BATERIA - dziwne objawy

• 4 Odpowiedzi
  • 807 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline pepe.

• 19
BATERIA - dziwne objawy
« dnia: Wrzesień 24, 2008, 15:34:17 »
mam oryginalną baterię, ładowarke tak samo, mda vario II posiadam od ponad tygodnia, ze względu na brak czasu mało go ogarniałem, ale w końcu znalazłem odpowiedni rom dla siebie, skorzystałem z super kuchni kolegi Globalusa.

w każdym bądź razie problem mam z baterią - od początku kiedy ładuje na full, jest 100% i odłączam ładowarke albo kabel usb z pc, od razu stan naładowania schodzi do 99%, mija kilka sekund schodzi do 98, zaraz jest 96 i pokilku minutach 92%... tak samo wskazuje baterie systemowy program od baterii w ustawieniach jak i super przydatny program program - Battery Status Ext Beta. Próbowałem wyłączyć telefon, przy wyłączonym ładować do zielonej diody, właśnie tak teraz znów zrobiłem, juz 10min sie ładuje a jeszcze nie ma zielonej diody, miał ktoś może podobny problem?

Tak samo jest na różnych romach, wm6.1, wm6, głównie korzystałem z kuchni Globalusa jak i gotowych romów, nie wgrywałem żadnych oficjalnych bo nie ma chyba sensu.... chociaż sie musiałemtroche nadenerwować przy tym gotowaniu...  :wink:

Odp: BATERIA - dziwne objawy
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 24, 2008, 15:50:24 »
Hm, kup nowa baterie??
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline pepe.

• 19
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 24, 2008, 15:53:23 »
hm... dobry pomysł... ale może jest jakas przyczyna ?

dziwne rzeczy, najpierw sie naładował do 100%, zszedł do 96 w przeciagu minuty, teraz go wylaczyłem, ładował sie do zielonej diody 20minut, włączyłem jest 97%, zeszło do 96, znowu podłączyłem ładowarke i znowu sie ładuje ! coś tu jest nie tak z tą baterią...

*

Offline malys

• 959
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2008, 17:12:09 »
W universalu jest tak, że od 100% do pojawienia się zielonej diody mija ok godziny nawet, także samo przetrzymanie do 100% nie oznacza w pełni naładowanej baterii.
Poza tym, widać, że już jest zmęczona, wymień ją na oryginalną dynę, to wcale nie tak duży koszt.

*

Offline p77

• 422
  • Sprzęt: SGS+
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 25, 2008, 08:22:57 »
hm... dobry pomysł... ale może jest jakas przyczyna ?

dziwne rzeczy, najpierw sie naładował do 100%, zszedł do 96 w przeciagu minuty, teraz go wylaczyłem, ładował sie do zielonej diody 20minut, włączyłem jest 97%, zeszło do 96, znowu podłączyłem ładowarke i znowu sie ładuje ! coś tu jest nie tak z tą baterią...

bateria straciła swoją pojemność. Zupełnie normalne zjawisko. Co tu się więcej rozpisywać.