Aparat w Hermesie.

• 5 Odpowiedzi
  • 1014 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Aparat w Hermesie.
« dnia: Luty 10, 2010, 13:43:43 »
Witam. Mam problem. Wczoraj robiłem zdjęcia, wszystko było ok, podłączyłem telefon do ładowarki. Na drugi dzień wracam do domu (hermes cały czas leżał w domu) włączam aparat i widzę to:

Jaka jest przyczyna tego ? Czy uwzględnią mi to na gwarancji ? Czy może dam radę sam to naprawić w domowych warunkach ?

Odp: Aparat w Hermesie.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 10, 2010, 14:58:21 »
weź zrób hard reset jeśli to nic nie pomoże to znaczy, że to nie jest od oprogramowania, jeśli jest uszkodzony aparat to mogę Tobie odsprzedać bo mam wrak MDA vario i mogę go przeznaczyć na dawce  :E

*

Szczepan169

« Odpowiedź #2 dnia: Luty 10, 2010, 15:11:17 »
Witam,
rozbierz Hermesa po czym przeczyść styki aparatu i płyty głównej :ok:
Jeżeli nie pomoże ani HR, ani zmiana softu, ani przeczyszczenie o którym piszę wyżej to masz uszkodzenie sprzętowe i pozostaje wymiana aparatu :S

pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2010, 15:23:20 »
Hard reset nic nie pomógł. A w miejscu śrubki mam plombę gwarancyjną... 2 śrubki są zasłonione więc nie mam zbytniej możliwości rozkręcenia bez utraty gwarancji... A więc moje pytanie, czy takie uszkodzenie obejmie gwarancja ?

*

Szczepan169

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 10, 2010, 15:30:14 »
Witam,
jeżeli ty go nie uszkodziłeś tylko tak samo z siebie się zrobiło to obejmie gwarancja  :ok:

pozdrawiam

*

Offline Antej

• Ekspert HTC Blueangel
  • 3005
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 10, 2010, 15:32:52 »
Hard reset nic nie pomógł. A w miejscu śrubki mam plombę gwarancyjną... 2 śrubki są zasłonione więc nie mam zbytniej możliwości rozkręcenia bez utraty gwarancji... A więc moje pytanie, czy takie uszkodzenie obejmie gwarancja ?

Ze tak powiem.... czyją Ty masz gwarancję?
Bo nie podejrzewam że to sprzęt od polskiego dystrybutora, zakupiony z fakturą.
Prędzej od handlarza, który daje gwarancję na max 2miesiace.
(mogę się mylić, więc o ile to aktualna gwarancja od polskiego operatora, to tak naprawią to za darmo).