Witajcie.. nie bijcie - wiem ze to temat walkowany ale niestety ja mam troszke inna sytuacje niz wiekszosc z Was...
Otoz wiem ze w Poloku sa prekonfigi dla polskich sieci... ale - czy da sie takie cos znalesc dla sieci zagranicznych? Konkretnie moja karta dziala w irlandzkim Meteorze...
Po wgraniu niemal kazdego z romow z xda, po prekonfiguracji, otwiera sie okienko mowiace ze system wykryl moja siec, podaje prawidlowo kraj i nazwe sieci, i pyta czy chce skonfigurowac moje ustawienia do mojej sieci...
Ale ja nie chce tamtych romow - chce poloka bo moge sobie sam pogotowac i mam taki jak chce

ale nie moge znalesc sposobu na uruchomienie tej konfiguracji... Ze strony sie sciagnac nie da bo nie ma 'rozpiski' z ustawieniami.. Jedyna opcja to wyslanie ze strony smsa konfiguracyjnego, a niestety hermes owszem-jest na liscie podobnie jak kaiser i wiele innych, ale nie ma opcji wyslania konfiguracji na te telefony...

tak wiec nie mam jak ustawic ani recznie ani automatycznie ...

Jakis pomysl

Druga sprawa - czy jest w WM obecne cos w stylu rejestratora ilosci danych dla gprs/umts?? Chodzi mi o to ze mam pakiet dozwolony (w abonamencie) i raczej wolal bym nie przekroczyc bo po przekroczeniu licza sobie 2 eurocenty za kilobajt czyli nieco ponad 20 euro za Mb.... chora cena dlatego wole sie upewnic ze mieszcze sie w limicie...
edit:
Jeszcze jedno

czy da sie tak skonfigurowac managera polaczen, by jesli jestesmy w zasiegu wifi (podlaczeni do sieci i wifi dziala prawidlowo) to wszystkie transmisje typu www czyli przegladarka, gadu, skype etc, dzialaja poprzez wifi (z wyjatkiem oczywiscie mms), a w momencie kiedy wifi jest niedostepne to dopiero wtedy wlacza sie transmisja gprs??