Czy jest na sali forumowicz z kartą Simplusa?

• 12 Odpowiedzi
  • 1098 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Susek

• **
  • 162
    • Mateusz.Suski.info
  • Sprzęt: Acer N311 & HTC TyTn & HTC Touch & FS N560
Czy jest na sali forumowicz z kartą Simplusa?
« dnia: Październik 13, 2007, 19:27:04 »
Pytanie zadaję, ponieważ mojego tatę zainteresował Hermes (odmiana SPV M3100) i chciałby go używać wraz ze swoją kartą simplusową. Patrzyłem na allegro, na wielu aukcjach jednego użytkownika oferującego SPV M3100 sprowadzane z UK nie posiadają simlocka. Jednak nie mogę się dowiedzieć jak to z kartami Simplusa jest. Wiem, że sam mógłbym sprawdzić czy Hermes współpracuje z kartą Simplusa, ale po pierwsze - mój Hermes to HTC TyTN, po drugie - jest w serwisie :(

Czy mogłaby wypowiedzieć się osoba posiadająca SPV M3100 z kartą Simplusa?

Czy dobrze współpracują ze sobą? Czy nie zrywa połączeń po 2-3 sekundach?

Czy dostępne środki można sprawdzić gdzieś w ustawieniach, specjalnym programem, a może trzeba przejść na ten drugi tryb w którym sprawdza się środki przez wbicie odpowiedniego kodu?
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2007, 19:29:01 wysłana przez Susek »
REGULAMIN !!!!!!!

*

damist

Odp: Czy jest na sali forumowicz z kartą Simplusa?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 13, 2007, 19:56:06 »
Wlaczasz specjalny kod na karcie sim (*101*11*99#) i mozesz uzywac tej karty w kazdym telefonie. Pamietaj ze ta operacja jest nieodwracalna i nie bedzie juz wyswietlanego stanu konta na ekranie. Stan konta sprawdza się wtedy kodem *100#
Napisane: Październik 13, 2007, 19:54:48
Czy nie zrywa połączeń po 2-3 sekundach?
Nie ,
« Ostatnia zmiana: Październik 13, 2007, 20:00:55 wysłana przez DamiSt. »

*

Offline Susek

• **
  • 162
    • Mateusz.Suski.info
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 13, 2007, 20:13:14 »
Wlaczasz specjalny kod na karcie sim (*101*11*99#) i mozesz uzywac tej karty w kazdym telefonie. Pamietaj ze ta operacja jest nieodwracalna i nie bedzie juz wyswietlanego stanu konta na ekranie. Stan konta sprawdza się wtedy kodem *100#
Napisane: Październik 13, 2007, 19:54:48
Czy nie zrywa połączeń po 2-3 sekundach?
Nie ,

Czyli nie istnieje sposób, aby pozostać przy starym wyświetlaniu stanu konta. Trzeba przejść na nową platformę?
REGULAMIN !!!!!!!

*

damist

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 13, 2007, 20:26:42 »
To jest jedyne rozwiazanie. Nie wiem czy to wazne ale te nowe naliczanie jest lepsze i dokladniejsze , nie trzeba wylaczac juz telefonu gdy pobieraja za uslugi itp.

*

nasedo

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 13, 2007, 21:53:12 »
Czyli nie istnieje sposób, aby pozostać przy starym wyświetlaniu stanu konta. Trzeba przejść na nową platformę?

Stare wyświetlanie konta byłoby praktyczne w przypadku telefonów, które obsługiwałyby to. Posiadanie tego, tylko i wyłącznie "na wszelki wypadek" mija się z celem. Nowa platforma i już - a jak nie... to np. stara Nokia i stan konta będzie wyświetlany na wyświetlaczu.

*

Offline Susek

• **
  • 162
    • Mateusz.Suski.info
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 13, 2007, 21:56:42 »

Stare wyświetlanie konta byłoby praktyczne w przypadku telefonów, które obsługiwałyby to. Posiadanie tego, tylko i wyłącznie "na wszelki wypadek" mija się z celem. Nowa platforma i już - a jak nie... to np. stara Nokia i stan konta będzie wyświetlany na wyświetlaczu.

Wiesz, dla mnie to nie ma znaczenia. Ale jak zaznaczyłem na początku, mój tata jest typem konserwatywnym i lubi to co stare i sprawdzone :P A to, że wybrał sobie SPV M3100 to tylko wyjątek potwierdzający regułę ;)
REGULAMIN !!!!!!!

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 13, 2007, 22:37:52 »
Susek: zasadniczo wszystko pasuje - Hermes JEST stary i sprawdzony - ciekawe czy kończą już jego produkcję :) Teraz nowością jest Kaiser i wszystkie jego problemy (simlock i wszystko inne, co było na początku zmorą w Hermesie).
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline Susek

• **
  • 162
    • Mateusz.Suski.info
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 13, 2007, 23:05:17 »
Susek: zasadniczo wszystko pasuje - Hermes JEST stary i sprawdzony - ciekawe czy kończą już jego produkcję :) Teraz nowością jest Kaiser i wszystkie jego problemy (simlock i wszystko inne, co było na początku zmorą w Hermesie).

