szkoda tylko, że bardziej negatywny, niż pozytywny - jak dla mnie Hermes nie jest w stanie zastąpić nawet SE t68 jako telefon, a co dopiero tak zacny model jakim jest 6310i
Może dobrym rozwiązaniem są dwa (lub więcej) posiadanych telefonów? Świat nie stoi w miejscu i potrafię zrozumieć fascynację starymi i dobrymi modelami. Nokii 6310i nie posiadałem, lecz miałem okazję przez spory okres czasu testować ją - jak najbardziej pozytywne doświadczenia miałem z tym telefonem... jednak nadeszło nowe, nadeszła multimedialność m telefonach i 6310i nie robi takiego wrażenia jak kiedyś.
"Czarnobiałe" telefony co raz zaskakują rynek - chociażby Motorola F3. Oczywiście może ktoś mi zarzucić, że nie jest to takie cudo jak 6310i - to prawda - ale jest telefonem nic nie mającym, czytelnym z długim czasem czuwania - więc chyba o takie NIC chodzi, nieprawdaż?
(ciekawe, czy nokia wyda jeszcze z siebie tak dobrze działające i tak trwałe urządzenie).
Oczywiście nie chodzi mi o funkcjonalność, a o... niezawodność i wygodę obsługi.
Są pewne modele telefonów które posiadam do dzisiaj - np. Nokię 6810 - telefon, który nie tak dawno (około dwóch lat temu sprzedawany był przez mPunkt) - długie czuwanie, klawiatura QWERTY, głośne a nawet przerażające dzwonki - porządny produkt. NEC HDM 515 (firmowany przez AT&T) - telefon zjeździł ze mną bez mała całą europę - bezproblemowa praca w każdej z sieci, dobry zasięg, wyjątkowa czytelność kolorowego wyświetlacza, rozwiązania techniczne. Sharp GX25 - brandowany przez Vodafone - telefon o najlepszej jakości dźwięku, wspaniała jakość wyświetlacza - niezawodność.
Czy Nokia wyda coś na wzór 6310i? Dobre pytanie lecz należy zapytać współczesnego biznesmena czy chciałby paradować obecnie z komórką na wzór odświeżonej 6310i oraz na drugie pytanie - co takowy telefon miałby mieć - ewentualnie, czego miałby nie mieć?