Brandowane urządzenia.

• 1 Odpowiedzi
  • 495 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rexon

• **
  • 109
    • Gorzowska Grupa Ratownicza
  • Sprzęt: HTC Wildfire | HTC Desire
Brandowane urządzenia.
« dnia: Marzec 26, 2009, 10:09:47 »
Mam nastepujący kłopot; na rynku można spotkać różne klony Hermesa (SPV M3100), brandowane przez różne firmy (Vodafone, Mobile, Orange itp). Urządzenia różnią się wyglądem ale w opisach jest to jedno i to samo urządzenie (chyba, że się mylę). Moje pytanie brzmi następująco, czy można zamieniać np wyświetlacze lub płyty główne między tymi urządzeniami? Pytam bo mam urządzenie SPV M3100, w którym jest uszkodzona płyta główna, (najprawdopodobniej) pisałem o tym w innym wątku, i mam możliwość  zakupienia płyty głównej lub całego urządzenia z uszkodzonym wyświetlaczem i nie wiem czy da się to poskładać w jedno działające urządzenie. Czytałem gdzieś o różnych taśmach (różne kolory)od LCD i jak to się ma do mojego kłopotu. Proszę o pomoc.

*

Offline malys

• 959
Odp: Brandowane urządzenia.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 26, 2009, 10:40:48 »
Płyty można wymieniać (to mówię w oparciu o własne doświadczenie) z tym, że cingulary nie mają kamery z przodu i nie wiem czy nie ma na płycie głównej jej złącza czy też nie ma tylko kamery. A z wyświetlaczem jest tak, że musisz patrzeć jaki kolor miała tasiemka w poprzednim lcd (są czarne i złote) i taki sam wstawić.