Dla mojego taty przesiadka ze starej Nokii 6310i na Hermesa to będzie szok ;)
REGULAMIN !!!!!!!

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 14, 2007, 12:02:16 »
Szkoda tylko, że bardziej negatywny, niż pozytywny - jak dla mnie Hermes nie jest w stanie zastąpić nawet SE t68 jako telefon, a co dopiero tak zacny model jakim jest 6310i (ciekawe, czy nokia wyda jeszcze z siebie tak dobrze działające i tak trwałe urządzenie).
Oczywiście nie chodzi mi o funkcjonalność, a o... niezawodność i wygodę obsługi.
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

nasedo

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 15, 2007, 01:08:07 »
szkoda tylko, że bardziej negatywny, niż pozytywny - jak dla mnie Hermes nie jest w stanie zastąpić nawet SE t68 jako telefon, a co dopiero tak zacny model jakim jest 6310i

Może dobrym rozwiązaniem są dwa (lub więcej) posiadanych telefonów? Świat nie stoi w miejscu i potrafię zrozumieć fascynację starymi i dobrymi modelami. Nokii 6310i nie posiadałem, lecz miałem okazję przez spory okres czasu testować ją - jak najbardziej pozytywne doświadczenia miałem z tym telefonem... jednak nadeszło nowe, nadeszła multimedialność m telefonach i 6310i nie robi takiego wrażenia jak kiedyś.
"Czarnobiałe" telefony co raz zaskakują rynek - chociażby Motorola F3. Oczywiście może ktoś mi zarzucić, że nie jest to takie cudo jak 6310i - to prawda - ale jest telefonem nic nie mającym, czytelnym z długim czasem czuwania - więc chyba o takie NIC chodzi, nieprawdaż?

(ciekawe, czy nokia wyda jeszcze z siebie tak dobrze działające i tak trwałe urządzenie).
Oczywiście nie chodzi mi o funkcjonalność, a o... niezawodność i wygodę obsługi.

Są pewne modele telefonów które posiadam do dzisiaj - np. Nokię 6810 - telefon, który nie tak dawno (około dwóch lat temu sprzedawany był przez mPunkt) - długie czuwanie, klawiatura QWERTY, głośne a nawet przerażające dzwonki - porządny produkt. NEC HDM 515 (firmowany przez AT&T) - telefon zjeździł ze mną bez mała całą europę - bezproblemowa praca w każdej z sieci, dobry zasięg, wyjątkowa czytelność kolorowego wyświetlacza, rozwiązania techniczne. Sharp GX25 - brandowany przez Vodafone - telefon o najlepszej jakości dźwięku, wspaniała jakość wyświetlacza - niezawodność.

Czy Nokia wyda coś na wzór 6310i? Dobre pytanie lecz należy zapytać współczesnego biznesmena czy chciałby paradować obecnie z komórką na wzór odświeżonej 6310i oraz na drugie pytanie - co takowy telefon miałby mieć - ewentualnie, czego miałby nie mieć?

*

Offline Susek

• **
  • 162
    • Mateusz.Suski.info
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 15, 2007, 09:35:32 »
Czy Nokia wyda coś na wzór 6310i? Dobre pytanie lecz należy zapytać współczesnego biznesmena czy chciałby paradować obecnie z komórką na wzór odświeżonej 6310i oraz na drugie pytanie - co takowy telefon miałby mieć - ewentualnie, czego miałby nie mieć?

Zapewne musiałby być niezawodny, bez zbędnych bajerów w stylu aparat i kamera 5 Mpx, długo wytrzymywać na baterii i być w miarę elegancki  :)
REGULAMIN !!!!!!!

*

Offline jakubd

• 2820
    • jdtech.pl
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 15, 2007, 13:54:44 »
Szczerze mówiąc nie wiem, co miałoby być w takim telefonie, żeby go nazwać solidnym - nie jestem marketingowcem i badaczem rynku. Wiem tylko jedno: o nokii n95 nikt za 5 lat nie będzie pamiętał, a 6310i owszem i pewnie będą jeszcze ludzie, który go używają. Inny przykład to Ericsson r520m oraz t39m - to też już telefony kultowe i o wiele mniej znane (elitarne z powodu ceny).
Natomiast o takim iPhone będą mówić latami, ale "solidnym" modelem bym tego nie nazwał. Choćby z powodu braku... potwierdzeń sms.

*

Offline snowcraft

• **
  • 162
  • Sprzęt: HTC X7500 Orange/BB 8310 Era
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 21, 2007, 07:52:40 »
Hmmm, tak się składa, że spotykam się z różnego kalibru biznesmenami i spora większość z nich ma Nokię 6310i. Jako telefon jest nie do przebicia.
Do innych celów mają PDA. Ja zrezygnowałem z Nokii 6310i na rzecz SE K750i, ale ostatecznie wybrałem Hermesa, ponieważ nie chciałem biegać z dwoma aparatami :)
-----------------
Saludos