(Projekt) WM6 PL dla HTC TyTN/Qtek 9600/SPV M3100 (Nowa wersja 0.57)

• 97 Odpowiedzi
  • 20206 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zwierzak2003

• **
  • 245
    • PSGroove.pl
  • Sprzęt: HTC Kaiser
Odp: (Projekt) WM6 PL dla HTC TyTN/Qtek 9600/SPV M3100
« Odpowiedź #60 dnia: Lipiec 27, 2007, 08:58:47 »
A ktoś myślał już nad nazwą nowego romu?
Masz zgodę Administracji? Poczytaj Regulamin.

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #61 dnia: Lipiec 27, 2007, 11:08:20 »
ale jak napisał qsqa w wątku http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=61776.480

Ja go mialem (Schaps_WM6Pro_WWE_3.57a_Full) raptem 6 godzin w swoim Hermesie i wrocilem do Black Satin Medium - niestety ale Schap zrobił v3.57a na wersji "hybrydowej" ktora zmienia Device ID

ili to prawda ?

Zobacz tutaj
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=1393397&highlight=hybrid#post1393397

I szczerze mowiac nie rozumiem dlaczego tak zrobil skoro jest juz wersja oficjalna...

« Odpowiedź #62 dnia: Lipiec 27, 2007, 12:11:48 »
Zwierzak2003:

Co masz na myśli z tą nazwą? Z tego co wiem będzie to pierwszy polski rom dla Hermesa. Więc może po prostu Windows Mobile 6 PL?  :ok:
Aczkolwiek jestem otwarty na ciekawe sugestie - szczerze mówiąc nie myślałem jeszcze o nazwie, tak samo jak nad logo startowym  :D
Jak na razie muszę się skupić i sprężyć by to wszystko działało i by wyeliminować błędy.

Pozdrawiam!

PS. Nie zauważyłem problemów ze Shapsem 3.57a, ale to nie oznacza że ich nie ma. Po prostu myślę o pewnych rozwiązaniach które tam są, chciałbym to wykorzystać.  :wink:
SPV M 3100 (HERM 100)
MicroSD 8GB
WM6.1 PL ;)

*

Offline qsqa

• 2086
    • KLIKNIJ JEŻELI CHCESZ ŻEBY POWSTAWAŁY NOWE ROMY PL
  • Sprzęt: HD2, Touch Pro 2, Iphone 3G 8GB,
« Odpowiedź #63 dnia: Lipiec 27, 2007, 12:44:25 »
Dexter

A może by uzyc Black Satin Medium - bardzo fajny ROM bazowany na oficjalnym buildzie, nie ma niepotrzebnego stuffu, ktory i tak kazdy moze sobie doinstalowac

http://www.4winmobile.com/forums/hermes-black-rom-support/10869-final-installment-black-5atin-normal-medium-light-16.html

W razie czego sluze pomoca zarowno w kwestii tlumaczenia jak i innych

« Odpowiedź #64 dnia: Lipiec 27, 2007, 19:43:07 »
John82:
John82 masz rację. Dziś sprawdziłem problem z dzwonkiem. Faktycznie w moim tłumaczonym romie kiedy dzwonię nie słychać żadnego dzwięku, nawet nie wyskakuje okienko "notification". Sprawdziłem to w źródłowym romie Dutty'ego, tutaj tego problemu nie ma.
Najwidoczniej coś się spaprało, szkoda ze nie wiem co  :|  Nie grzebałem i nie zmieniałem w romie do tego stopnia by się coś takiego miało stać. Może ktoś wie o co może chodzić? Z smsami nie ma problemu, można zmieniać dzwonek i zawsze sms przychodzący zostaje oznajmiony przez dźwięk i "notification" Moje zapytanie kieruję do Mobi_one i ekipy od spolszczczania WM6 dla Wizarda (z racji niewątpliwie posiadania expirientu  :D )

PS. szkoda - bo miałem w ten weekend wrzucić do netu kolejną wersję moich wypocin, a w takim wypadku trzeba się z tym jeszcze pomocować.

