Bialy ekran

• 43 Odpowiedzi
  • 5248 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Bialy ekran
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 02, 2009, 23:41:37 »
Podjąłem decyzje, żeby naprawili. Wolę żeby zrobili to profesjonalnie, może mają już nowsze płytki (bez tej wady), bo tak kupie jakąś na allegro i może znowu stać się to samo co z moją, niestety hermes ma tą przypadłość ;) Dziękuję wszystkim za wypowiedzi i pomoc ;) Już nie mogę doczekać  się mojego hermiego (tęskni) :D
Pozdrawiam! :)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 02, 2009, 23:55:07 »
Tyle ze ostatnio  taka płytke, jak była, to widzialem za 15-20zł.

« Odpowiedź #32 dnia: Październik 03, 2009, 13:27:05 »
Zapytam: Gdzie? tylko zapewne otrzymam taką odpowiedź ...
Było i się sprzedało.
Dla mnie temat jest już wyjaśniony teraz czas żeby zainteresowany doszedł do tych samych wniosków.
Tym samym kończę ze swojej strony dyskusję  :ok:
Żałosna jest Twoja pomoc ;)

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 03, 2009, 13:55:52 »
Przepraszam, a czy ja mam przechowywać całą historię linków z allegro na swoim komputerze?
Znalazłem kiedyś taką ofertę, płytka była wystawiana dwa razy zanim ktoś ją kupił.
Wybacz że mam dobrą pamięć i kojarzę ceny przedmiotów, może to Cię dołuje i stąd takie reakcje.

W tym przypadku Twoje nastawienie jest żałosne.

Jeśli decydujesz się na koszty około 180zł to za tyle zrobiłbym jak jeden z tutejszych userów, kupiłbym dawcę z np rozbitym LCD.
Ale żeby nie było że jestem gołosłowny:
(umiesz szukać to znajdziesz)
link1
Dla leniwca sprzedana 1października
« Ostatnia zmiana: Październik 03, 2009, 14:09:29 wysłana przez Antej »

« Odpowiedź #34 dnia: Październik 06, 2009, 18:02:55 »
Ok wybacz :) byłem pod wpływem emocji. Co do aukcji to nawet nie zauważyłem jej, jak wysłałem do regenersis na allegro płytki już nie szukałem ;) a wcześniej jak szukałem to niestety nic nie było. Regenersis teraz podobno coś napisało że tel odsyłają. Przyczyna: zalanie konektora taśmy. Jak dostane go z powrotem napisze dokładniej o co chodzi, bo tel wysyłany był przez kolegę. W sumie to nawet dobrze bo kupie "dawce" na allegro, tylko co to jest ten konektor taśmy? Przed wysłaniem robiłem zdjęcia każdego podzespołu (nr seryjne itp) i nic zalane nie było :/

*

NMadasko

« Odpowiedź #35 dnia: Październik 06, 2009, 20:50:52 »

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 06, 2009, 21:02:01 »
Witam
Znalazłem coś takiego:
http://www.techgsm.pl/Keyboard_for_SPV_M3100_MDA_Vario_II_Qtek_9600_front_small_original_,46617.html
co o tym myślicie?

a co tu mysleć? klawisze srebrne, trochę plastiku i gumy, żadnej elektroniki.

*

NMadasko

« Odpowiedź #37 dnia: Październik 06, 2009, 21:12:15 »
A to lipa sadziłem ze może dają razem z elektronika.
Sorki za moja głupotę. :wink:

« Odpowiedź #38 dnia: Październik 08, 2009, 20:55:34 »
Hermes wrócił... podobno naderwany czy zalany konektor taśmy?????? nie wiem czy czasem na jakiegoś nowego serwisanta mój Hermi nie trafił ... Wie ktoś gdzie jest ten konektor taśmy i przede wszystkim której taśmy? Teraz to już całkiem nie wiem czy to ta płytka D-pad, płyta główna, czy co ;/ Jest ktoś, kto pomógłby w znalezieniu usterki (przyjechałbym, podłączylibyśmy moją płytę główną z jego wyświetlaczem i sprawdzili czy to ta płytka D-Pad czy nie ;)??

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 16, 2009, 14:25:00 »

*

NMadasko

« Odpowiedź #40 dnia: Październik 17, 2009, 16:23:53 »
Było ale sprzedający się wycofał i nic z tego. :(

« Odpowiedź #41 dnia: Październik 28, 2009, 16:30:52 »
rozwiazanie, ktore pomoglo w moim TyTnie.
wez ta plytke do jakiegos dobrego serwisanta, ktory opanowal lutownice na gorace powietrze (hot air czy jakos tak)
niech odlutuje ten maly chip (w czerwonym kwadraciku)

w spv on jest w troche innym miejscu, ale widzisz jak on wyglada, wiec bedziesz wiedzial o jaki chodzi.
i niech przylutuje go na nowo (dajac jakis topnik czy topnik w zelu pod ten chip)
u mnie pomoglo.
« Ostatnia zmiana: Październik 28, 2009, 16:36:32 wysłana przez sopel87 »

« Odpowiedź #42 dnia: Listopad 15, 2009, 00:56:48 »
ja mam cztery hermesy z białym ekranem i wszystkie mają uwaloną płytę główną, a nie tą płytkę. Mam cholernego pecha, albo chorobą hermesów (biały wyświetlacz) jest uszkodzenie płyty głównej.
W poniedziałek wysyłam koledze sprawną płytkę d-pad i zobaczymy czy mu pomoże, chociaż wątpię.

*

NMadasko

« Odpowiedź #43 dnia: Listopad 16, 2009, 19:21:51 »
Jak byś chciał sprzedać to ja pierwszy na liście. :)