[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA

• 13 Odpowiedzi
  • 1131 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« dnia: Marzec 21, 2007, 15:10:14 »
Witam
Czy GPS LD-3W NOKIA dobrze współpracuje z Tytn ?

[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 21, 2007, 18:13:02 »
tak

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 21, 2007, 18:24:59 »
dziękuje i pozdrawiam

*

Offline Morfeusz

• 265
  • Sprzęt: Dużo różnych i będzie jeszcze więcej...
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 22, 2007, 18:04:38 »
Witam wszystkich

Mam problem z w/w urzadzeniami. Nie moge uzyskac polaczenia.
Parowanie odbywa sie prawidlowo. MDA poprawnie znajduje GPS, problemy zaczynaja sie od ustawienia portu wychodzacego. Probowalem ustawiac com 7 ale MDA twierdzi iz port jest juz zajety i tak z wiekszascia. Udalo mi sie ustawic com 8,9 ale niestety w Automapie nie moge otworzyc tych portow. Pojawiaja sie komunikaty o bledzie. Ktos z szanownych uzytkownikow spotkal sie z czyms takim i moze pomoc. Z gory bardzo dziekuje za wszelkie sugestie.

Sprzet: MDA Vario II i Nokia GPS LD-3W
Pozdrawiam Morfeusz
iPhone 3GS (16GB) + Blackberry 8900 + Nokia N900 + Motorola Milestone + Kilkanaście innych leżących na biurku...

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2007, 18:12:54 »
HKEY_LOCAL_MACHINE\ControlPanel\GPS Settings]
"Group"=dword:00000002
"Hide"=dword:00000002
"Gps"=dword:00000002
to wklep to i masz do wyboru inny port dla sprzetu i inny dla programu, przewaznie to dziala
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Morfeusz

• 265
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 22, 2007, 18:23:37 »
Ok jeszcze tylko mala podpowiedz gdzie dokladnie mam to wpisac? A takze zeby wymusic polaczenie MDA - GPS musze ustawic te same porty w MDA i w Automapie, a to mi sie nie udaje... Tym samym nie moge nawiazac polaczenia BLUETOOTH z GPS-em...
iPhone 3GS (16GB) + Blackberry 8900 + Nokia N900 + Motorola Milestone + Kilkanaście innych leżących na biurku...

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 22, 2007, 18:27:50 »
a mialem dopisac zebys sie zlitowal i nie pisal gdzie masz to wklepac, ano pewnie w rejestrach za pomoca exploratora rejestru o nazwie ppx expolorer lub resco explorer
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline Morfeusz

• 265
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 22, 2007, 20:42:52 »
Ogromne dzięki, wybacz ze tak meczę. Mam ostatnie pytanie, wiem że Cię dobije ale nigdy wcześniej tego nie robiłem i nie bardzo mogę sobie z tym poradzić. Mam RECSO EXPLORER i jak mam wejść do rejestru? Jakaś komenda? Jakiś plik(jeśli tak to gdzie się znajduje, przewertowałem cały folder WINDOWS i nic nie wpadło mi w oko)? OGROMNE DZIĘKI JEŚLI ZECHCESZ MI ODPOWIEDZIEĆ I PRZEPRASZAM ZA PYTANIE

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 22, 2007, 20:55:41 »
maly niuans dograles plugin resco regisrty :)  tu na pda sa darmowe edytory rejestru nie musisz instalowac najlepszych

*

Offline Morfeusz

• 265
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 22, 2007, 21:54:39 »
OK, zrobiłem ale to nie wiele pomogło...
Reasumując jaki konkretnie mam ustawić PORT w MDA? A jaki w AUTOMAPIE? Aby wreszcie MDA połączył się z GPS-em...

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 22, 2007, 22:20:23 »
tam w zakladce sprzet ustaw taki na jakim laczy sie gps z bt w w zakladce dla programow ustaw taki jak w AM teraz musisz poprobowac bo w kazym sprzecie na innym porcie sie to odbywa. u nie sprzet com2 programy com 6

*

Offline Morfeusz

• 265
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 22, 2007, 22:32:54 »
Moment w aplikacji Bluetooth w MDA mam zakładkę PORTY COM tam ustawiam port wychodzący np port 9. A w AUTOMAPIE opcja "Rozpoznaj GPS" nie działa więc wybieram "lub podłącz do portu:" i tam ustawiam jaki port? Takiego samego nie mogę bo mam komunikat "Nie można otworzyć portu COM9". Więc co konkretnie mam ustawić i gdzie, jeszcze raz powoli...

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 22, 2007, 22:58:28 »
i wlasnie na tym polega ten patent
daj w zakladce sprzet com 9 a w zakladce programy com6 i w am sprobuj na 6, dzieki temu ze w zakladce programowej ustawisz por np.6 to moze z gpsa korzystac kilka programow naraz

*

Offline Morfeusz

• 265
[Tytn] i GPS LD-3W NOKIA
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 22, 2007, 23:28:57 »
Dobra udało się. Z wielkim bólem ale udało się  :D
Ogromne dzięki za pomoc i cierpliwość...