Standartowo pozdrawiam posiadaczy Hermesów i zaprzyjaźnionych posiadaczy Wizardów  :ok:

Tymczasem, borem, lasem - udam się na inspekcję plików rejestru Hermesa - hihihi -  :D

Jeszcze jedna rzecz - skorzystałem z programiku "Setup Operator v0.3" który to wprowadza ustawienia konkretne dla danego operatora w danym kraju (ustawienia MMS, Wap, itp.)
Niestety poległem - może tylko ja miałem taki problem, a może coś tam jeszcze trzeba poustawiać. Nie mogłem odebrać MMSa  :(  Z braku czasu nie zajmowałem się już tym dłużej, czy ktoś z was miał też ten problem? Nowszej wersji niż 0.3 nie znalazłem.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 27, 2007, 19:55:56 wysłana przez Dexter eksperymentator »
SPV M 3100 (HERM 100)
MicroSD 8GB
WM6.1 PL ;)

« Odpowiedź #65 dnia: Sierpień 03, 2007, 18:36:13 »
Witam po kilkudniowej przerwie  :proud:

Mam garść dobrych wiadomości  :D
Oto jedna z nich, udało mi się znaleźć plik-winowajcę który powodował problem z odbieraniem rozmów przychodzących  :mrgreen: Więc jak na razie po za tym rażącym błędem innych brak w romie. Wobec powyższego, finalna wersja WM6 PL na podstawie WM6_Vanilla by Dutty zbliża się do daty premiery (jak na razie bliżej nie okreslona  :D)

Udało mi się międzyczasie zrobić coś i zmusić klawiaturkę sprzętową do współpracy z "ogoniastymi" polskimi literkami  :proud: (co prawda na zasadzie "blue" kropka + spacja, ale zawsze coś) Wiem że ten sposób jest znany, ale wcześniej próbowałem i bez rezultatów.
W ten weekend wypuszczę z mojego "piekarnika" wersję oznaczoną numerem 0.55, która to będzie owocem moich "kulinarnych" eksperymentów  :proud:

Muszę się pochwalić że jestem dumny z siebie (skromność to moja najmocniejsza cecha...) że udało się wykryć źródło problemu z odbieraniem rozmów - miałem z tym przysłowiowy "orzech do zgryzienia"

Tyle ode mnie - chyba większość z was odpoczywa - łącznie z  "zawsze obecnym" Mobi_one   :D   Zatem miłego wakacyjnego odpoczynku - tym wszystkim którzy mogą z tego skorzystać   :grin:

Powiem tylko tyle że "musicie" poczekać na roma v 0.55 do końca weekendu, bo w moim mieście jest finał regat "TALL SHIP RACES" (zorientowani wiedzą o co come on  :grin:)
...i wszystko jasne  :D

Tradycyjnie pozdrawiam i tradycyjnie będę czekał na wasze opinie, tudzież sugestie ws. romu (rumu  :ohreally:)
SPV M 3100 (HERM 100)
MicroSD 8GB
WM6.1 PL ;)

*

szafik

« Odpowiedź #66 dnia: Sierpień 03, 2007, 18:56:20 »
jesteś najlepszy. czekam na to co upichciłeś.

« Odpowiedź #67 dnia: Sierpień 03, 2007, 19:33:19 »
Dexter eksperymentator - Robisz kawał dobrej roboty  :ok:. Gratulujemy zapału i chęci .Czekamy na WM6 PL z niecierpliwością .Pozdrawiam     

*

Offline borkus

• **
  • 200
  • Bastian Borecki
  • Sprzęt: e71
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpień 04, 2007, 19:21:01 »
Kawał dobrej roboty, naprawdę, to będzie świetny projekt, grraattulacje !! Jeśli bym mógł jakoś pomóc to piszcie tutaj, jedyne co wam się przyda ode mnie o chyba tylko znajomość języka angielskiego i polskiego :P
siema, lubie bulki

*

Offline mario_75_ania

• 30
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpień 05, 2007, 02:22:45 »
witam !!!
no to super w koncu hermesik bedzie mial polskie okna
pozdrawiam wszystkich
 :E :E :E
REGULAMIN !!

