[NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !!!

• 508 Odpowiedzi
  • 79446 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline cesare

• 1059
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7
Odp: [NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !!!
« Odpowiedź #480 dnia: Listopad 26, 2007, 02:04:29 »
teraz czas na kuchnie  :P

Z POLOKIEM w v3 jeszcze sie wstrymaj, natomiast 2.0 mozesz smialo ladowac
-=- Pożegnanie z firmą HTC-=-

*

Offline emdom

• 14
Odp: [JEEEST] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 8) by qsqa !!!
« Odpowiedź #481 dnia: Styczeń 21, 2008, 11:16:17 »
WM6 POLOK v 1.0 HTC

Mam nadzieję, że ta wersja będzie bardziej stabilna od nieszczęsnej RC3 - tak więc testujcie   B)

WERSJA OS:
Official HTC WM6

PAMIĘĆ:
Przechow. danych - 43 MB,  Program - 29 MB

USUNIĘTE:
- Transcriber
- Customer Feedback
- Catalog
- Error Reporting
- Autoupdate
- SQM
- Zip
- Voice Dial
- kalkulator
- HTX X-Button
- niepotrzebne pliki graficzne i audio/video

DODANO:
- polską klawiaturą programową  :ok:
- Office 2007 z OneNote (wersja spolszczona w 70%, jest problem z tłumaczeniem)
- Internet Calling z aplikacją do konfiguracji ustawień
- nową wersję Voice Speed Dial (PL)
- Pocket RAR (PL)
- 1-Calc Lite (jako zamiennik standardowego kalkulatora)
- HTC X-Button v1.51
- 3G Dialer (schen)
- HTC Home plugin v2 (najnowszy build!) (Tylko wersja Full Wypas)
- 10B Touch CommManager
- Autoconnect
- HTC Network Plugin
- Network Wizard z ustawieniami wszystkich polskich sieci GSM

AKCESORIA:
-  Advanced Configuration v1.0 (Tylko wersja Full Wypas)
- CallFirewall (blokowanie połączeń) v1.2 (Tylko wersja Full Wypas)
- Fieldtest (monitorowanie sieci GSM/3G) (Tylko wersja Full Wypas)
- Freemem (do zwalniania pamięci RAM)
- GSFinder (Eksplorator plików) (Tylko wersja Full Wypas)
- Magic ss (zrzuty ekranów) (Tylko wersja Full Wypas)
- Notepad (prosty notatnik) (Tylko wersja Full Wypas)
- pBar (menadżer zadań)
- PHM RegEdit (edytor rejestrów)
- PIM Backup v2.5 (Tylko wersja Full Wypas)
- SMS Backup (Tylko wersja Full Wypas)
- Totalcmd (eksplorator plików) PL
- WiFiFoFum (skaner sieci WiFi) (Tylko wersja Full Wypas)
- PocketCM v13 (kontakty a'la Touch) (Tylko wersja Full Wypas)
- PocketCM Keyboard v0.9b RC (klawiatura a'la Touch) (Tylko wersja Full Wypas)
- Battery Status Ext najnowszy build (Tylko wersja Full Wypas)
- TodayAgenda v1.0 PL (Tylko wersja Full Wypas)
- Bluetooth Explorer (Tylko wersja Full Wypas)
- BT QuickLink (Tylko wersja Full Wypas)
- Flaslight (zamień Hermesa w latarkę ) (Tylko wersja Full Wypas)

MULTIMEDIA:
- HTC Audio Manager (Tylko wersja Full Wypas)
- TCPMP v0.81 PL
- HTC Recorder (Tylko wersja Full Wypas)
- XnView (Tylko wersja Full Wypas)
- AllReader (bardzo fajny czytnik e-booków) (Tylko wersja Full Wypas)

Podziękowania dla: StMK (za podesłane MUI), emes71, yaro78 (za ciągłe przypominanie o klawiaturze  :P ), nothin (za profesjonalnie przygotowane OEMpacki   B) )

