Biały ekran/uszkodzona płytka dpada - jakaś dobra metoda?

• 2 Odpowiedzi
  • 845 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline msichal

• 16
  • Bo nikt nie truje dupy lepiej niż ja!
  • Sprzęt: HTC Kaiser
Biały ekran/uszkodzona płytka dpada - jakaś dobra metoda?
« dnia: Kwiecień 26, 2010, 19:21:22 »
Witam, wiem że temat wałkowany na tym forum 1000x, wiem że można wymienić płytkę, wiem że można spróbować podkładania czegoś pod scalak.

Ale czy zna ktoś jakąś dobrą metodę, dzięki której uzyskam w pełni sprawnego hermesa? Dociskanie już nie pomaga, a płytek nigdzie nie mogę znaleźć.

A może wystarczy wygrzać układ, żeby kulki od nowa dobrze łączyły?

Jeżeli tak to gdzie w Zamościu mógłbym oddać telefon do naprawy - zlutowania scalaka na nowo, i ile by to kosztowało?

PS. Przeczytałem chyba wszystkie tematy o tym problemie tutaj, a także kilka na xda-dev i nie znalazłem odpowiedzi.
Posiadacz kompletnie spieprzonego zepsutego Hermesa i Kaisera prawie bez zasięgu ;)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
Odp: Biały ekran/uszkodzona płytka dpada - jakaś dobra metoda?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 27, 2010, 11:57:48 »
Kupic drugą.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2010, 12:00:21 wysłana przez Antej »

Odp: Biały ekran/uszkodzona płytka dpada - jakaś dobra metoda?
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 24, 2010, 23:37:22 »
wszystko przeczytales a nic nie probowales, sam podkladalem, pomoglo na poltory miesiaca, ... tyle ze przyciski nie byly w pelni sprawne , wypychalo je .. brakuje miejsca gdzie by to podeprzec ...  polecam wygrzac do 400 stopni ... sa problemy z zwerzajaca sie folia przytrzymujaca knefle od przycisków ale da sie to naprawic... moj hermes odzyskal dawna sprawnosc po tej operacji -  , jest na allegro facet ktory z wysylka dosle Ci nowke za ok 54 zl