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
« Odpowiedź #70 dnia: Sierpień 05, 2007, 12:47:41 »
I szczerze mowiac nie rozumiem dlaczego tak zrobil skoro jest juz wersja oficjalna...

Zrobil hybrydowa "Schap's WM6 Pro 3.57a multilanguages ROMs"
,ale jest tez 'wypiek" na oficjalnej wersji ROMu "Schap's WM6 Pro 3.54b multilanguages ROMs"
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline mario_75_ania

• 30
« Odpowiedź #71 dnia: Sierpień 05, 2007, 21:18:43 »
Dexter eksperymentator  mysle ze impra sie udala
CZEKAMY !!!!
na twoj wypiek
PS: nie dawaj sie wierzymy z reszta ferajny w ciebie
NARQA
REGULAMIN !!

« Odpowiedź #72 dnia: Sierpień 07, 2007, 06:41:40 »
Witam  :D

Zamieszczam linka do Windows Mobile 6 PL v 0.55

http://www.sendspace.com/file/n25i8r

Szybkiego pobierania i miłego testowania  :grin: Jak zwykle czekam na wasze sugestie i uwagi  :wink: Wszystko co trzeba jest w pliku "CZYTAJ!!!.txt" w archiwum z romem.

Ważniejsze zmiany w wersji WM6 PL v 0.55
  • usunięcie błędu polegającego na niemożliwości podjęcia rozmowy przychodzącej (ufff... ;o/)
  • od razu mamy w ustawieniach strefę czasową WARSZAWA (+1 GMT)
  • wszelkie ustawienia regionalne od razu mamy dla Polski
  • od razu mamy uruchomionego Task Menagera (prawy górny róg na ekranie Today)
  • co większe pliki popakowane UPX'em więcej miejsca w Storage telefonu
  • wszystkie nazwy w "ustawienia" po polsku

Pozdrawiam wszystkich "Hermesowców"  :ok:
SPV M 3100 (HERM 100)
MicroSD 8GB
WM6.1 PL ;)

*

Offline sabciu

• **
  • 111
  • Now P780
  • Sprzęt: Galaxy Note &  Sony Tablet S & Lenovo P780
« Odpowiedź #73 dnia: Sierpień 07, 2007, 09:43:06 »
Wlasnie zainstalowalem...
Calosc update trwalo jakies 3 minuty :)
Gratuluje!!!
Jesli pojawia sie bledy lub male niedociagniecia napewno dam nac...
pozdr
.......Motorola A1000 ->SPV M3100 ->MDA Vario 2 -> HTC Tytn 2  -> MDA Compact IV -> HTC HD2 -> LG P920 3D -> Samsung Galaxy Note -> Lenovo P780

*

Offline sabciu

• **
  • 111
  • Now P780
  • Sprzęt: Galaxy Note &  Sony Tablet S & Lenovo P780
« Odpowiedź #74 dnia: Sierpień 07, 2007, 16:31:46 »
No i odkryłem...
Pierwszy poważny błąd u mnie to po odpaleniu kamerki nie widać tekstu tzn widzę obraz natomiast wszelkiego rodzaju ustawienia trzeba robić na ślepo...
Brakuje poprostu tekstu.
Moze sa jakies cabiki z aplikacja kamerki ktora mozna by dograc osobno???
Narazie to tyle, mam nadzieje ze szybko sie wyjasni...
pozdr
PS. Przepraszam ze nie zmodyfikowalem poprzedniego postu... male doswiadczenie w forach...obiecuje poprawe
« Ostatnia zmiana: Sierpień 07, 2007, 16:43:24 wysłana przez sabciu »
.......Motorola A1000 ->SPV M3100 ->MDA Vario 2 -> HTC Tytn 2  -> MDA Compact IV -> HTC HD2 -> LG P920 3D -> Samsung Galaxy Note -> Lenovo P780

« Odpowiedź #75 dnia: Sierpień 07, 2007, 19:08:33 »
Sprawdzał ktoś czy działa plugin HTC Touch Style ? Bo w ostatniej wersji nie działał .  :ok:

