Duży problem :/

• 15 Odpowiedzi
  • 882 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Duży problem :/
« dnia: Listopad 11, 2008, 22:27:48 »
Witam
Mam hermesa już od paru miesięcy i od kilku dni coś złego zaczeło sie dziać to znaczy ekran dotykowy przestawał działać znaczy się na początku działał gorzej później miał okresy że przez jakiś czas nie działał wogóle jednak wyciagniecie baterii pomagało następnie i to przestało pomagać aż dziś przestał działać praktycznie wogóle z jakimis małymi przebłyskami co ciekawe jak włącza się menu start tam działa bez problemów ale to tylko i wyłącznie w rozwinietym pasku start coo prawda da się żyć bez dotykowego wyświetlacza jednak stwierdziłem ze nie po to kupiłem ten telefon by go nie mieć i stwierdziłem że zmienie roma i moze to cos da niestety AS za cholere nie chciał połaczyć się z telefonem i jakieś cuda się działy nawet po reinstalacji AS więc śtwierdziłem że moze HR coś da jednak to tylko pogorszyło sprawe :/ i tak teraz stoje na ekranie kalibrującym wyświetlacz i nic nie mogę zrobić doszedłem do ostatniego krzyżyka ale tam stanąłem bede próbował dalej moze się uda :/ Miła ktoś może podobny problem? wie ktoś jak go rozwiązać?

Odp: Duży problem :/
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 12, 2008, 07:11:17 »
Serwis i zmiana digitalizera?? Co do kalibracji: był jakiś hack/program do jej ominięcia  :ok:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 12, 2008, 20:14:40 »
Jednak myśle że to nie nie problem z warstwa dotykową boo po wyciągnieciu baterii na jakieś 20 minut dział w menu start też działa więc albo jest coś nie tak z softemnm albo nie daj boze z płyta główną :/ nadal prosze o pomoc

*

Offline Adrian8891

• 455
    • www.GPWpolska.pl
  • Sprzęt: ZTE Blade ROM: Froyo
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 12, 2008, 20:44:19 »
skoro twierdzisz że może to sprawa softa to powiedz nam jaki masz obecnie ROM ;)
Pozdrawiam,
inż. Adrian M.
Niezależny Analityk Giełdowy

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 12, 2008, 20:50:17 »
WM 6.1 PL Full Globalbusa (sorry jeśli przekreciłem) najwiekszym problemem jest to że AS coś szwankuje i nie wiem co jest grane :/ będe dziś próbował na innym kompie moze to coś da

« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 15, 2008, 10:51:07 »
Witam ponowinie
Próbowałem coś robić z moim problemem i udało mi się zmienić roma a to dzięki temu że gdy wyciagłem baterie  z hermesa na kilka minut i póxniej go włączyłem to przez bardzo krótki czas (około minuty) działał poprawnie więc szybko podłączłem do kompa łączylem się z AS i zmieniałem niestety próbowałem już wielu softów tych które sam ugotowałem ze strony XDA no i oczywiście stąd  oczyiwsięc pomaga to na kilka godzin i wszystko działa ok jednak później problem pojawia ssię odnowa :/ dlatego tez nie sadze by była to warstwa dotykowa. zastanawiałem się czy mogłoby to być coś w stylu wirusa? Nie orjętuje się właśnie :/ i chciałem jeszcze zapytać czy podczas zmiano roma formatuje się wszystko w moim hermesie? Bo jeśli nie to chciałbym znać sposób jak wyczyścić dosłownie wszystko
Pozdrawiam

*

Offline Pijany

• 1
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 15, 2008, 11:51:38 »
Jeśli chcesz wyczyścić wszystko zrób Hard Reset.
'' Umysł jest jak spadochron- działa lepiej gdy jest otwarty''

« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 16, 2008, 10:17:34 »
jak już wspominałem HR był robiony i nic nie pomogło :/ zastanawiałem się co może być przyczyną i przypomniałem sobie że zaczeło się to wszystko dziać dokładnie w ten sam dzień gdy zmieniłem sobie taryfe z orange pop na orange go noo ale nie wiem wydaje mi sie że to chyba nie ma nic wspólnego z moimi problemami bo co ma piernik do wiatraka? :/ może ktoś wie? po tej zmianie też zaczeło się dziać coś czego wcześniej nie miałem to znaczy jak nigdy wcześniej nie miałem znaczka 3G tak teraz jest praktycznie cały czas i tak samo 3G cały czas jest włączone w common menagerze ale ja go nie włączam poprostu dzieje się to samoistnie