Jak zwykle zalecam posiadanie najnowszego HardSPL w swoim Hermesie i przeczytanie mojego poradnika  :D

WM6 POLOK 1.0 FULL WYPAS na Sendspace

WM6 POLOK 1.0 Full Wypas na RS

WM6 POLOK 1.0 Lite na RS

WM6 POLOK 1.0 Lite na Sendspace

doczytałem właśnie twój samouczek hermesa-dzieło godne pokłonu.Zaczynam z WM6 pod dyktando twego dzieła.Mam oczywiście kilka watpliwości-pierwsza pojawiła się na dzień dobry już w momencie gdzie sugerujesz usunięcie CIDa,krok po kroku dochodze do momentu gdzie mam "otworzyć mtty.exe" ,chętnie tylko z jakiej lokalizacji?nie mogę doszukać się tego pliku bo nie wiem gdzie miałbym go szukać....czy pomożesz?

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
Odp: [JEEEST] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 8) by qsqa !!!
« Odpowiedź #482 dnia: Styczeń 22, 2008, 08:28:17 »

doczytałem właśnie twój samouczek hermesa-dzieło godne pokłonu.Zaczynam z WM6 pod dyktando twego dzieła.Mam oczywiście kilka watpliwości-pierwsza pojawiła się na dzień dobry już w momencie gdzie sugerujesz usunięcie CIDa,krok po kroku dochodze do momentu gdzie mam "otworzyć mtty.exe" ,chętnie tylko z jakiej lokalizacji?nie mogę doszukać się tego pliku bo nie wiem gdzie miałbym go szukać....czy pomożesz?
Wpisz w google "mtty.exe" i sciagnij - przeważnie na stronach zagranicznych:)
lub przeszukaj na forum ktoś go kiedyś umieszczał....
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline emdom

• 14
« Odpowiedź #483 dnia: Styczeń 22, 2008, 21:25:22 »

już nie ważne,pominąłem ściąganie Cida bo przecież HTC akceptował mi każdą kartę sim....wgrałem poloka o opad szczeny!!!!!jest suuuuuper!!!!!!karta 8Gb śmiga!!!!!zestaw utilów -pierwsza klasa!!!!!ponad połowa programików ,które dokupiłem do WM5 by HTC przynajmniej z grubsza zachowywał się jak użyteczny telefon,teraz jest niepotrzebna.....jedyne czego brak to wielojęzykowej klawiatury .......ta obecna jest traszliwie bidna i żałośnie wygląda....w poprzednim sofcie miałem piękną kolorową i osługującą wiele czcionek obcojęzycznych lecz nie pomyślałem by zapisac przez operacją adres strony dostawcy ......może qsqa "wyprodukował" łatkę z czymś w tym stylu?!jeszcze raz czapki z głów przed polokiem i twórcą!!!!

*

Offline emdom

• 14
« Odpowiedź #484 dnia: Styczeń 23, 2008, 22:47:06 »

już nie ważne,pominąłem ściąganie Cida bo przecież HTC akceptował mi każdą kartę sim....wgrałem poloka o opad szczeny!!!!!jest suuuuuper!!!!!!karta 8Gb śmiga!!!!!zestaw utilów -pierwsza klasa!!!!!ponad połowa programików ,które dokupiłem do WM5 by HTC przynajmniej z grubsza zachowywał się jak użyteczny telefon,teraz jest niepotrzebna.....jedyne czego brak to wielojęzykowej klawiatury .......ta obecna jest traszliwie bidna i żałośnie wygląda....w poprzednim sofcie miałem piękną kolorową i osługującą wiele czcionek obcojęzycznych lecz nie pomyślałem by zapisac przez operacją adres strony dostawcy ......może qsqa "wyprodukował" łatkę z czymś w tym stylu?!jeszcze raz czapki z głów przed polokiem i twórcą!!!!

sytuacja ciut się zmieniła!!!Nie działa ani kalendarz,ani standard contact ani wysyłanie smsów!!!! Kalendarz nie otwiera się w ogóle z żadnej lokacji,nie ma standart contact aplikacji tzn nie można jej uruchomić,ani też nie moge wysłać smsa-wszystkie lądują w nadawczym lecz nie wysyłają się......to raczej "drobne" niedogodności.....co z tym zrobić ?! gdzie szukać błędu?!