*

mobi_one

« Odpowiedź #76 dnia: Sierpień 08, 2007, 02:09:13 »
od razu mamy w ustawieniach strefę czasową WARSZAWA (+1 GMT)
wszelkie ustawienia regionalne od razu mamy dla Polski
widze dexter ze czytasz odpowiednie forum :) tak trzymac

*

Offline krzysiek777

• 25
  • Sprzęt: HTC KAISER
« Odpowiedź #77 dnia: Sierpień 08, 2007, 22:09:01 »
Dzisiaj zainstalowałem WM6 PL.Instalacja spoko.Narazie mam trzy błędy.
1.Kamera-to samo co wcześniej pisał kolega sobciu.
2.Zegarek na górnym pasku-nie można wejść w ustawienia.
3.Lewy przycisk Kalendarz-brak reakcji.

« Odpowiedź #78 dnia: Sierpień 13, 2007, 01:21:02 »
Witam  :D

Udostępniam najnowszą wersję Windows Mobile 6 PL dla Hermesa, o numerze wersji 0.57.

Co zmieniło się od wersji 0.55?

Wersja WM6 PL v 0.57
  • Aparat funkcjonuje normalnie (wiele jest jeszcze po angielsku)
  • Usunięty problem ze skrótami do klawiszy sprzętowych pod ekranem w Today
  • Spolszczony Comm Manager (widać opcje u dołu ekranu i wszystko działa  :grin:
  • Program ZIP zastąpiony WinRARem po polsku
  • W przetłumaczony program "O Urządzeniu" w Menu USTAWIENIA/SYSTEM
  • Prawidłowe przyporządkowanie skrótów do pozostałych przycisków sprzętowych
  • "Lekkie" odchudzenie UPX'em wielkości romu (storage 57.20 MB)
  • Podmieniłem "ZAAWANSOWANĄ KONFIGURACJĘ" na tweekera Shap'sa (najwięcej możliwości)
  • Nowy programik - Ustawienia VoIP
  • Ustawienia Operatora (dla Polski; Era, Orange, Plus)

Rom został spakowany 7zip'em (czas na reklamę  :wink:), bardziej wydajnie niż rarem (40 MB)  :mrgreen: Ale spox - jest jako archiwum samorozpakowujące się.
Co tu dużo pisać  :S Jak zwykle zapraszam do testów i gratuluję wszystkim tym którzy wykryli jakieś błędy i w ten sposób przyczynili się do ich naprawy. O aparacie wiedziałem od początku, nie wyświetlał napisów bo napisy "określone" jako angielskie nie są wyświetlane w systemie który jest "polskojęzyczny".

Chyba będę musiał napisać mały poradnik tłumacza  :grin: Bo z tego co widzę to jest kilka osób chętnych, chodzi o obsługę bardzo prostego programu o nazwie "Reshacker" w którym otwiera się plik programu, edytuje ciągi znaków (czyli jak w notatniku kasuje się napis po angielsku i w to miejsce wpisuje się polski odpowiednik) i całość się zapisuje  :grin: Sprawa prosta jak konstrukcja cepa, choć komuś kto nigdy się tym nie zajmował może się wydać to skomplikowane, ale po przeczytaniu poradnika każdy sobie poradzi  :ohreally:

Pozdrawiam jak zwykle Hermesowców jak i zaprzyjaźnionych Wizardowców  :D

Poniżej do ściągnięcia WM6 PL v0.57 dla HTC TyTN/Qtek 9600/SPV M3100
Link: http://www.sendspace.com/file/e87ak3

PS. Do Krzysiek777:
      Może po prostu ten zegarek na pasku tak ma (takie rozwiązanie systemowe), być może wina jakiegoś grzebania w rejestrze - nie wiem. Jeśli przytrzymasz piórko na tym zegarku, to będziesz mógł jedynie wybrać między zegarkiem analogowym i cyfrowym. A jeśli chcesz mieć dostęp do ustawień zegara z ekranu "Dzisiaj", to puknij piórkiem w datę pod paskiem (o ile w ustawieniach pluginów "Dzisiaj" masz włączone wyświetlanie daty)

To chyba na tyle  :proud:
« Ostatnia zmiana: Sierpień 14, 2007, 16:01:02 wysłana przez Dexter eksperymentator »
SPV M 3100 (HERM 100)
MicroSD 8GB
WM6.1 PL ;)

« Odpowiedź #79 dnia: Sierpień 13, 2007, 16:02:46 »
Hmmm....

