brak ładowania

• 4 Odpowiedzi
  • 565 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline la.pier

• **
  • 125
  • Sprzęt: kaiser
brak ładowania
« dnia: Maj 21, 2009, 17:20:43 »
mam taki problem.gdy podpinam ladowarke do mini usb to powiedzmy ładuje przez 30 min, po czym przestaje.tz bateria nie ładuje i nie pali się ta pomarańczowa dioda. musze restartnąć telefon żeby ponownie zaczęła ładować.nie jest to wina ani ładowarki ani wtyczek bo jak ruszam kabelkami to ładuje.co 30 min mi jak by przestaje ładować.
przestaje mi również ładować jak np wyłącze wyświetlacz podczas ładowania jak go włącze nie ładuje musze restartnąć system. dodam że jak przestanie ładować to wyciągnięcie i ponowne włożenie nie reaguje

*

Offline exart

• *
  • 91
    • Kursolandia
  • Sprzęt: iPhone 3GS + HP DM + Ipaq 114
Odp: brak ładowania
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 22, 2009, 12:27:46 »
Zrozumiałem, że gdy przestaje ładować pomarańczowa dioda gaśnie i nie zmienia się ani na kolor zielony ani czerwony.
Sposoby radzenia sobie z problemem czerwonej diody zostały opisane na XDA (Red Light of Death (RLOD)).

U Ciebie pewnie jest inny problem, być może to wyeksploatowana bateria?

Nie napisałeś jednak, jaki stan naładowania baterii jest pokazywany po zakończeniu ładowania. Czy osiągnął 100%, czy wzrósł w ogóle w ciągu tych 30 min.?
A jak długo trzyma Hermes po pełnym naładowaniu? Czy potrafi wyłączyć się niespodziewanie przy poziomie naładowania np. 30-50%?

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 23, 2009, 11:08:54 »
To problem ładowarki - Hermes się z tą konkretną nie lubi i tyle (mój nie lubi się z moją samochodową). Użyj innej lub ładuj z komputera (odpowiednim kable USB - rozkład pinów też ma znaczenie, najlepiej użyć oryginalnego).
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline IronWolf

• 893
  • Sprzęt: iPhone 5s, iPad mini
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 23, 2009, 11:28:19 »
mój hermes łączy się z kompem każdym kablem USB ;>

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 23, 2009, 14:47:34 »
moj hermes mial to samo ;]
do wczoraj xD
wymienilem kabel ladowarki i jest normalnie.