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
Odp: [NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !!!
« Odpowiedź #485 dnia: Styczeń 23, 2008, 22:51:00 »
emdom - a dogrywałeś jakiś swoj soft do romu, czy jest czysty? Na początku działał?
Hard-reset, a jak nie to wgraj jeszcze raz, bo to co Ci sie dzieje to jest dziwne...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 27, 2008, 13:40:01 wysłana przez hhalunek »
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline vril

• 24
  • Sprzęt: Desire Z
Odp: [NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !
« Odpowiedź #486 dnia: Styczeń 27, 2008, 12:37:41 »
jezeli zaznaczymy w Battery Status Close program by : "Tap On X" albo "Tam and Hold on X"
program uruchomiony w trybie landscape nie reaguje na ikone "X" wyswietla sie dymek telefonu. Dokladnie tak jak by pole bylo nieaktywne albo przypisane do telefonu
6810 -> SPV m3000 -> spv m3100 -> Touch PRO -> Desire Z

Desire Z Orange
CyanogenMod-7-04122011-NightlyVision

*

Offline inek1

• *
  • 69
  • Sprzęt: Garmin/ MIO A701/HTC Diamond/Lark 7/Blow 7
Odp: [NEW HTC] Polacy nie gęsi ... "official" WM6 POLOK v 1.0 (str 11) by qsqa !
« Odpowiedź #487 dnia: Styczeń 30, 2008, 19:30:18 »
Sorry ale może pytanie z głupich??? Czy ten ROM odpali na SPV M700 wersja orange
Wielka Brytania ???
Proszę o odpowiedź
WM 6 brak możliwości zakupu spolszczenia. :worried:
Miłego dnia :)

Witam, trochę mnie tu nie było i mam pytanie: czy Polok jako gotowy ROM jest jeszcze rozwijany (ostatni to wersja 1.0) czy mamy już tylko kuchnię Polok'a?

*

Offline ketaj

• **
  • 146
« Odpowiedź #489 dnia: Luty 19, 2008, 08:56:39 »
Witam
Czy ta nowa wersja Voice Speed Dial (PL) umożliwia wybieranie głosowe przez słuchawkę BT ?

« Odpowiedź #490 dnia: Czerwiec 07, 2008, 19:20:56 »
witam
po pierwsze dzięki za super soft, ale jest jedno ale, nie wiem w jaki sposób uruchomić aparat, skończyły mi się już pomysły, proszę o sugestie....

« Odpowiedź #491 dnia: Czerwiec 07, 2008, 20:10:38 »
witam
po pierwsze dzięki za super soft, ale jest jedno ale, nie wiem w jaki sposób uruchomić aparat, skończyły mi się już pomysły, proszę o sugestie....

aparat, hm,  no cos nie rozumiem, jest przeciez przycisk z boku obudowy... ale czy o to chodzi.. :grin:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

« Odpowiedź #492 dnia: Czerwiec 07, 2008, 21:19:57 »
nie mogę go włączyć ani przyciskiem ani poprzez skróty z menu i nie wiem już co z tym zrobić, aparat działał i przestał, myślałem ze jak wgram new oprogramowanie to będzie oki ale niestety lipa :|