Pojawił się że tak powiem problem natury etycznej  :grin: W sumie można by pomyśleć o nazwie tego romu, może ktoś by się w Picassa pobawił i namalował by jakieś logo startowe  :grin:
Chodzi o to że w sumie rom ugotował Dutty... Ja go "rozgotowałem" , spolszczyłem, "przyprawiłem" (trochę patchy) i zmieniłem składniki (lekka podmianka zawartości)
I teraz nie wiem czy mogę śmiało mówić że to "mój" rom  :mrgreen:
Doradźcie coś  :D
SPV M 3100 (HERM 100)
MicroSD 8GB
WM6.1 PL ;)

*

Offline wawrzekpl

• *
  • 61
  • Sprzęt: htc tytn, diamond, fs loox t830, mio p550

*

Offline mario_75_ania

• 30
Odp: (Projekt) WM6 PL dla HTC TyTN/Qtek 9600/SPV M3100 (Nowa wersja 0.57)
« Odpowiedź #81 dnia: Sierpień 16, 2007, 11:29:25 »
witam
mysle ze jak skonczy dexter prace nad tlumaczeniem to udostepni kompletny rom z radiem w formie instalki
pozdrawiam wszystkich
REGULAMIN !!

« Odpowiedź #82 dnia: Sierpień 17, 2007, 15:12:21 »
Witajcie!

Jak tam idzie testowanie? Nie widzę tylu komentarzy jak po wersji 0.55  :wink:

mario_75_ania:
Czyżby pojawił się jakiś problem z wrzuceniem romu od Hermesa? Tak się zasugerowałem tym wpisem powyżej  :)

Co prawda nie myślałem o ostatecznym romie z jakimiś specjalnymi dodatkami  :mrgreen:
Jak na razie w romie jest tylko sam OS, bo taki rom ładuje się około 3 minut. (Wersja z radiem 20-30 minut) A czas jest dość ważny, jak ładujesz rom do Hermesa kilka razy dziennie i testujesz co jest nie tak  :D
Myślę że powinienem w ten sposób pozostawić wolną rękę każdemu użytkownikowi, który dobierze sobie wersję radia jaką chce  :smile:
Ale jeśli wasza wola taka... To nie jest to problem i wersja finalna może powstać jako gotowa instalka.

Obecnie siedzę nad czymś co można nazwać "krótkim przewodnikiem po ResHackerze", to ma być pomocne dla osób które chcą tłumaczyć, ale wcześniej się tym nie zajmowały  :grin: Po lekturze tego "dzieła" każdy będzie wiedział o co chodzi  :D

Tradycyjna pozdroffka  :ok:
SPV M 3100 (HERM 100)
MicroSD 8GB
WM6.1 PL ;)

*

Offline emes71

• 684
  • Sprzęt: Zire71 Treo 650  BB Storm2 BB Bold
« Odpowiedź #83 dnia: Sierpień 17, 2007, 15:36:28 »
W/g mnie lepiej zostawić sam os , sam często zmieniam romy a radio zmienia się dość rzadko. Mała sugestia z mojej strony , może spróbowałbyś przenieść spolszczenie do oficjalnej wersji HTC . Rom na którym bazujesz jest już dość leciwy

