogromnie wielkie dzieki :D wszystko teraz dziala. moglby mi ktos jeszcze powiedziec skad mam wytrzasnac ta nakladke z jezykiem polskim?

*

nasedo

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 31, 2008, 01:47:55 »
(...)juz to ustawialem a hermesa kupilem nowego.

Trochę mi to jakoś dziwnie wygląda... nowy hermes z polską nakładką?

(...)wszystko teraz dziala. moglby mi ktos jeszcze powiedziec skad mam wytrzasnac ta nakladke z jezykiem polskim?

Nie napisałeś za wiele o tej swojej nakładce, więc niełatwo będzie Ci pomóc. Może skorzystaj z rady, której udzielił Ci kolega hhalunek. Nie wiem czy jest sens bawić się w nakładki, jeżeli możesz mieć w pełni polską wersję. Wybór należy do Ciebie.

*

Offline mikolaj91

• *
  • 62
« Odpowiedź #14 dnia: Maj 31, 2008, 16:40:15 »
rzeczywiscie! kupilem telefon jako nowy a byl uzywany(byly zapisane jakies wizyty) :shock: to jest moj pierwszy palmfon i nie wiem jak to wszystko zrobic. mam tez problemy z ustawieniem wifi. moglby mi ktos przez gg pomoc i krok po kroku wytlumaczyc co mam robic?(chodzi mi o ustawienia wifi)

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 31, 2008, 18:03:25 »
podłączenie wi-fi
Włączasz moduł wi-fi, znajduje Ci sieć i wybierasz jaki chcesz dostęp, pewnie internet? wpisujesz hasło lub nie jak nie ma i się łączysz. Ewentualnie na router masz ustawione filtrowanie po MAC to musisz wpisać tam MAC hermesa który znajdziesz w ustawieniach. Chyba wiekszej filozofii nie ma?

« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 15, 2008, 11:16:43 »
Witam !! ja jestem tez nowym użytkownikiem i pomoc kieruję do użytkowników  tytn. kilka dni temu chcialem wgrać spolszczenie ale coś zrobiłem nie tak i mój htc padł. uruchamia sie do pokazania WM i dalej ani drgnie. Próbowałem zrobić tego hard reseta, z instrukcji podanej przez hhalunka ale nic sie nie dzieje , sytuacja sie powtarza , co mogę teraz zrobić ? może źle wykonuję hard reset, prosze o pomoc !!!! 

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 15, 2008, 14:24:23 »
To napisz, jak robisz HR, to powiemy, czy dobrze :)
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 16, 2008, 11:37:15 »
Hej witam !!! a wiec tak przytrzymuję dwa klawisze softkey , w tym samym czasie wkładam rysik w miejsce reseta , obok wejścia na usb przytrzymuję chwilkę i odpala mi sie , ale tak jak by sie normalnie uruchamiał , na początek wyskakuje logo htc wraz z wersją ROM - o ile sie nie mylę , potem przechodzi na logo WM i stoi . Moze jest gdzieś instrukcja krok po kroku jak to zrobic. ?? Jakubied  może słyszałeś cos o instrukcji w pl??? Z góry wielkie dzięki za pomoc . Z tego co zrozumiałem to soft keys to przyciski na klawiaturze, a raczej nad klawiaturą ??? prawda !!!

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 16, 2008, 19:19:45 »
No to nie robisz HR, tylko Soft Reset: HR zrobi się wtedy, gdy urządzenie zapyta o zgodę na skasowanie danych i ty mu to (prawidłowo) potwierdzisz.
SoftKeye to są klawisze pod ekranem - nie chodzi i te na wysuwanej klawiaturze.

PS: dla czego nikt nie czyta instrukcji obsługi własnych urządzeń?
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 16, 2008, 20:05:19 »
heh, ja nawet takiej instrukcji nie miałem  :E

ale bardziej zastanwiające jest że pare postów wcześniej jest opisane jak HR robic  :P

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 16, 2008, 22:55:05 »
maniekasus: Niestety, nie od wszystkich użyszkodników forum można wymagać szukania i czytania.

« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 17, 2008, 05:37:06 »
buahah, ta kursywa dobra  :ok:

a wracając do tematu: jeśli HR naprawde jakimś cudem nie da się zrobic na Twoim pda , to wejdź w bootloader, podłącz do kompa=>wgraj inny rom  :ok:
jeszcze pozostaje wgrywanie romu z karty  :P ale w Twoim przypadku HR jest wystarczajacy  :P