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 16, 2008, 13:29:30 »
Czlowieku masz tyle czasu ten telefon a nie wiesz gdzie sie 3g wlacza? W opcjach telefonu, a z digitizerem masz problem, przeciez on nie musi pasc kompletnie, zaczyna sie często od problemow jak twoje. Masz folie na ekranie? Jak tak to ja sciagnij i wtedy sprawdz, digi nowy z HK to smieszny koszt, a hermes będzie dzialal poprawnie.

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 16, 2008, 16:03:28 »
co do 3G to wiem gdzie się włącza ale nigdy nie używałem teraz zaczęło włączać się samo. Mam folie próbowałem bez ale to również nic nie daje :/ skoro mówisz że to digitizer ja nie wiem mam telefon z dotykowym wyświetlaczem pierwszy raz poza tym nie sądze by to był problem z warstwa dotykową bo podczas tego gdy nie działa wyświetlacz dotykowy hermes nie chce się połączyć z AS a chyba nie powinno się tak dziać bo nie sądze by wadliwy digitizer miał coś wspólnego z łączeniem się pda z kompem

« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 16, 2008, 16:09:01 »
Kłania się głębsza lektura forum... Problem z AS i jego rozwiązanie było setki razy. a co do 3G: nie rozumiem Twojego zdziwienia, pojawiło się 3G w Twojej miejscowości, to i Hermes korzysta jeśli włączyłeś to...
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 16, 2008, 16:23:18 »
Jak miałem popa to nigdy mi się nie pojawiło 3G ale mniejsza z tym nie o to tu chodzi. Nie chodzi mi o problem z AS chodzi o to że problem z AS pojawia się dokładnie w tym samym czasie co problem z dotykowym wyświetlaczem znika również w tym samym momencie. Dlatego własnie sądziłem że to jest problem z systemem bądz jakimś innym błędem a nie z digitizerem. Więc teraz krótko sadzicie że zmiana digitizera na nowy pomoże? temat umieściłem też na XDA i gość mi odpowiedział jak obejść kalibracje itd. ale napisałe też ciekawe zdanie które nie do konca rozumiem:
"There are a few "tricks" to fix this problem from inserting a thin piece f card between the edges of the screen to problems with the ribbon."

« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 24, 2009, 15:37:22 »
Odnawiam temat po dość długim czasie. Jak wyżej widać wszyscy twierdzili że moim problemem jest digitizer i mówili ze jeśli wymienię warstwę dotykową wszystko będzie ok, od początku byłem nastawiony do tego dość sceptycznie boo to wszystko co dzieje się z moim HTC jest niepokojące i nie wskazuje na problem z samą warstwą dotykową. Jednak kupiłem warstwę dotykową wymieniłem ją i co? To samo co wcześniej telefon zachowuje się identycznie warstwa dotykowa działa tylko od czasu do czasu ( głównie po wyciągnięciu i włożeniu baterii) gdy nie działa warstwa dotykowa nie chce się łączyć z AS i ogólnie się muli np. gdy pisze smsa muszę czekać jak na ekranie wyskoczy to co napisałem co czasami mnie dość irytuje. co prawda bez warstwy dotykowej da się obejsć i można wykorzystywać umiejętności telefonu w 90% ale nie po to kupowałem telefon z warstwa dotykowa by posługiwać się nim jak normalnym telefon w dodatku obsługa klawiszami jest dość nie wygodna. podkreślam jeszcze że HR był robiony tak samo jak kilkakrotna zmiana systemu jednak cały czas jest to samo. Wie ktos może z czym jest zwiazany ten problem i o co może chodzić?

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 25, 2009, 15:07:37 »
Zmieniłeś rom od tamtego czasu? Kupiłeś dobrą wersję digitizera?

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 25, 2009, 15:40:48 »
od tamtego czasu nie zmieniałem rom`a bo bałem się że nie będe mógł skalibrować ekranu i znowu się będe męczył. Digitizer kupiłem specjalnie do mojego modelu tego jestem pewny na 100%

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 25, 2009, 18:18:20 »
Są 2 wersje digi do hermesa. Kalibrację ekranu można w razie czego pominąć za pomocą softu.