Witam
Jestem nowym użtkownikiem telefonu SPV M3100 i mama problem z stabilnością Windowsa Mobile 6.
Niestabilność polega na tym, że telefon po upływie ok. 7 min korzystania z niego, samoczynnie zamyka otworzone wcześniej okienka i przy każdej próbie ponownego otworzenia zamyka je na nowo, później następuje blokada ekranu dotykowego - nie można komunikować się z telefonem za pomocą rysika. Aktywna jest tylko komunikacja poprzez przyciski telefonu, choć otwierane okienka za pomocą przycisków również się samoczynnie zamykają.
Problem ustępuje dopiero po wyłączeniu PDA, wyjęciu baterii i odczekania kilka minut. Po kolejnym włączeniu PDA na początku działa dobrze a później sytuacja się powtarza.
Podobno sytuacja taka jest związana ze źle wstawionym ROMem.
Oryginalnie była przy zakupie tego telefonu wgrana wersja systemu Windows Mobile 6 w polskiej wersji językowej. Nie było problemu ze stabilnością.
Następnie do telefonu została wgrana wersja official" WM6 POLOK v 1.0 oraz
Hard-SPL-V7 (SPL -2,10)
Radio 1.47
Soft był wgrywany według instrukcji zamieszczonej na stronie www:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=78770.0 Po wgraniu tego softu pojawił się powyższy problem ze stabilnością.
Następnie również został wgrany inny soft tj. "Windows Mobile 6 Black Majik Windows Mobile 6 Black Majik" który jest na stronie www:
http://www.mrvanx.org/cms/index.php?option=com_content&task=view&id=62&Itemid=26 .
Po wgraniu tego softu powyższy problem również nie ustąpił.
Następnie również został wgrany inny soft tj. "RUU_Hermes_CINGULAR_WWE_new rum"
Po wgraniu tego softu powyższy problem również nie ustąpił.
Dane softu:
Windows Mobile Professional
CE OS 5.2.1622 (Build 18128.0.4.4)
ROM version 3.62.502.2
ROM date 10/03/07
Radio version 1.54.07.00
Protocol version 32.86u.7020.23H
Wgrywałem już różnorakie ROMy i w każdym Romie występuje mi ten problem. Dodam, że z wgraniem Romów nie miałem żadnych komplikacji. Wgrywałem Romy za pomocą kabelka jak również bezpośrednio na kartę microSC.
Nie wiem jak sobie z tym problemem poradzić.
Proszę o pomoc.
mój mail: mariuszgrebosz@wp.pl
Pozdrawiam.