Drukarka

• 4 Odpowiedzi
  • 504 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Drukarka
« dnia: Styczeń 27, 2009, 14:55:31 »
jeszcze do pełni szczęścia w moim hermesie przydałaby się możliwość drukowania na drukarę. Wystarczy po IP lub możliwości dopięcia się do drukarki zainstalowanej lokalnie na jakimś komputer:) oczywiście WIFI, bo po USB równie dobrze mogę sobie przegrać pliki :)

Wie ktoś czy można jakieś stery generic zastosować lub jest jakiś programik co np. wczytuje .doc, .xls, odt., pdf itp i zarządza wydrukiem np. na IP_10.0.0.1 hp laser jet lub //server/hplaserjet?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2009, 14:57:40 wysłana przez marwie21 »

*

Offline hacz

• 24
  • Sprzęt: Hermes+8 Gb
Odp: Drukarka
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 27, 2009, 20:12:43 »

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2009, 07:53:40 »
Thanks, ale nie o takie coś mi chodzi. Nie mówię, że nie fajna rzecz - fax te sprawy - co mi przypomniało, że fax też się przyda na Hermesie :D

Tu trzeba jechać przez ActiveSync'a i do tego instalować stacjonarnie program  PrintWhere, który to dopiero z kompa stacjonarnego wyszukuje drukarki around the globe itp.

Mi chodzi to drukowanie bezpośrednio PPC na drukarkę - pośrednikiem i sterownikiem ma być tylko i wyłącznie software zainstalowany na PPC. A to wbrew pozorom nie wiem czy zostało już rozwiązane.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2009, 08:03:59 »
Taki program to JetcetPrint firmy Westtek. W mojej Athenpce jest w ROM-ie ( prawdopodobnie jest płatny) umożliwia druk po IP oraz przez BT.
potrzebna zgoda

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 30, 2009, 07:43:02 »
tak to chyba jest to :D szkoda że nie za free