*

Offline mario_75_ania

• 30
« Odpowiedź #84 dnia: Sierpień 17, 2007, 22:38:01 »
witam
powiem szczerze wiem jak sam os wgrac ale prawda jest taka ze nigdy tego nie robilem i po prostu mam stracha ze zrobie ze swojego hermeska cegielke
ps sledze forum na biezaco jak tylko je znalazlem na necie i sa watki na temat radia i mozna wysnuc wnioski ktore sa lepsze a ktore gorsze a decyzje zostawiam dexterowi bo chlop wie co jest 5
pozdrawiam !!!!
ps2 sorki ze polskich znakow nie uzywam (ale chodzi o tresc a nie o pisownie to nie jezyk polski w szkole)

przeczytalem dzis caly watek na temat WIZARDA i widac ze on umieera mysle ze na temat hermesa nie padnie
POZDRAWIAM!!!!
« Ostatnia zmiana: Sierpień 18, 2007, 01:49:17 wysłana przez mario_75_ania »
REGULAMIN !!

« Odpowiedź #85 dnia: Sierpień 21, 2007, 15:59:11 »
Emes71:
Owszem, rom może nie jest pierwszej młodości - ale przynajmniej wiem że stabilny i szybki  :D
Pomyślę nad tym oficjalnym romem HTC. Jeszcze go nie testowałem, muszę sobie wrzucić do maszynki. Generalnie czytam pozytywne komentarze, ale poczekam na więcej  :ohreally:

Mario_75_ania:

Ja też na początku się bałem że będę miał bardzo kosztowny przycisk do papieru (cegiełkę)
Ale zastosowałem garść porad z xda-developers i mogę zmieniać romy co chwilę bez żadnych przykrych konsekwencji  :ok:

polecam lekturę: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=293665
 oraz: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=296722

Myślę że po tym nie powinno być problemów.  Zniknie Simlock, pojawi się Super CID i na dodatek będzie bootloader OliPro 2.10  :E
SPV M 3100 (HERM 100)
MicroSD 8GB
WM6.1 PL ;)

Gry typu Ogame, Gladiatus, Bitefight i.t.p. a HERMES?
« Odpowiedź #86 dnia: Sierpień 22, 2007, 03:14:52 »
Przepraszam  :( ze tu pisze ale jestem zdesperowany i prosze o pomoc...
Witam, mam zamiar go kupic ale tylko do gier tego typu, pytam czy mozna grac? moze polecicie inny palm lub inne opinie... prosze o pomoc...Pozdrawiam
dzieki ale chce tego,,,, ogolnie pytam czy da sie pograc w miare normalnie na tak malym wyswietlaczu.... czy ktos moze odpali u Siebie  Gladiatus
i napisze czy normalnie widac i ogolnie opinie....Pozdro
http://s5.gladiatus.pl/    czy tak ciezko sprawdzic ludzie zlitujcie sie nad przyszlym kolega.. :( ..

« Odpowiedź #87 dnia: Sierpień 23, 2007, 17:38:29 »
Witam Serdecznie!!
 Na początku słowa uznania dla "Dextera eksperymentatora" i wszystkich co w tym pomagają. ROBICIE KAWAŁ DOBREJ ROBOTY.
Wczoraj wgrałem WM6 PL w wersji 0.57 i do tej pory wszystko OK. Jeżeli zauważę jakieś dziwne zachowania dam znać na forum.
Powiem szczerze, że wcześniej miałem kilka dni rom POLOK v0.8, ale ten z Twojej kuchni lepiej smakuje  :ok: :smile:

Jeżeli potrzebujesz osoby do pomocy nad rom-em to się polecam.

Pozdrówka!!!

*

Offline smootny

• **
  • 156
    • Serwis GSM
  • Sprzęt: HTC Jade, Nokia N8, HTC Touch PRO 2
« Odpowiedź #88 dnia: Sierpień 23, 2007, 19:30:45 »
jak mozna wam pomóc w tworzeniu tego softu ???
|smootny|

*

Offline mario_75_ania

• 30
« Odpowiedź #89 dnia: Sierpień 29, 2007, 20:29:14 »
witam
co sie dzieje czyzby watek umieral
pozdrawiam wszystkich posiadaczy hermesow i ich klonow

czyzby watek umarl dexter
nie poddawaj sie
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 08, 2007, 14:01:04 wysłana przez mario_75_ania »
REGULAMIN !!