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #493 dnia: Czerwiec 07, 2008, 21:44:36 »
graj polok 3.0 ?
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #494 dnia: Czerwiec 07, 2008, 21:54:59 »
zrobiłem sobie sofcik w kuchence 3.0 wszystko pięknie poza aparatem :|

po kolejnej próbie ruszył aparat nie wiem jak ważne ze jest  :evil:

kolejny pad kamery, mam takie pytanko jaki macie wpis w HLM/Drivers/BuiltIn/Camera bo u mnie jest tylko  SensorType i jest wyzerowany
mój sprzęt to SPV M3100
aktualnie rom polok 1.o
radio rom 1.54.00.10
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 08, 2008, 08:41:48 wysłana przez miron666 »

*

Offline Robee

• *
  • 74
« Odpowiedź #495 dnia: Lipiec 01, 2008, 19:48:28 »
Witam

Próbuje ściągnąć WM6 POLOK i mówi mi, że nie ma takiego pliku. Czy ktoś wie o co chodzi?

Pozdrawiam

« Odpowiedź #496 dnia: Lipiec 01, 2008, 20:42:53 »
został usuniety bo ktoś wykrył bład w excelu (bodajże)  :P  ale gdzieś na forum powinien byc link użytkownika który wrzucił ten ROM na serwer  :ok:
ale jeśli chodzi Ci o wgranie WM6 to polecam Kuchnie PoLoka  :ok:
mpx200 > a925 > Hermes > G900 > p552 > Kaiser > Universal > Flame > Omnia > G1 > i8510.......> Galaxy S III

*

Offline MixMachine

• 38
  • Sprzęt: HTC Tytn
« Odpowiedź #497 dnia: Lipiec 16, 2008, 18:36:46 »
Witam!
Jestem dość nowy w środowisku WM i tak się złożyło, że mam hermesa właśnie z tym romem...
Narazie chciałbym uniknąć instalacji nowego roma - wole się zadomowić bez zmian ;) tymbardziej, że mam vistę sp1.
I mam pytanie... Bo te kontakty co są to mi nie pasują... Nie potrafię ich okiełznać :P
Wiem, że można je zmienić na standardowe, ale nie bardzo wiem co z tym zrobić:

Standardowe kontakty można uruchomić zmieniając rejestr na poutlook.exe contacts
Co gdzie i jak? Bo znaleść ciężko.

I jeszcze okazyjnie bo dużo czytałem o radio romach...
1.16.00.00 - zmienić to? jeśli tak to na jaki? 1.47?

Proszę o wyrozumiałość ;)

EDIT: Już nie ważne. W związku z wielką ilością odpowiedzi zmieniłem rom i rrom na nowsze ;)
Pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 17, 2008, 16:08:06 wysłana przez MixMachine »

« Odpowiedź #498 dnia: Lipiec 22, 2008, 00:49:22 »
Witam. Jestem nowy i potrzebuję pomocy. Teraz już tak namieszałem w moim htc :( NA ekranie 3 kolorowy wyświetlacz, SPL-1.40 OLIPRO. Spróbowałem i udało się wgrać POLOKA v1.0 ale mam problem z radiem, przy odpalaniu pisze NO GSM, reszta chodzi bez zarzutu. Co robić? Przy próbie wgrania samego radia kasuje mi poloka i znów wracam do początku:( Jak dograć radio??

Pzdr swn22

*

Offline open

• 799
  • Sprzęt: Moto Defy
    Touch Pro
    Lark FreeBird 5.1
« Odpowiedź #499 dnia: Lipiec 22, 2008, 09:12:22 »
Jak dograć radio??

Ostatnio zmieniałem radio w swoim na polecaną na forum wersję 1.54.00.10. Ta i inne wersje do ściągnięcia np. stąd
Postępowałem zgodnie z HERMES FAQ wersja 1.5 by qsqa, czyli po sprawdzeniu Simlocka i CIDlocka wgrałem HardSPL, a później odpaliłem RUUWrapper.exe.
Wszystko poszło  :ok:

« Odpowiedź #500 dnia: Lipiec 22, 2008, 21:19:19 »
 :-|  No i zassałem Hermes_FAQ 1.5 i tak:

* Przy próbie wgrania unloka początek procesu ok, a później nie wgrywa, cały czas 0%. Najgorsze jest to że ja do końca nie wiem czy mam tego CID-a czy nie. Simloka nie ma, bynajmniej tak mówił poprzedni właściciel.

