Sygnał GPS

• 7 Odpowiedzi
  • 919 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Sygnał GPS
« dnia: Sierpień 27, 2008, 20:24:18 »
Witam.
Posiadam Hermesa z Automapą i modułem  gps Blumax gps-009.
Ostatnio wracałem z Niemiec i nawigacja działała dobrze, po powrocie do domu wgrałem program area calculation i od tej pory Automapa nie widzi sygnału gps (Area Calculation zresztą też!). Hermes widzi moduł bluetooth gps, w module świeci zielona ikona satelit, ale wyskakuje, że brak sygnału gps. Sformatowałem kartę pamięci , wgrałem nowy rom (wm6.1 plk full) i radio (1.54.30.10), zainstalowałem na nowo Automapę, sprawdzałem wszystkie porty com (com2,4,7 i 9) jakie dało się włączyć i nic!
Może ktoś miał podobny problem, to proszę o pomoc.
Pozdrawiam

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: Sygnał GPS
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 27, 2008, 20:28:30 »
Jeszcze w kilku działach napisz, dwa to za mało.
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 27, 2008, 20:32:28 »
Napisałem w dwóch działach, ponieważ nie wiem, do którego się podpiąć - w Hermesie czy GPS (temat dotyczy dwóch działów) ?

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 27, 2008, 20:35:45 »
Dotyczy jeszcze Pocket PC z telefonem - ogólnie  i Automapy - tam jeszcze mogłeś zamieścić.
Regulamin czytałeś ?
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 27, 2008, 20:39:02 »
Ja tylko proszę o pomoc i jeszcze raz powtarzam temat dotyczy tylko DWÓCH działów.
Problem leży albo po stronie Hermesa, albo po stronie modułu GPS!

*

Offline Prorok78

• **
  • 117
  • Sprzęt: Kaiser, hp hx4700, hp 3970, HTC HD2, HTC DHD
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 27, 2008, 21:38:31 »
ale na prawde wystarczy w jednym dziale.. jak cos to mod przeniesie... bo jeszcze mogles napisac w win mobile ogolnie :):)
a powaznie - sprawdzales parowanie przez BT? sproboj wywalic odbiornik z hermesa i sparowac ponownie... to ze w automapie sprawdzisz porty to dobrze.. ale czy sprawdziles w usyawieniach BT odbiornika jaki ma port przypisany ?? (com) - ten sam ustaw potem w automapie i musi chodzic :)
Regulamin

« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 27, 2008, 21:53:09 »
Ustawiałem takie same porty - przykładowo: com 2 sprzętowy, com 4 programowy i com 2 bluetooth oraz com 4 w Automapie (sprawdzałem również po wgraniu Tomtoma) i niestety lipa.
Napisane: Sierpień 27, 2008, 21:49:38
Sprawdzałem również com4 odbiornika i com4 w automapie.

*

Offline DanBK

• *
  • 59
  • Sprzęt: Hermesik i Kajzerka
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 28, 2008, 22:41:52 »
Wiem że lajkiem jestem totalnym na polu Windows Mobile, ale wydawało mi sie że BT w Hermesie jest na COM9  :O Albo już nie wiem na jakiej zasadzie to działa :D
Sparuj odbiornik z HTC, na ekranie z ustwieniami BT masz zakładkę Porty COM, wybierz z listy odbiornik który właśnie sparowałeś i wybierz następni port COM z kolejnej listy, zatwierdź i powinno być ok... przynajmniej u siebie taką zalezność z pracą w Automapie wychwyciłem :D Odbiornik Navibe GB737
Poszedłem się zabić... Zaraz Wracam
Forum komputerowe to takie miejsce gdzie pomagamy osobom nie potrzebującym pomocy,
a osoby które mają problem odsyłamy na Google
http://www.pdaclub.pl/info.php?id=6656