Auto Mapa na Hermesie:(

• 5 Odpowiedzi
  • 800 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline monteiro

• 12
  • Sprzęt: Hermes
Auto Mapa na Hermesie:(
« dnia: Październik 26, 2008, 13:08:48 »
witam
mam hermesa z systemem WM6.1( któryś z forum.pda) i mam problem, tzn. w ogóle nie chce się załadować, zainstalowana na karcie SD. Gdy naciskam ikonę pojawia się kółeczko ładowania i tak non stop, muszę resetować pocketa. Auto Mapa to wersja 5.1.1 więc według danych producenta powinna chodzić na WM6
pozdrawiam
proszę o pomoc
monter

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Auto Mapa na Hermesie:(
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 26, 2008, 14:02:19 »
Zainstaluj ponownie z uzyciem instalatora AM
potrzebna zgoda

*

Offline tomaszek71

• **
  • 115
  • Sprzęt: HD2 ROM 1.66
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2008, 14:42:48 »
Automapa oryginalna aby napewno? Z tego co opisujesz to z orginalnością chyba lekko na bakier bo cukierki do Automapy 5.1 nie współpracują z procesorami intela. Spróbuj zainstalować legal. Ja miałem problem z instalacją na romie ugotowanym w kuchence Globalbusa ale problem był po mojej stronie (źle dobrane OEM-y). Przy wgraniu gotowych romów Globalbusa (lite i full) instalacja bezproblemowa

*

Offline misiek83

• *
  • 87
  • Sprzęt: HTC Hermes + 4Gb SDHC SanDisk + Pentagram PathFinder
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 27, 2008, 20:56:05 »
Musisz miec rom 2.1 globalusa...
ja mialem podobny klopot bo na czystym romie smigala az milo a przy zaintsalowanym spb pocket plus przestawala dzialac i tak jak u ciebie caly czas tylko sie ladowala...
poki co tez mam klopoty z zaladowaniem jak hermesik podziala mi z pol dnia musze zrobic reset zeby znowu zaczela dzialac automapa...
no i oczywiscie  uruchamiaj ze skrotu w starcie a nie z pulpitu :]

*

Offline neomod

• *
  • 58
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2008, 20:41:47 »
Automapa oryginalna aby napewno? Z tego co opisujesz to z orginalnością chyba lekko na bakier bo cukierki do Automapy 5.1 nie współpracują z procesorami intela. Spróbuj zainstalować legal. Ja miałem problem z instalacją na romie ugotowanym w kuchence Globalbusa ale problem był po mojej stronie (źle dobrane OEM-y). Przy wgraniu gotowych romów Globalbusa (lite i full) instalacja bezproblemowa

Może trochę nie na temat, ale Hermes posiada chyba procesor samsunga

A co do AutoMapy to może trzeba zwolnić troszkę więcej ramu, w końcu to jest najnowsza wersja i trochę zasobów potrzebuje do działania.

*

Offline misiek83

• *
  • 87
  • Sprzęt: HTC Hermes + 4Gb SDHC SanDisk + Pentagram PathFinder
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2008, 21:05:03 »
to nie wina ramu tylko romu...
sam sie o tym przekonalem zreszta poczytaj posty o wm6.1 przyklejony na gorze...
przekonasz sie o co chodzi...