* Hard-SPL mi poszedł i teraz mam SPL-2.10
  * Wgrałem też bez problemu POLOKA v1.0 ale dalej nie ma radia:(
  * Próba wgrania radia= porażka to samo co w punkcie 1, staje na zero i wyskakuje error 260...

Mam nowego ActiveSync 4.5 i wgrałem Microsoft .NET Framework 2.0

ehhh ciężko...

*

Offline tobiasty

• 41
  • Sprzęt: MDA Vario II
« Odpowiedź #501 dnia: Lipiec 31, 2008, 09:18:50 »
!!!UWAGA!!! Przed instalacją MUSISZ wgrać HARD SPL - inaczej ryzyko bricka jest bardzo duże !!!

Czy przed kazda instalacja ROM'a musze wgrywac HARD SPL? Czy wystarczy jak raz wgralem?

*

Offline globalbus

• Ekspert PDA
  • 6139
  • Power User // ROM Developer
  • Sprzęt: N900
« Odpowiedź #502 dnia: Lipiec 31, 2008, 09:51:31 »
Wystarczy raz wgrać i pilnować żeby jakiś rom go nie nadpisał (oficjalne wersje to cała paczka, czyli IPL, SPL, radio, OS itd.) Wystarczy przed wgraniem rozłożyć paczkę za pomocą nbhtools i spradzić czy nie ma w niej SPL.

Jeśli jest, to składamy paczkę z powrotem, tym razem bez SPL.
"Wiedza zdobyta samodzielnie jest więcej warta niż przekazana przez inną osobę"

"ponieważ gotowanie to nie jest copy/paste"
paypal

« Odpowiedź #503 dnia: Marzec 19, 2009, 21:50:49 »
Witam :) mógł by ktoś odświerzyć linki do wersji lite ponieważ wygasły :) z góry dziękuje ;)

*

Offline misiek83

• *
  • 87
  • Sprzęt: HTC Hermes + 4Gb SDHC SanDisk + Pentagram PathFinder
« Odpowiedź #504 dnia: Marzec 19, 2009, 22:12:41 »
chcesz uzywac starej wersji?
w przyklejonych tematach masz nowsze wersje romow i kuchni

Witam,

Kupiłem SPV M3100 z wgranym polokiem. Mam pytanie do was...czy można na nim korzystać z kontaktów na karcie sim, gdy chcę zadzwonić? Szukam i nie mogę dać sobie rady. Proszę o pomoc panowie. Czy tylko zostaje mi przepisanie wszystkich na tel.

*

Offline huba95

• 280
  • Sprzęt: Milestone
Kuchenka POLOKA to już prehistoria. Wgraj sobie albo Rom Darkvision od utak3ra albo final 2.1 od globalbusa. Jak masz Rom od POLOKA to nie masz cid locka więc nie powinno być problemu z wgraniem nowego roma

*

Offline maxflo14

• 41
  • Sprzęt: Vario II, WM6.1 PLK Lite
Mógłby ktoś zrobić reupload wersji Lite??  :)
Sony Ericsson T105 -> Sony Ericsson F500i -> Nokia 6270 -> BenQ-Siemens EF81 -> MDA Vario II (T-Mobile UK) Radio ROM 1.56.70.11

*

Offline virus20

• **
  • 112
  • HTC Touch PRO 6.1 + WiN Se7Em + Android
  • Sprzęt: HTC Magican--> Uniwersal-->Hermes--> Touch PRO
Przychylam się do kolegi wyżej można upload na Rapida?? Czy ten rom nie  będzie się gryźć z Hard SPL 2.60 OLIPRO??